F1 - Μπράουν: «Ο Φερστάπεν δεν θα κέρδιζε αν δεν ήταν στη Red Bull»

F1 - Μπράουν: «Ο Φερστάπεν δεν θα κέρδιζε αν δεν ήταν στη Red Bull»
Ο CEO της βρετανικής ομάδας μίλησε για τη συνταγή της επιτυχίας στη Formula 1 και αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Red Bull Racing.

Επί δεκαετίες ένα από τα μεγάλα φιλοσοφικά ερωτήματα στον κόσμο της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού ήταν: «ο οδηγός ή το μονοθέσιο παίζει μεγαλύτερο ρόλο»; Οι απόψεις διίστανται στο συγκεκριμένο ζήτημα και ξεκάθαρη απάντηση δεν υπάρχει.

Με αφορμή την επικείμενη αποχώρηση το Άντριαν Νιούι από τη Red Bull Racing, το ερώτημα «τα μονοθέσιά του ή ο Φερστάπεν κάνουν τη διαφορά» βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο της συζήτησης στη Formula 1. Ο CEO της McLaren Racing, Ζακ Μπράουν, εμφανίστηκε στην εκπομπή «Beyond the Grid» της F1 και μίλησε για το ποιος είναι αυτός που κάνει τη διαφορά στους αγώνες ταχύτητας.

«Συνολικά χρειάζεσαι και τους δύο: και έναν κορυφαίο τεχνικό και έναν κορυφαίο οδηγό. Δεν πιστεύω πως χωρίς έναν αστέρα οδηγό μπορείς να κερδίσεις, χρειάζεσαι και τους δύο. Όλα ξεκινούν από το μονοθέσιο. Ο κόσμος με ρωτάει συνέχεια: “Το μονοθέσιο ή ο οδηγός παίζει ρόλο;” H απάντηση είναι: “και τα δύο”. Πιστεύω πως υπάρχουν 6-7 οδηγοί που θα μπορούσαν να είναι πρωταθλητές με αυτή τη Red Bull. Όσο σπουδαίος κι αν είναι ο Μαξ, και είναι ένας από τους καλύτερους στην ιστορία, δεν πιστεύω πως θα κέρδιζε το πρωτάθλημα σήμερα με άλλο μονοθέσιο πέραν αυτού της Red Bull», είπε ο Αμερικανός.

Η ιστορία μας έχει δείξει πως ένας κορυφαίος οδηγός δεν μπορεί να γίνει πρωταθλητής έχοντας ένα αργό μονοθέσιο σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Από την άλλη όμως, μία ομάδα με ένα γρήγορο μονοθέσιο δίχως έναν κορυφαίο οδηγό δεν μπορεί να κερδίσει το πρωτάθλημα.

Ακούστε το νέο podcast του gMotion με τους Κώστα Παστρίμα και Στάθη Κοκκορόγιαννη να αναλύουν όσα έγιναν στο GP Μαϊάμι και όχι μόνο.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!