Ολυμπιακός: Ένα ντέρμπι που σχεδόν τίποτα δεν του πήγε καλά

Ολυμπιακός: Ένα ντέρμπι που σχεδόν τίποτα δεν του πήγε καλά

bet365

Οι παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ λίγες ημέρες μετά την πρόκριση - έπος με την Αστον Βίλα έπαιζαν ουσιαστικά το τελευταίο τους... χαρτί για τον τίτλο με τον ΠΑΟΚ σε μία βραδιά που δεν είχαν την εικόνα που θα ήθελαν. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Κακά τα ψέμματα στον Ολυμπιακό περίμεναν ότι τα πράγματα δεν θα ήταν εύκολα σε αυτό το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Τρεις ημέρες μετά μετά την επική πρόκριση με την Αστον Βίλα οι Ερυθρόλευκοι πήγαιναν... λαβωμένοι στην Τούμπα και μην έχοντας κανέναν εκ των βασικών τους αριστερών μπακ. Φυσικά και οι απουσίες υπάρχουν στο ποδόσφαιρο αλλά σε αυτό το timing ήταν ένα ακόμα στοιχείο που έπαιξε τον ρόλο του.

Η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν είχε την ανάλογη εικόνα με τον ΠΑΟΚ σε αυτό το παιχνίδι που ήταν και το τελευταίο του... χαρτί για τη διεκδίκηση του τίτλου. Και δεν την είχε κυρίως στο δημιουργικό, το επιθετικό σκέλος αλλά και στο κομμάτι των τελικών του αποφάσεων προς την αντίπαλη περιοχή. Δεν είχε το προσδοκώμενο επίπεδο στους περισσότερους τομείς σε έναν αγώνα που είχε και χαρακτήρα... τελικού και για τις 2 ομάδες. Ήταν αρκετοί οι παίκτες του από τους οποίους δεν πήρε βοήθειες: σημαντικές ή έστω κάποιες βοήθειες (Ναβάρο, Ζέλσον, Μασούρας και όχι μόνο).

Από τους βασικούς παίκτες των Πειραιωτών εάν εξαιρέσει κανείς τη φουλ προσπάθεια του Εσε, τον Τζολάκη που δεν έχει βασική ευθύνη για τα γκολ και τους δύο στόπερ δύσκολα θα βρούμε εύκολα κάποιον άλλον που να πήγε από μέτρια έως καλά. Ειδικά οι Ζέλσον Μαρτίνς και Ναβάρο είχαν πολύ κακό αγωνιστικό πρόσωπο ενώ ακόμα και ο Μασούρας δεν... τράβηξε σε αυτόν αγώνα. Υπήρχαν βέβαια και παίκτες που... κουβαλούσαν προβλήματα από τον αγώνα με την Αστον Βίλα όπως οι Κίνι και Τσικίνιο. Γενικότερα φυσικά διακριθέντες δεν είχε πρακτικά ο Ολυμπιακός σε αυτόν τον αγώνα και ενώ ακολουθεί το σημαντικότατο και δύσκολο ματς με την ΑΕΚ την Τετάρτη στο φαληρικό γήπεδο.

Οι αγωνιστικές ευθύνες του Κίνι και το κέρδος με Αποστολόπουλο

Από τις αλλαγές αυτού του ντέρμπι, τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο δηλαδή, την πιο μεγάλη ποιότητα στο γήπεδο έβγαλε ο Ποντένσε ενώ ένα μεγάλο κέρδος (ξανά) ήταν ο Αποστολόπουλος που ως αριστερός μπακ πήγε ξανά ιδιαίτερα καλά και έφτιαξε και μία φάση για τον Καρβάλιο (για να απειλήσει). Ο Αποστολόπουλος μπαίνει για 2ο διαδοχικό - και δύσκολο ματς - ως αλλαγή και ανταποκρίνεται πολύ καλά. Παίζοντας με θάρρος, τσαγανό, ταχύτητα και δύναμη και μπράβο του.

Ο Αποστολόπουλος

Μάλιστα αυτή τη φορά ο βασικός για αριστερά Κίνι ήταν ο παίκτης που έχει συμμετοχή και ευθύνη στις 2 φάσεις των γκολ του ΠΑΟΚ. Στο πρώτο διώχνει άτσαλα προς τα πίσω και η μπάλα πηγαίνει στον Τάισον που βέβαια σουτάρει χωρίς πίεση και παίκτη ή παίκτες πάνω του. Και στη 2η στιγμή χάνει τον Κωνσταντέλια για να βγει η μπάλα στον Ζίβκοβιτς. Μάλιστα επειδή ο κόουτς Μεντιλίμπαρ (που στάθηκε και στο δικό του σκέλος αντιμετώπισης του αγώνα) είχε ήδη εντοπίσει το πρόβλημα είχε σηκώσει από τον πάγκο τον Αποστολόπουλο αλλά δεν την πρόλαβε εκείνη τη φάση, τη φάση του 2-0.

Για τον Ολυμπιακό βέβαια το ροτέισον και οι διαφοροποιήσεις σε επίπεδο προσώπων που έγιναν δεν απέδωσαν τόσο καλά. Καθόλου καλά θα μπορούσαμε να γράψουμε και να καταγράψουμε. Δεν λειτούργησαν όπως περίμεναν στον Ολυμπιακό και έτσι και η πειραϊκή ομάδα δεν είχε και την εικόνα που θα ήθελε και εκείνη σε αυτό το ντέρμπι. Η λογική βέβαια του Ισπανού τεχνικού είχε βάση. Μία ομάδα που έτρεξε και πάλεψε τόσο με την Αστον Βίλα χρειαζόταν αλλαγές για να είναι πιο... φρέσκια και να έχει ένταση στο παιχνίδι της. Στο γήπεδο όμως δεν αναδείχθηκαν τα στοιχεία αυτά που ήθελε ο προπονητής των Ερυθρόλευκων.

Υ.Γ. Είναι αξιοσημείωτο - σε σχέση με τον διαιτητή βέβαια - το γεγονός πώς ο Ζίβκοβιτς με τον τρόπο που λειτούργησε σε συγκεκριμένες φάσεις και την ένταση που προκάλεσε με τον Ποντένσε δεν είδε καμία κάρτα. Σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις επιχείρησε να πάρει και άλλη κάρτα ο Ποντένσε (και 2η κάρτα για να αποβληθεί). Γενικά δεν ήταν μία τόσο καλή διαιτησία αυτή στην Τούμπα χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός ήταν τόσο καλός ή πειστικός γιατί δεν ήταν.

Υ.Γ. 2 Προσωπικά από τους βασικούς του συγκεκριμένου ντέρμπι - για τον Ολυμπιακό φυσικά - ο παίκτης από τον οποίο περίμενα πολλά παραπάνω ήταν ο Ζέλσον. Εάν εξαιρέσουμε μία καλή του φάση για γκολ δεν βοήθησε ούτε τακτικά, ούτε ανασταλτικά αλλά ούτε και στο να κρατήσει τη μπάλα και να βγάλει φάσεις.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.