F1 - Η Haas μήνυσε τον Στάινερ

F1 - Η Haas μήνυσε τον Στάινερ
Η αμερικανική ομάδα της Formula 1 μήνυσε τον πρώην επικεφαλής της ομάδας για παραβιάσεις εμπορικών δικαιωμάτων στην αυτοβιογραφία του «Surviving to Drive».

Λίγες μέρες αφότου αποκαλύφθηκε ότι ο Στάινερ οδήγησε την Haas στα δικαστήρια στη Βόρεια Καρολίνα για μη καταβολή χρημάτων που ισχυρίζεται ότι του οφείλονται, έγινε γνωστό ότι η αμερικανική ομάδα με την σειρά της κίνησε την δική της νομική διαδικασία κατά του πρώην επικεφαλής της. Σε δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν στα δικαστήρια της Β. Καρολίνας, αναφέρεται ότι η Haas κατηγορεί τον 59χρονο αλλά και τον εκδότη του Ten Speed Press, για παράνομη χρήση εικόνων της ομάδας που παραβιάζουν τους κανόνες των εμπορικών δικαιωμάτων.

Steiner

Συγκεκριμένα στο έγγραφο της Haas αναφέρεται: «Το 2023 χωρίς την άδεια και την συγκατάθεση της Haas, ο Στάινερ συνέγραψε, διέθεσε, προώθησε, πούλησε και απέκτησε οικονομικό κέρδος από την έκδοση με τίτλο «Surviving to Drive». Το συγκεκριμένο βιβλίο χρησιμοποίησε και συνεχίζει να χρησιμοποιεί παράνομα τα εμπορικά σήματα της Haas στο υπό εξέταση βιβλίο για το προσωπικό οικονομικό κέρδος του Στάινερ. Η Haas είχε προειδοποιήσει τον Στάινερ, αλλά μέχρι και σήμερα ο Στάινερ δεν έχει λάβει κανένα μέτρο για να σταματήσει ή να μετριάσει τις παραβατικές πράξεις του, γεγονός που καθιστά αναγκαία την άμεση αγωγή. Ο Στάινερ προωθεί το υπό εξέταση βιβλίο σε διάφορα μέσα συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών έντυπων. Οι πληροφορίες που είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο δείχνουν ότι από τον Ιανουάριο του 2024, που κυκλοφόρησε το βιβλίο, έχει ξεπεράσει τις πωλήσεις 150,000 αντιγράφων και τα έσοδα που έχει αποφέρει υπολογίζονται ότι είναι τουλάχιστον 4.500.000 δολάρια».

Steiner

Η Haas ζητά αποζημίωση και ζήτησε από τις αρμόδιες αρχές να εκδικαστεί η υπόθεση. Αν προχωρήσει η αγωγή του δικαστηρίου της Καλιφόρνια το βασικό ζήτημα είναι αν η χρήση φωτογραφιών του Στάινερ και της Ten Press θεωρείται καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων.

Ο πρώην επικεφαλής της Haas αποχώρησε από την ομάδα στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς, καθώς δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιο του και από τότε οι σχέσεις του με την αμερικανική ομάδα δεν είναι σε καμία περίπτωση καλές...

Photo credits: @FormulaRapidaEN/X, @f1_naija/X, @F1FantasyHQ/ X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!