Η CUPRA παρουσίασε τα νέα Formentor και Leon

Η CUPRA παρουσίασε τα νέα Formentor και Leon

Η CUPRA παρουσίασε τα νέα Formentor και Leon
Η CUPRA παρουσίασε τα ανανεωμένα της μοντέλα Formentor και Leon, τα οποία έχουν επανασχεδιαστεί και αναβαθμιστεί.

Το νέο CUPRA Formentor έρχεται με υψηλές φιλοδοξίες, βαδίζοντας στα χνάρια του προηγούμενου Crossover / SUV. Το CUPRA Formentor είναι το best seller της εταιρείας και εξελίσσεται σε σύμβολο της μάρκας. Στην κατηγορία του βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης με 120.100 παραδόσεις παγκοσμίως πέρυσι (+23,0% σε σχέση με το 2022). Αξιοσημείωτα αποτελέσματα για το πρώτο μοντέλο που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε αποκλειστικά για τη μάρκα. Το νέο CUPRA Leon προσφέρει έναν ισχυρό χαρακτήρα τόσο στην 5θυρη hatchback εκδοχή όσο και στην Sportstourer παραλλαγή του.

Cupra

«Τα CUPRA Formentor και CUPRA Leon αποτέλεσαν κινητήρια δύναμη για την επιτυχία της μάρκας, καθώς επεκτείνει το αποτύπωμά της σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για μία στρατηγική που αποδείχτηκε απίστευτα επιτυχημένη με παραδόσεις σχεδόν 600.000 αυτοκινήτων από τότε που λανσαρίστηκε η μάρκα το 2018. Τα νέα CUPRA Formentor και CUPRA Leon είναι καθαρή σχεδιαστική εμμονή. Τα δύο μοντέλα, γεννημένα για να προκαλούν έντονα συναισθήματα, αντιπροσωπεύουν αυτό που το μικρό γκρουπ οπαδών οραματίστηκε για την CUPRA μόλις πριν από λίγα χρόνια», δήλωσε ο Γουέιν Γκρίφιθς, CEO της CUPRA.

Το εξωτερικό

Το ανανεωμένο εξωτερικό περιλαμβάνει το λογότυπο CUPRA στο καπό, το κεντρικό στοιχείο στο εμπρός μέρος των δύο μοντέλων που θυμίζει ρύγχος καρχαρία, το οποίο καθορίζει την επιθετική εμφάνιση με τα τριγωνικά φώτα LED matrix και το μεγάλο κάτω άνοιγμα.

Cupra

Η ίδια σχεδίαση τριγωνικού φωτισμού λειτουργεί ως πλαίσιο για το κεντρικό λογότυπο CUPRA που φωτίζεται στο πίσω μέρος. Τα νέα ματ χρώματα, όπως το Century Bronze ή το Enceladus Grey, προσδίδουν ακόμα πιο έντονο χαρακτήρα.

Cupra

Το εσωτερικό

Η ακατέργαστη αίσθηση που αποπνέει η εξωτερική σχεδίαση αντικατοπτρίζεται στο εσωτερικό, το οποίο συνδυάζει το σπορ στυλ και τη βιώσιμη προσέγγιση με μια σειρά από ψηφιακές τεχνολογίες και επιλογές υλικών. Το αναβαθμισμένο εσωτερικό έρχεται με νέας σχεδίασης στοιχεία, όπως η κεντρική κονσόλα. Πρωταρχικό κριτήριο στην επιλογή των υλικών ήταν η βιωσιμότητα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα bucket καθίσματα που φέρουν επένδυση είτε από ανακυκλωμένες μικροΐνες σε ποσοστό 73%, είτε από οικολογικό δέρμα.

Cupra

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται η ψηφιακή εμπειρία του οδηγού. Μία νέα και βελτιωμένη διεπαφή (HMI) ενσωματώνεται στο ψηφιακό πίνακα οργάνων πίσω από το τιμόνι, καθώς και στο μεγαλύτερο σύστημα infotainment με οθόνη 12,9'', που διαθέτει slider με έμμεσο φωτισμό. Και τα δύο αυτοκίνητα διαθέτουν ένα νέο σύστημα ήχου υψηλής πιστότητας με 12 ηχεία που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Sennheiser Mobility.

Cupra

Οι εκδώσεις των νέων CUPRA

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει τέσσερις διαφορετικές τεχνολογίες: TSI (βενζίνη), ήπια υβριδική (eTSI), TDI (diesel) και eHybrid (plug-in υβριδική). Η νέα γενιά του plug-in υβριδικού συστήματος κίνησης αποδίδει 272 ίππους (200kW), προσφέρει πάνω από 100 χλμ. αμιγώς ηλεκτρικής αυτονομίας και είναι πλέον συμβατή και με γρήγορη φόρτιση (έως και 50kW DC). Αποκλειστικά διαθέσιμος για το CUPRA Formentor και το CUPRA Leon Sportstourer είναι ένας νέος βενζινοκινητήρας (TSI), που αποδίδει 333 ίππους (245kW) με τεχνολογία torque splitter και φρένα της Akebono.

Photo credits: Cupra

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!