ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ: Πώς θα πάρουν οι Δικέφαλοι τον τίτλο και πώς θα αποφύγουν οι «αιώνιοι» την 4η θέση

Newsroom
γφφσδ

bet365

Ο φετινός πρωταθλητής θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική σε μία κούρσα όπου... τρέχουν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, ενώ οι Θεσσαλονικείς ορίζουν την τύχη τους. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα «μονομαχήσουν» για να αποφύγουν την 4η θέση που υπό προϋποθέσεις θα τους αφήσει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων για το 2024/25.

Στο... νήμα θα κριθεί ο πρωταθλητής της φετινής περιόδου, μετά και τα αποψινά (15/5) αποτελέσματα για την 9η αγωνιστική των Play Off, όπου ο ΠΑΟΚ μετά το 4-1 επί του Παναθηναϊκού πέρασε στην κορυφή καθώς η ΑΕΚ ηττήθηκε 2-0 από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, ενώ την ίδια στιγμή οι «αιώνιοι» απώλεσαν και τις μαθηματικές ελπίδες που διατηρούσαν.

Αυτόματα οι Δικέφαλοι απέμειναν ως διεκδικητές ενόψει του φινάλε που θα διεξαχθεί την Κυριακή (19/5) με την τελευταία αγωνιστική και πλέον εκείνος της Θεσσαλονίκης ορίζει την τύχη του καθώς βρίσκεται στο «+2» από την Ενωση, η οποία πάντως υπερτερεί στη μεταξύ τους ισοβαθμία.

Αυτό σημαίνει πως για τους δύο ισχύουν τα εξής δεδομένα:

ΠΑΟΚ θα στεφθεί πρωταθλητής αν κερδίσει τον Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ή στην περίπτωση που η ΑΕΚ δεν επικρατήσει της Λαμίας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

ΑΕΚ θα στεφθεί πρωταθλήτρια εάν πάρει τη νίκη επί της Λαμίας στην «OPAP Arena» και παράλληλα ο ΠΑΟΚ δεν πράξει κάτι ανάλογο κόντρα στον Αρη που θα τον φιλοξενήσει.

Την ίδια στιγμή ως «ανοικτό μέτωπο» στην κατηγορία λογίζεται και εκείνο της 4ης θέσης, όπου θα τερματίσει ένας εκ των Παναθηναϊκού ή Ολυμπιακού και η οποία δεν θα προσφέρει ένα ευρωπαϊκό «εισιτήριο» για την επόμενη περίοδο εάν ο Αρης κατακτήσει το Κύπελλο. Αρα εφόσον βρεθεί εκεί το «τριφύλλι» θα πρέπει να πάρει το συγκεκριμένο τρόπαιο όπου στον τελικό θα αντιμετωπίσει τους «κίτρινους», με σκοπό να συμμετάσχει του χρόνου στα προκριματικά του Europa.

Στην περίπτωση δε που τερματίσουν εκεί οι «ερυθρόλευκοι» και πάντα στο ενδεχόμενο που ο Αρης πάρει τη δεύτερη τη τάξη εγχώρια διοργάνωση, για να παίξουν οι Πειραιώτες του χρόνου στην Ευρώπη θα πρέπει να επικρατήσουν της Φιορεντίνα στον τελικό του Conference League (σ.σ. στο συγκεκριμένο σενάριο η Ελλάδα θα έχει του χρόνου τέσσερις και όχι πέντε ομάδες στις διοργανώσεις της UEFA).

Λόγω των άνωθεν δεδομένων οι «αιώνιοι» θέλουν και εύλογα να την αποφύγουν και επειδή στο φινάλε της περιόδου θα συγκρουστούν μεταξύ τους στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και με γνώμονα ότι οι Πειραιώτες βρίσκονται στο «+2», προκύπτει το εξής συμπέρασμα: Ο χαμένος του μεταξύ τους ντέρμπι θα τερματίσει στην 4η θέση, ενώ η ισοπαλία «κάνει» στον Ολυμπιακό. Στη μεταξύ τους ισοβαθμία υπερτερεί το «τριφύλλι», αλλά δεν μπορεί να υπάρξει τέτοια.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ PLAYOFFS (9η αγωνιστική)

1.ΠΑΟΚ 77
2. ΑΕΚ 75
3. Ολυμπιακός 73
4. Παναθηναϊκός 71
5. Αρης 55
6. Λαμία 35

H ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

10η αγωνιστική – Κυριακή 19 Μαϊου
20:00 ΑΕΚ-Λαμία
20:00 Άρης-ΠΑΟΚ
20:00 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

@Photo credits: eurokinissi
 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα