MotoGP: Τελεσίγραφο από τον Μαρτίν στην Ducati

MotoGP: Τελεσίγραφο από τον Μαρτίν στην Ducati
Ο Χόρχε Μαρτίν έθεσε προθεσμία στην Ducati προτού αρχίσει συνομιλίες με την KTM.

Ο Χόρχε Μαρτίν έχει δώσει προθεσμία στην Ducati, προειδοποιώντας ότι θα ξεκινήσει συνομιλίες για μεταγραφή στην KTM αν δεν λάβει προσφορά για την εργοστασιακή ομάδα μέχρι τις 2 Ιουνίου, την ημέρα του Ιταλικού MotoGP στο Μουτζέλο. Ο αναβάτης της Pramac, που βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης του MotoGP μετά την απώλεια του τίτλου το 2023 στον τελευταίο αγώνα, πιέζει για την προαγωγή του στην «κύρια» ομάδα της Ducati.

Ο Μαρτίν, μαζί με τον Μαρκ Μάρκεθ της Gresini, ανταγωνίζονται τον τρέχοντα εργοστασιακό αναβάτη της Ducati, Ενέα Μπαστιανίνι, για την κρίσιμη θέση του 2025 δίπλα στον Πέκο Μπανάια. Ο Μαρτίν έχει ήδη παραμεριστεί δύο φορές τα τελευταία δύο χρόνια και ξεκίνησε τη φετινή σεζόν με την προειδοποίηση ότι θα εγκαταλείψει την Ducati αν δεν προαχθεί στην εργοστασιακή ομάδα την επόμενη χρονιά.

Σύμφωνα με το Motorsport, ο Μαρτίν έχει ενημερώσει την Ducati ότι αν δεν λάβει την προσφορά μέχρι την προθεσμία, θα ξεκινήσει συνομιλίες με την KTM. Η KTM έχει ήδη «κλειδώσει» τους Μπραντ Μπίντερ και Πέδρο Ακόστα για την ομάδα του MotoGP το 2025, και επιμένει ότι μια μεταγραφή του Μάρκεθ δεν είναι ρεαλιστική για την επόμενη χρονιά.

Χόρχε Μαρτίν
Ο Χόρχε Μαρτίν στη Moto2 με την ΚΤΜ (Φωτογραφία: Red Bull Content Pool)

Ωστόσο, η πόρτα παραμένει ανοιχτή για τον Μαρτίν να επιστρέψει στην KTM. Η KTM θα μπορούσε να του προσφέρει μεγαλύτερη αμοιβή από την Aprilia και να συνδέσει το συμβόλαιο με χορηγία από την Red Bull, όπως αναφέρει η Marca. Ο Μαρτίν είχε εκπροσωπήσει την KTM, όταν έτρεχε στη Moto2, αλλά όταν μεταπήδησε στην κορυφαία κατηγορία, η αποχώρησή του από τον αυστριακό κατασκευαστή δεν ήταν φιλική.

Παρ' όλα αυτά, η KTM επιμένει ότι δεν του κρατούν κακία. Ο αγωνιστικός διευθυντήςτης KTM, Πιτ Μπάιρερ, δήλωσε στο Motorsport-Magazin: «Το θέμα αυτό ανήκει στο παρελθόν. Όποιος μας γνωρίζει καλύτερα, ξέρει πόσο συναισθηματικοί είμαστε και ότι μπορούμε να στενοχωρηθούμε πολύ. Όταν κάποιος μας αφήνει έτσι, το παίρνουμε πολύ προσωπικά επειδή βάζουμε τόση καρδιά και ψυχή σε αυτό. Αλλά ο Μαρτίν έκανε ό,τι ήταν σωστό για την καριέρα του και τώρα είναι ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος».

Φωτογραφία: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!