To Alpine Alpenglow με κινητήρα υδρογόνου αλλάζει την έννοια της αυτοκίνησης

To Alpine Alpenglow με κινητήρα υδρογόνου αλλάζει την έννοια της αυτοκίνησης
Η Alpine παρουσίασε επίσημα το Hypercar Alpenglow και μας δείχνει το μέλλον της αυτοκίνησης και της τεχνολογίας υδρογόνου.

Στο περιθώριο των 6 Ωρών του Σπα, τον τρίτο αγώνα του WEC για το 2024, η Alpine έκανε τα επίσημα αποκαλυπτήρια του φουτουριστικού Alpenglow Hy4. Στην πρώτη του μορφή, το hypercar της γαλλικής μάρκας χρησιμοποιεί τεχνολογία υδρογόνου και είναι το εναρκτήριο λάκτισμα ώστε οι αγώνες ταχύτητας και τα αυτοκίνητα δρόμου να ανεξαρτητοποιηθούν από τα ορυκτά καύσιμα.

Στην έκδοση που παρουσιάστηκε στο Σπα του Βελγίου, το Alpenglow Hy4 χρησιμοποιεί έναν τετρακύλινδρο κινητήρα. Σε δεύτερο χρόνο θα εφοδιαστεί με έναν V6 κινητήρα ο οποίος έχει εξελιχθεί από την Alpine για να χρησιμοποιεί αποκλειστικά υδρογόνο. Αυτό αναμένεται να συμβεί στο τέλος του 2024 όταν θα έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα εξέλιξης του κινητήρα.

Alpine Alpenglow
Φωτογραφία: Alpine Media

Το Alpine Alpenglow ενστερνίζεται το αγωνιστικό πνεύμα της μάρκας με το σχεδιασμό του να εντυπωσιάζει με την πρώτη ματιά. Πέρα από το φουτουριστικό του σχεδιασμό, το cockpit διαθέτει πλέον δύο θέσεις, αγωνιστικό τιμόνι, ενώ έχουν ανασχεδιαστεί οι ζάντες των τροχών. Το Hypercar LMD-h της Alpine το οποίο συμμετέχει στο WEC από το 2024 δανείζεται σχεδιαστικά χαρακτηριστικά από το Alpenglow.

Alpine Alpenglow
Φωτογραφία: Alpine

Ο αντιπρόεδρος της Alpine Motorsport, Μπρούνο Φαμέν, ανέφερε: «Ως μέρος της ενεργής συμμετοχής μας στην απελευθέρωση του μηχανοκίνητου αθλητισμού από τους ρύπους άνθρακα, βλέπουμε τον κινητήρα εσωτερικής καύσης υδρογόνου ως μια εξαιρετικά υποσχόμενη λύση. Το υδρογόνο θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα ουσιαστικό βήμα των επόμενων γενιών αγωνιστικών αυτοκινήτων της Formula 1 και των αγώνων αντοχής. Η ιδέα του Alpenglow το απεικονίζει τέλεια, και πρόκειτια ένα γνήσιο τεχνολογικό εργαστήριο για την ανάπτυξη των αυριανών κινητήρων υδρογόνου».

Alpine Alpenglow
Φωτογραφία: Alpine media

Το Alpenglow Hy4 έκανε τους πρώτους γύρους επίδειξης στο Σπα, το Σάββατο 11/5. Επιπλέον θα κάνει την εμφάνισή του και ορισμένους γύρους επίδειξης στο περιθώριο των 24 Ωρών Λε Μαν τον ερχόμενο Ιούνιο

Φωτογραφίες: Alpine media

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!