F1 - Βασέρ: «Άρχοντας ο Χάμιλτον, θα βοηθήσει πολύ τον Λεκλέρ»

F1 - Βασέρ: «Άρχοντας ο Χάμιλτον, θα βοηθήσει πολύ τον Λεκλέρ»
Ο επικεφαλής της Scuderia Ferrari μίλησε (επιτέλους) για τον άφιξη του 7 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή στην ιταλική ομάδα το 2025.

Η μετεγγραφική κίνηση της χρονιάς έχει ήδη γίνει από τη Scuderia Ferrari. H ιταλική ομάδα κατά τη διάρκεια του χειμώνα υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Λιούις Χάμιλτον ο οποίος θα ντυθεί στα κόκκινα από το 2025.

Φέτος διανύει τη 12η και τελευταία του σεζόν με τη Mercedes-AMG F1. Πολλοί είναι αυτοί που δεν βλέπουν την ώρα ώστε ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής να οδηγήσει το κόκκινο μονοθέσιο, παρά το γεγονός πως είμαστε μόλις στον πέμπτο αγώνα του 2024. Όπως είναι λογικό, το ενδιαφέρον γύρω από τη συνεργασία Ferrari-Χάμιλτον είναι μεγάλη και σε κάθε Grand Prix στη Ferrari δέχονται ερωτήσεις για το 2025.

Ο επικεφαλής της Scuderia, Φρεντ Βασέρ, «έσπασε» τη σιωπή του για τον Χάμιλτον. Μιλώντας στο Radio France, o Γάλλος απάντησε στην ερώτηση για το τι θα προσφέρει ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 στη Ferrari όταν γίνει οδηγός της.

«Η άφιξη του Λιούις Χάμιλτον θα είναι πάρα πολύ σημαντική για τη Ferrari. Πέρα από την ταχύτητα που έχει, θα φέρει στην ομάδα εμπειρία, ηρεμία και πολλά ακόμα. Θα φέρει εμπειρία από το πώς είναι να κερδίζεις αγώνες, κάτι το οποίο χρειαζόμαστε στη Ferrari για να πάμε μπροστά. Είμαι πολύ χαρούμενος για τη μελλοντική μας συνεργασία. Είμαι πεπεισμένος πως ο Λιούις με τον Σαρλ θα τα πάνε πολύ καλά. Ο Λιούις θα βοηθήσει πάρα πολύ τον Λεκλέρ ως οδηγό. Ο Χάμιλτον δεν θα φέρει απλά επιπλέον απόδοση και ταχύτητα στις κατατακτήριες ή στον αγώνα. Όλο το χρόνο θα μας βοηθάει. Πιστεύω πως ο Λιούις είναι άρχοντας», ανέφερε ο Βασέρ.

Η στιγμή που επέλεξε ο Χάμιλτον να υπογράψει με τη Scuderia Ferrari φαίνεται πως είναι για την ώρα σωστή. Η ιταλική ομάδα σε κάθε αγώνα γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη απειλή για τη Red Bull Racing, ενώ η Mercedes-AMG κατρακυλά συνεχώς σε δυναμική.

Φωτογραφίες: lh44updates/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!