Αγόρασε αυτοκίνητο 2,5 εκατ. ευρώ από την Κροατία, αλλά δεν μπορεί να επισκεφθεί τη χώρα (vid)

Αγόρασε αυτοκίνητο 2,5 εκατ. ευρώ από την Κροατία, αλλά δεν μπορεί να επισκεφθεί τη χώρα (vid)
O Στιβ Χάμιλτον έχει στην κατοχή του μία εντυπωσιακή συλλογή από supercars, που ξεπερνούν σε αξία τα 25 εκατ. ευρώ.

Το Rimac Nevera, το ηλεκτρικό hypercar που έχει 1.914 ίππους και επιταχύνει στα 100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα, είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στη Hamilton Collection. Πρόκειται για την ιδιωτική συλλογή του Στιβ Χάμιλτον από το Ιλινόις των ΗΠΑ.

Ο Χάμιλτον νοικιάζει το Nevera – αλλά και μοντέλα όπως η Bugatti Chiron Super Sport – προς 754 δολάρια τα 30 λεπτά! Τα έσοδά του δεν προέρχονται μόνο από αυτή τη δραστηριότητα, καθώς πουλάει εμπορικά προϊόντα με το σήμα της συλλογής (πχ. μπλουζάκια και φούτερ), ενώ έχει και τη δική εταιρεία πώλησης τροχών και ελαστικών (SD Wheel).

Δείτε το Rimac Nevera να κάνει Ρεκόρ Γκίνες με την... όπισθεν

Μπορεί ο Χάμιλτον να ξόδεψε 2,5 εκατ. ευρώ για να αγοράσει το Rimac Nevera, όμως δεν μπορεί πλέον να επισκεφθεί τη χώρα παραγωγής του. Αν δεν θέλει τουλάχιστον να έχει... προβλήματα με το νόμο.

Η αιτία; Όπως εξηγεί στο ακόλουθο βίντεο, όταν είχε επισκεφθεί την Κροατία για να δοκιμάσει το Nevera, ανέβασε ένα βίντεο στο youtube όπου έπιασε περισσότερα από 320 χλμ/ώρα στον αυτοκινητόδρομο. Η αστυνομία της Κροατίας ζήτησε από τον Μάτε Ρίματς (τον ιδρυτή της Rimac) τα στοιχεία του παραβάτη οδηγού, προκειμένου να του επιβάλλει τις ανάλογες κυρώσεις. Έτσι πλέον ο Χάμιλτον δεν μπορεί να επισκεφθεί ξανά την Κροατία.

Photo Credits: Hamilton Collection

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!