Άλλος Ατρόμητος τη νέα σεζόν: Ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν

Άλλος Ατρόμητος τη νέα σεζόν: Ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν

Ο Κιβρακίδης χαιρετάει τον κόσμο του Ατρομήτου

bet365

Η σεζόν ολοκληρώθηκε χθες για τον Ατρόμητος και το  Gazzetta.gr παρουσιάζει τις πρώτες κινήσεις της ομάδας του Περιστερίου.

Ο Ατρόμητος ολοκλήρωσε χθες (11/5) τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του για τη φετινή σεζόν και ήδη οι άνθρωποι της ομάδας σηκώνουν μανίκια για την επόμενη μέρα. Αυτή τη στιγμή προέχει το θέμα του προπονητή, μετά την αποχώρηση του Σάσα Ίλιτς, ο οποίος ούτως ή άλλως δεν συγκέντρωνε και πολλές πιθανότητες να παραμείνει στο Περιστέρι.

Στη λίστα υπάρχουν ονόματα από την ελληνική αγορά, ωστόσο δεν αποκλείεται και η έκπληξη. Ο νέος προπονητής θα πρέπει να είναι άνθρωπος με όραμα, φιλοδοξίες και κίνητρο. Μετά την έλευση του νέου τεχνικού θα μπει σε εφαρμογή ο σχεδιασμός της νέας σεζόν με τις μεταγραφές να είναι διψήφιες, μιας και αρκετοί παίκτες από το φετινό ρόστερ θα αποχωρήσουν. Το Gazzetta.gr σας παρουσιάζει, ποιοι θα φύγουν, ποιοι θα παραμείνουν και για ποιους το τοπίο παραμένει ακόμα θολό.

Φεύγουν

Αρχίζουμε από την άμυνα του Ατρομήτου, η οποία είναι «αχίλλειος πτέρνα» τα τελευταία χρόνια. Η πρώτη αποχώρηση ήρθε πολύ πριν τελειώσει η αγωνιστική χρονιά με τον Ιμερέκοφ να επιστρέφει στην πατρίδα του, λόγω του πολέμου. Ο Ατρόμητος είχε επενδύσει στον Ουκρανό, ο οποίος δεν κατάφερε (για διάφορους λόγους) να δικαιώσει τις προσδοκίες. Παρελθόν από την ομάδα αναμένεται να αποτελέσει και ο Ασεβέδο, καθώς είναι βέβαιο ότι οι άνθρωποι του Ατρομήτου με αυτά τα χρήματα θα κινηθούν σε πιο ποιοτικό στόπερ με άλλα χαρακτηριστικά. Ο Κεσχρίντα ήταν η σκιά του εαυτού του φέτος και είναι ξεκάθαρο ότι θα αναζητήσει την τύχη του σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα. Το χθεσινό ματς απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης ήταν το «κύκνειο άσμα» του Κιβρακίδη. Ο κύκλος του μεγάλου αρχηγού ολοκληρώθηκε έπειτα από 10 χρόνια. Τέλος εποχής και για τον Ντε Μποκ, καθώς η ομάδα πιθανότατα να στηρίξει για την αριστερή πλευρά τα δικά της παιδιά (Αθανασίου, Πομόνης).

Στη μεσαία γραμμή δεδομένες θεωρούνται οι αποχωρήσεις των Φριντζόνσον και Κούεν, οι οποίοι δεν κατάφεραν να κάνουν την διαφορά και να ξεχωρίσουν. Εξάλλου, τα συμβόλαιά τους ολοκληρώνονται και η παρουσία τους αυτή τη διετία στον Ατρόμητο δεν θα μπορούσε να πει κάποιος ότι ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη. Όσον αφορά τους Κούντε και Καμαρά ο δανεισμός του εξέπνευσε και αμφότεροι θα επιστρέψουν στον Ολυμπιακό. Για τον Καμερουνέζο πάντως, είναι βέβαιο ότι θα γίνει εκ νέου κίνηση για την παραμονή του, καθώς ήταν ο ποδοσφαιριστής που ξεχώρισε τη φετινή σεζόν.

Και στην επίθεση οι αποχωρήσεις θα είναι αρκετές. Ο Ντιρκς πέρασε και δεν ακούμπησε, ενώ ο Ρομπάιγ ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από προσωπικά ζητήματα στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα επιστρέψει στην πατρίδα του. Ο Βαλένσια θα επιστρέψει στην Σαλερντιτάνα από την οποία είχε έρθει ως δανεικός, ενώ η οψιόν του Αντζιέλσκι δεν θα ενεργοποιηθεί. Η παρουσία του Πολωνού ήταν θετική, όμως το συμβόλαιό του είναι απαγορευτικό για τα δεδομένα του Ατρομήτου.

Τέλος σε ότι αφορά τον «άσο», η εκτίμηση είναι πως δύσκολα θα παραμείνει ο Τσιντώτας, ο οποίος δεν έκανε και την καλύτερη χρονιά της καριέρας του στο Περιστέρι.

Ο Κεσχρίντα

Προς παραμονή

Μια από τις περιπτώσεις που τα δεδομένα φαίνεται να έχουν διαφοροποιηθεί είναι αυτή του Έρλινγκμαρκ. Ο Σουηδός δεν βρισκόταν στις βασικές επιλογές του Κόλμαν, όμως με την έλευση του Ίλιτς σε συνδυασμό με την αποχώρηση του Ιμερέκοφ, η κατάσταση άλλαξε. Έδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει μια αξιόπιστη λύση και στο κέντρο της άμυνας εκτός από τη μεσαία γραμμή. Δεν αποκλείεται λοιπόν να κληθεί για ανανέωση. Ανοιχτό είναι το θέμα της παραμονής και του Τζοβάρα. Ο 25χρονος εξτρέμ ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς αλλά η παρεμβατικότητά του σε ματς που μπήκε αλλαγή και το πάθος του σε συνδυασμό με το ελληνικό στοιχείο που θα επιδιώξει να έχει τη νέα χρονιά ο Ατρόμητος, ίσως του εξασφαλίσουν ένα νέο συμβόλαιο. Ερωτηματικό αποτελεί και το μέλλον του Μαρκετζάνι. Ο Ιταλός γκολκίπερ πήρε ευκαιρίες στα play outs και έδειξε κάποια καλά στοιχεία. Τέλος σε ότι αφορά την περίπτωση του Τζαβέλλα, πολλά θα κριθούν από την απόφαση του, αν δηλαδή θα συνεχίσει ή αν θα κρεμάσει τα παπούτσια του. Σε περίπτωση που ισχύσει το πρώτο, ίσως τον δούμε και τη νέα χρονιά στο Περιστέρι.

Ο Μάρκους Έρλινγκμαρκ

Μένουν

Ένας εκ των δύο νεαρών τερματοφυλάκων (Σάλτας και Δήμος) θα συνεχίσει και την επόμενη χρονιά. Ο άλλος πιθανότατα να παραχωρηθεί δανεικός για να πάρει παιχνίδια. Από εκεί και πέρα στην άμυνα θα παραμείνουν τα δύο αριστερά μπακ, Αθανασίου-Πομόνης και στα στόπερ ο Τσακμάκης. Στη μεσαία γραμμή η ομάδα θα χτιστεί γύρω από τον Έντερ, ο οποίος έχει έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο, ενώ υπάρχουν και οι νεαροί Καραμάνης και Αμπαρτζίδης που θα πάρουν περισσότερες ευκαιρίες. Τέλος σε ότι αφορά στις θέσεις της επίθεσης, οι Βρακάς, Γιουμπιτάνα, Τριμμάτης και Βέργος θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται στο ρόστερ της νέας σεζόν.

Ο Έν

@Photo credits: eurokinissi
 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα