Stoiximan Super League: Πώς «τελειώνουν» απόψε τα πάντα σε κορυφή και 4η θέση και η μοναδική ισοβαθμία που δεν στέφει πρωταθλήτρια την ΑΕΚ

Newsroom
hfgd

bet365

Η 9η αγωνιστική των Play Off ή θα μας κάνει «σοφότερους» και θα ξεκαθαρίσουν τα πάντα σε κορυφή και αναφορικά με την «μάχη» της αποφυγής της 4ης θέσης ή θα οδηγηθούμε στην τελευταία «στροφή» όπου τα πάντα θα κρέμονται από μία κλωστή.

Στην τελική τους ευθεία μπαίνουν από απόψε (15/5) τα Play Off της Stoiximan Super League, καθώς στις 20:00 θα ξεκινήσουν οι δύο από τις τρεις αναμετρήσεις της 9ης αγωνιστικής που τραβούν και εύλογα όλα τα φώτα, αφού πρόκειται για τα μεγάλα ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ και ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός.

Μαθηματικά και οι τέσσερις διατηρούν ελπίδες ώστε να κατακτήσουν τον τίτλο, όμως επί της ουσίας η σχετική... κούρσα διεξάγεται μεταξύ των δύο Δικέφαλων.

Περίπου στις 22:00 οπότε και θα λήξουν τα συγκεκριμένα ματς υπάρχει η πιθανότητα να αποκρυσταλλωθεί πλήρως το τοπίο και να ξέρουμε τόσο το όνομα του πρωταθλητή όσο και του 4ου που υπό προϋποθέσεις ενδέχεται να μην συμμετάσχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν, όπως φυσικά και εκείνο να οδηγηθούμε σε φινάλε γκραν γκινιόλ και τα πάντα να ξεκαθαρίσουν στο... παρά ένα της σεζόν.

Ας δούμε τα βαθμολογικά facts ενόψει των αγώνων που θα ξεκινήσουν σε λίγες ώρες και πώς το βράδυ θα έχουμε γίνει... σοφότεροι αναφορικά με την εξέλιξη που θα έχει ένα από τα πλέον αμφίρροπα πρωταθλήματα όλων των εποχών.

Πώς τίθενται μαθηματικά εκτός διεκδίκησης Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός:

Αρχικά ας έχουμε κατά νου από ένα de facto δεδομένο που αφορά τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, οι οποίοι κατά τα ψέμματα βρίσκονται σε πιο δυσχερή θέση από τους Δικεφάλους και επί της ουσίας – ή τουλάχιστον τη δεδομένη χρονική στιγμή – διατηρούν περισσότερο μαθηματικές ελπίδες ώστε να κόψουν πρώτοι το νήμα. Οι «πράσινοι» θα μείνουν και επίσημα εκτός διεκδίκησης του τίτλου εάν δεν κερδίσουν στην Τούμπα, ενώ ακόμη και αν το πετύχουν χρειάζονται παράλληλα και μη νίκη της ΑΕΚ στο Φάληρο. Επειδή υστερούν σε όλες τις ισοβαθμίες ακόμη και στην ακραία περίπτωση που το πρωτάθλημα κριθεί στους «75», δεν τους «κάνει» ενδεχόμενη δική τους ισοπαλία και ήττα της Ενωσης, άρα δεν τους αρκεί απλά να φέρουν καλύτερο αποτέλεσμα από εκείνη αλλά χρειάζονται να το συνδυάσουν με νίκη τους.

Για τους «ερυθρόλευκους» δε που βρίσκονται πιο πίσω βαθμολογικά τα δεδομένα είναι πιο....απλά. Για να διατηρήσουν τις όποιες ελπίδες τους θα πρέπει να κερδίσουν την ΑΕΚ και παράλληλα ο Παναθηναϊκός να μην χάσει στη Θεσσαλονίκη. Σε κάθε άλλη εξέλιξη θα τεθούν και μαθηματικά νοκ άουτ. Βασικά οι Πειραιώτες για να πάρουν το πρωτάθλημα θα πρέπει να πάνε στους 76 και όλοι οι υπόλοιποι της κορυφής να φτάσουν «ταβάνι» 75.

ΓΔΦΔ

Πώς «τελειώνει» η υπόθεση τίτλος:

Η ΑΕΚ από την πλευρά της είναι η μόνη ομάδα που δύναται να κατακτήσει από απόψε το πρωτάθλημα και αυτό θα συμβεί εφόσον κερδίσει στο Φάληρο και ο ΠΑΟΚ δεν πράξει κάτι ανάλογο κόντρα στον Παναθηναϊκό. Πρόκειται για το μόνο σενάριο που θα «τελειώσει» μαθηματικά την υπόθεση τίτλος και θα μετατρέψει, τουλάχιστον στο κομμάτι της κορυφής, σε τυπική διαδικασία την 10η και τελευταία αγωνιστική των Play Off. Σε αυτό το ενδεχόμενο η Ενωση θα πανηγυρίζει το βράδυ το repeat.

Πώς «τελειώνει» η υπόθεση 4η θέση:

Στα «ανοικτά κεφάλαια» συμπεριλαμβάνεται και αυτό της 4ης θέσης, όπου θα τερματίσει ένας εκ των Παναθηναϊκού ή Ολυμπιακού. Επειδή την Κυριακή (19/5) παίζουν μεταξύ τους στο «Απόστολος Νικολαϊδης» και ο ΠΑΟΚ «έχει» την ισοβαθμία και με τους δύο, αυτόματα το πιο κάτω που δύναται να βρεθούν οι Θεσσαλονικείς είναι 3οι, άρα στην 4η θέση θα τελειώσει ένας εκ των «αιωνίων». Η συγκεκριμένη θέση δεν θα προσφέρει ένα ευρωπαϊκό «εισιτήριο» για την επόμενη περίοδο εάν ο Αρης κατακτήσει το Κύπελλο, άρα εφόσον πάει εκεί το «τριφύλλι» θα πρέπει να πάρει το συγκεκριμένο τρόπαιο όπου στον τελικό θα αντιμετωπίσει τους «κίτρινους», με σκοπό να συμμετάσχει του χρόνου στα προκριματικά του Europa.

Στην περίπτωση δε που τερματίσουν εκεί οι «ερυθρόλευκοι» και πάντα στο ενδεχόμενο όπου ο Αρης πάρει τη δεύτερη τη τάξη εγχώρια διοργάνωση, για να παίξουν οι Πειραιώτες του χρόνου στην Ευρώπη θα πρέπει να επικρατήσουν της Φιορεντίνα στον τελικό του Conference League!

Αυτόματα και υπό αυτές τις συνθήκες γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι οι «αιώνιοι» θέλουν να την αποφύγουν, ενώ προκύπτει ένα σενάριο που «τελειώνει» από απόψε το συγκεκριμένο θέμα. Εάν οι «πράσινοι» κερδίσουν στη Θεσσαλονίκη και οι «ερυθρόλευκοι» δεν πετύχουν κάτι αντίστοιχο κόντρα στην Ενωση, τότε οι Πειραιώτες θα είναι 4οι και κόντρα στους «βιόλα» θα προκύπτει ακόμη μεγαλύτερο διακύβευμα για λογαριασμό τους.

ΦΓΦΦ

Οι πιθανές τριπλές ισοβαθμίες, η ΑΕΚ τις «έχει» πλην μίας (ακραίας) που είναι υπέρ του ΠΑΟΚ

Ετσι έχουν τα δεδομένα ενόψει της προτελευταίας αγωνιστικής, στην οποία ή θα ξεκαθαρίσει το τοπίο ή θα πάμε σε φινάλε... ακατάλληλο για καρδιακούς. Στο «μέτωπο» των ισοβαθμιών τώρα που μπορεί να παίξουν τον ρόλο τους η ΑΕΚ υπερτερεί σε όλες τις μονές με τους υπόλοιπους «μεγάλους», ο ΠΑΟΚ «έχει» εκείνες με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, οι «πράσινοι» αυτή με τους «ερυθρόλευκους» που από την πλευρά τους υστερούν κόντρα σε άπαντες. Το κομμάτι των μεταξύ τους ισοβαθμιών έχει ξεκαθαρίσει ήδη, ανεξαρτήτως τι θα συμβεί στα εναπομείναντα παιχνίδια που θα δώσουν οι εμπλεκόμενες ομάδες μέχρι το φινάλε των Play Off.

Πάντως δεν είναι μόνο αυτές που προκύπτουν ως πιθανές, αφού υπάρχουν και ορισμένες τριπλές που ίσως βγάλουν τον πρωταθλητή της σεζόν 2023/24. Και εκεί η Ενωση είναι από πάνω, αφού θα πάρει τον τίτλο αν «κάτσει» στους 77 πόντους με ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό ή στους 76 με ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό.

Πάντως υπάρχει και μία που χρίζει πρωταθλητή τον ΠΑΟΚ, καθώς αυτό θα συμβεί αν η ΑΕΚ μείνει στους 75 και «συγκατοικήσει» εκεί με τους Θεσσαλονικείς και τον Παναθηναϊκό. Δηλαδή στην περίπτωση που οι «κιτρινόμαυροι» γνωρίσουν δύο ήττες από Ολυμπιακό και Λαμία, το αποψινό ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός λήξει ισόπαλο και την τελευταία αγωνιστική ο μεν ΠΑΟΚ χάσει από τον Αρη και οι «πράσινοι» κερδίσουν τους «ερυθρόλευκους». Πρόκειται για τη μόνη διπλή ή τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή που δεν στέφει πρωταθλήτρια την Ενωση, αλλά κάποιο άλλο club και στην προκειμένη περίπτωση τον ΠΑΟΚ.

Για την ιστορία και επειδή παραπάνω αναφέρθηκε πως ο Ολυμπιακός θα μείνει τέταρτος εάν απόψε ο Παναθηναϊκός κερδίσει στην Τούμπα και εκείνος δεν πράξει κάτι ανάλογο κόντρα στην ΑΕΚ, αυτό ισχύει (και) επειδή είναι από κάτω (3ος) σε ενδεχόμενη τριπλή στους 74 με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό.

Το πρόγραμμα των τεσσάρων πρωτοπόρων

ΑΕΚ 75
Ολυμπιακός*
Λαμία


ΠΑΟΚ 74
Παναθηναϊκός
Αρης*


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 71
ΠΑΟΚ*
Ολυμπιακός

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 70
ΑΕΚ
Παναθηναϊκός*

Οπου * οι εκτός έδρας αναμετρήσεις.

@Photo credits: eurokinissi
 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα