ΑΕΚ: Αποστολή τίτλου στο Φάληρο!

ΑΕΚ: Αποστολή τίτλου στο Φάληρο!

ΑΕΚ: Αποστολή τίτλου στο Φάληρο!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την αναμέτρηση των νταμπλούχων κόντρα στον Ολυμπιακό, τα σενάρια που μας διασκέδασαν και έχει υστερόγραφα...

Αν υπάρχει κάτι που έχει επιβεβαιωθεί από την περσινή χρονιά και συνεχίζει να συμβαίνει και να ισχύει τούτη τη σεζόν, όπου η ΑΕΚ ηγείται της βαθμολογίας, είναι το γεγονός πως η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ξέρει να ανταποκρίνεται στα ματς που παίζονται πολλά, έως τα πάντα... Το έχει αποδείξει στα περισσότερα παιχνίδια που υπήρξε τεράστιο πρέπει, μεγάλη απαίτηση για νίκη, σε δύο σερί σεζόν και αυτό συνιστά αγωνιστική ταυτότητα που δεν αμφισβητείται όσο και αν το προσπαθούν όλοι εδώ και μέρες επειδή είναι και φέτος, όπως ακριβώς και πέρυσι τέτοια εποχή, ανοιχτή η υπόθεση τίτλου, με την ΑΕΚ τελικά να κατακτά το πρωτάθλημα!

Με τη λήξη του αγώνα του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη διαβάσαμε κείμενα, αφιερώματα, δήθεν αντικειμενικές απόψεις, σχετικά με τα σενάρια τίτλου, όπου κυριαρχούσε το πώς θα χάσει τον τίτλο η ομάδα του Πελάδο. Διότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία αυτό επιθυμούν και καλά το κάνουν, δεν είναι ντροπή να θέλουν ότι και ο Κούγιας (τον οποίο να ενημερώσει κάποιος ότι δεν σακάτεψαν τον Μπερνάρντ στην Λαμία, τράβηγμα έπαθε, θλάση, αλλά έπρεπε να πει το ψέμα, λάσπη για να μείνει), ούτε να εκφράζουν τα θέλω των ομάδων τους... Αλήθεια: πού να είχαν γίνει αντίστοιχες δηλώσεις μετά ντέρμπι (υποτίθεται) τίτλου από άλλη ομάδα για την ΑΕΚ τι θα είχαμε διαβάσει από δήθεν και κανονικά γιουσουφάκια.

Τώρα όμως κιχ, τίποτα, τουμπεκί όλοι, ούτε μια αναφορά σε ένα έστω Μέσο, από μια τυπικά τουλάχιστον αντικειμενική τάχα μου πένα, για τις δηλώσεις που προάγουν και βία ενόψει διεξαγωγής τελικού Conference στην Νέα Φιλαδέλφεια. Προσπαθούμε όλοι να μη ρίχνουμε λάδι στη φωτιά, να πάμε σε ένα τελικό ήσυχα, να μη προκαλέσουμε πρόβλημα και βγαίνει ο επίσημος Ολυμπιακός μέσω του αντιπροέδρου του και κάνει λόγο για εγκληματική (κατά φαντασία) οργάνωση (τη στιγμή που η χώρα και η ΕΛ.ΑΣ ασχολείται με εγκληματική οργάνωση με "ερυθρόλευκο" χρώμα) και εμετικές δηλώσεις για τον ιδιοκτήτη της ΑΕΚ. Διότι για το ποιος θα ήθελε να πάρει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός όπως ο ίδιος δήλωσε δεν μας απασχολεί και καλά κάνουν...

Τέλος πάντων δεν υπάρχει Πολιτεία, γενικά στην Κυβέρνηση δεν τους μαζεύουν, οπότε προχωράμε... Επανέρχομαι στο θέμα μας έπειτα από αυτή τη σημαντική, κατά κάποιον τρόπο, παρένθεση. Τα σενάρια λοιπόν των ΜΜΕ και των δήθεν αντικειμενικών παρουσιάστηκαν με τέτοιο τρόπο που φανέρωσαν ότι δεν επιθυμούν και αυτά την ΑΕΚ πρωταθλήτρια και ας παραμένει το τεράστιο φαβορί για τις στοιχηματικές εταιρείες. Σε μια διαδικασία με σερί υψηλής απαίτησης αγώνες και με τεράστιο ανταγωνισμό απογειώνουν τα "πρέπει" της Ένωσης σκοπίμως όλη τη σεζόν και χαμηλώνουν των υπολοίπων.

Δεν ελπίζει σε δώρα άλλων, μόνο στο διπλό!

Ποντένσε - Ελίασον

Η αλήθεια είναι πως ο Δικέφαλος κατάφερε να ανταποκριθεί. Πρόκειται για την ομάδα αφεντικό των ντέρμπι (μια διετία τώρα) όπου έχει ΟΛΕΣ τις ισοβαθμίες με τους τρεις βασικούς αντιπάλους της. Εκείνη που στη συντριπτική πλειοψηφία αυτών των αναμετρήσεων ανταποκρίθηκε και μάλιστα έχοντας καλή εικόνα στα παιχνίδια που πήρε πλην ενός, αυτό με τον Ολυμπιακό εντός έδρας για τα play off, σε όλα τα υπόλοιπα που κέρδισε ήταν απόλυτη κυρίαρχος και η διαφορά με την εκάστοτε ομάδα ήταν αρκετά μεγάλη. Πρόκειται για φοβερή ανταπόκριση που καμία από τις άλλες ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο δεν κατάφεραν σε τέτοια διάρκεια και με τέτοια διαφορά εικόνας.

Η ΑΕΚ βρίσκεται και πάλι στην ώρα της δικής της δύσκολης, τελευταίας (διότι όλοι οι άλλοι έχουν ακόμη ένα πολύ μεγάλο ματς), στροφής στην έδρα του Ολυμπιακού όπου φέτος έχει ήδη κερδίσει δυο φορές. Η πρώτη στην επίσκεψή της (γενικά έχει σε τρία ματς με αντίπαλο τους "ερυθρόλευκους", δύο νίκες και μία ισοπαλία) στην κανονική διάρκεια στο Φάληρο και η δεύτερη στην Νέα Φιλαδέλφεια με τη δύσκολη επικράτηση στο τέλος της αναμέτρησης χάρη στο γκολ του Ελίασον από την εξαιρετική ενέργεια και κάθετη του Μάνταλου με την λανθασμένη επιλογή του Μεντιλίμπαρ να παίξει την άμυνα στη σέντρα στα χασομέρια!

Η προετοιμασία σωστά έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα με δεδομένο ότι η ΑΕΚ θα είχε αντίπαλο για το πρωτάθλημα. Κανείς δεν περίμενε και δεν έδινε καμία πιθανότητα (και δικαιολογημένα) στο να μην αναδειχθεί νικητής στην Τούμπα μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ. Δεν το λέω σε επίπεδο "δώρου" της μιας στην άλλη ομάδα, αυτά είναι για τους μπούφους να τα λένε μόνοι τους και να τα πιστεύουν. Και η ΑΕΚ να ήταν στη θέση τους με τον Παναθηναϊκό, σε ματς που δεν κάνει σε κανέναν η ισοπαλία θα υπάρξει νικητής, κάποιος θα το ψάξει περισσότερο και είτε θα το πετύχει είτε θα το πληρώσει! Έτσι συμβαίνει στο ποδόσφαιρο για να ξέρουμε και το συμβαίνει.

Η ΑΕΚ ολοκληρώνει την προετοιμασία της για την αποστολή τίτλου που έχει στο Φάληρο και ξέρει τι θα βρει απέναντί της. Όπως το γνωρίζουν όλοι ότι θα παίξουν με τα ...χίλια το συγκεκριμένο ματς οι αντίπαλοί της και αυτό ακριβώς θέλουμε. Το κίνητρό της απέναντι στον 4ο της βαθμολογίας είναι τεράστιο για να τελειώσει το δεύτερο σερί πρωτάθλημα. Δεν θα είναι εύκολο, δεδομένα δεν ήταν από την αρχή της σεζόν με την ΑΕΚ να χάνει πολλά... κανονάκια σε ματς από εγκλήματα διαιτησίας και δικά της φυσικά. Πλέον δεν έχουν σημασία όσα προηγήθηκαν. Δεν ήλπιζε σε άλλων δώρα, εξακολουθεί να μη το κάνει, θέλει νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για να γιορτάσει στης Φιλαδέλφειας τα μέρη το back to back πρωτάθλημα και για αυτό θα δώσουν όλοι το 100% για να το πετύχουν.

Σρέντερ

Υγ: Τουλάχιστον αρέσει ο Γερμανός διαιτητής στους "ερυθρόλευκους". Έτσι για να θυμόμαστε τι λένε και γράφουν... Βέβαια δεν ανέφερε κανείς ότι πρόκειται για τον διαιτητή που άφησε τον ΠΑΟΚ με 11 παίκτες στην Νέα Φιλαδέλφεια στο 2-2 στα play off και δεν έδειξε δεύτερη κίτρινη μαρς στον Μπάμπα με το σκορ στο 2-0 και φυσικά ότι αυτός μα κυρίως ο VAR ξέχασαν να δώσουν φάουλ υπέρ του Γκατσίνοβιτς στη φάση του πρώτου γκολ του ΠΑΟΚ σε εκείνο το ματς. Ο ίδιος διαιτητής ήταν... Αλλά δεν βολεύει αυτά να σημειωθούν ντε, αφού θα είχε τελειώσει το πρωτάθλημα, καιρό τώρα!

Υγ2: Είναι καλό και στο δικό μου μυαλό απόλυτα σημαντικό ότι η ΑΕΚ πηγαίνει στο Φάληρο για ένα και μόνο αποτέλεσμα: τη νίκη. Όποτε χρειάστηκε να παίξει για δύο αποτελέσματα δεν τα κατάφερνε, όπως και οι περισσότερες ομάδες, γιατί το κεφάλι επηρεάζεται...

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...