F1 - Η Sauber εντόπισε το πρόβλημα για τα καταστροφικά της pit-stop

F1 - Η Sauber εντόπισε το πρόβλημα για τα καταστροφικά της pit-stop
Ο επικεφαλής μηχανολογίας της ελβετικής ομάδας, αποκάλυψε πως τα «προβλήματα εξοπλισμού» ευθύνονται για τους κακούς χρόνους που κάνει η ομάδα στα pit.

Η Sauber έχει κάνει κακό ξεκίνημα στη φετινή σεζόν της Formula 1 και βρίσκεται στην 9η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, μην έχοντας καταφέρει να σκοράρει βαθμό μέχρι στιγμής. Πέραν ότι το μονοθέσιο τους δεν είναι τόσο ανταγωνιστικό όσο το περίμεναν, η Sauber αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στα pit-stop της. Στον πρώτο γύρο για το 2024 στο Μπαχρέιν ο χρόνος που καταγράφηκε στο pit-stop του Βάλτερι Μπότας ξεπερνούσε τα 52 δευτερόλεπτα, ενώ στον 2ο γύρο, στη Σαουδική Αραβία, σημαντική καθυστέρηση καταγράφηκε και στο pit-stop του Γκουάνγιου Ζου. Παρ' ότι η ομάδα δήλωσε πώς το πρόβλημα θα έχει λυθεί μέχρι το Grand Prix Αυστραλίας, ο χρόνος που έκαναν στο pit-stop του Φινλανδού οδηγού της Sauber ήταν 31 δευτερόλεπτα.

Ο επικεφαλής μηχανολογίας της Sauber, Τσέβι Πουγιολάρ, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα:

«Δεν έχουμε εντοπίσει πρόβλημα στις ελεύθερες δοκιμές ή ακόμα και κατά την διάρκεια του χειμώνα. Σε κάθε αγώνα όμως το πρόβληματα γίνονται όλο και πιο κρίσιμα. Το πρόβλημα εντοπίζεται στον εξοπλισμό μας και απλά πρέπει να βεβαιωθούμε ότι έχουμε χρόνο να βρούμε μία λύση για να προσπαθήσουμε να τον έχουμε βελτιώσει μέχρι το Grand Prix Ιαπωνίας. Όσο έχουμε αυτό το πρόβλημα, θα είναι πολύ δύσκολο για εμάς. Το θέμα δεν το έχουμε με τους μηχανικούς, καθώς αυτοί κάνουν την δουλειά τους σωστά».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!