MotoGP: Το GP Ινδίας κινδυνεύει και μάλλον το Καζακστάν θα πάρει τη θέση του

MotoGP: Το GP Ινδίας κινδυνεύει και μάλλον το Καζακστάν θα πάρει τη θέση του
Το ντεμπούτο του Καζακστάν στο πρωτάθλημα του MotoGP αναμένεται να πραγματοποιηθεί φέτος, καθώς ο αγώνας στην Ινδία είναι εξαιρετικά αμβίβολο ότι θα διεξαχθεί.

Το παρθενικό Grand Prix στο Καζακστάν είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί τελικά στο φετινό πρωτάθλημα του MotoGP. Ο αγώνας που είχε προγραμματιστεί αρχικά για το τριήμερο 14-16 Ιουνίου μπήκε στο… ψυγείο λόγω των σφοδρών πλημμυρών που έπληξαν τη χώρα το προηγούμενο διάστημα.

Ωστόσο δεν είχε ανακοινωθεί νέα ημερομηνία για τον αγώνα κάτι που άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο της μη διεξαγωγής του. Φαίνεται τώρα πως η Dorna βρήκε ένα... χρονικό παράθυρο για να χωρέσει στο φετινό αγωνιστικό πρόγραμμα τον αγώνα στο Καζακστάν.

Όπως αναφέρει το motorsport.com, η θέση της Ινδίας στο καλεντάρι είναι υπό αμφισβήτηση και είναι πιθανό το Grand Prix να μην πραγματοποιηθεί εφέτος. Όπως αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα η εταιρεία που έχει αναλάβει τη διεξαγωγή του αγώνα στην πίστα του Μπουντ έχει αργήσει να καταθέσει τις πληρωμές για τον περσινό αγώνα.

Η Dorna έχει θέσει προθεσμία στους διοργανωτές του Grand Prix Ινδίας μέχρι τις 20 Μαΐου ώστε να καταβάλουν τα χρήματα που οφείλουν. Ωστόσο με δεδομένες τις προηγούμενες καθυστερήσεις κάτι τέτοιο δεν φαίνεται εφικτό. Σε περίπτωση που λήξει η προθεσμία, τότε το Grand Prix Ινδίας, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 20-22 Σεπτεμβρίου, θα φύγει από το πρόγραμμα.

Έτσι, ανοίγει μια θέση την οποία αναμένεται να καλύψει το Καζακστάν, με τον αγώνα να πραγματοποιείται στη νέα πίστα του Σοκόλ. Σε περίπτωση που αντικατασταθεί η Ινδία, το πρόγραμμα του MotoGP θα παραμείνει στους 20 αγώνες, όσοι πραγματοποιήθηκαν το 2023.

Σοκόλ

Αρχικά, το καλεντάρι περιλάμβανε 22 αγώνες. Ο πρώτος αγώνες που ακυρώθηκε φέτος ήταν το Grand Prix Αργεντινής, ενώ τώρα αναμένεται και η Ινδία να βγει και η επιστροφή του πρωταθλήματος στις δύο χώρες για το 2025 είναι εξαιρετικά αμφίβολη.

Φωτογραφίες: Gold & Goose/Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!