Η Γουίλιαμς με τη φανέλα του Ολυμπιακού
29/04/2024
ΜΠΑΣΚΕΤ

Γουίλιαμς στο GWomen: «Έπρεπε να επανορθώσουμε, παλέψαμε παραπάνω για τη Νικολοπούλου»

Σπύρος Μαρκεζίνης

Η πρώτη σκόρερ του τελικού ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, Μπρόουκ Γουίλιαμς, μίλησε στο Gazzetta Women για το πως βίωσε η ίδια το κρίσιμο αυτό παιχνίδι, για το ποιο ήταν το κλειδί για τη νίκη αλλά και για τον τραυματισμό της Αγγελικής Νικολοπούλου.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να επικρατήσει του Παναθηναϊκού με 61-45 στον πέμπτο και καθοριστικό τελικό των Play Off του πρωταθλήματος της Α1 Μπάσκετ Γυναικών, κατακτώντας έτσι τον τίτλο του πρωταθλητή για τρίτη συνεχόμενη φορά.

Οι οιωνοί για την ομάδα του Πειραιά ωστόσο δεν ήταν καλοί ακόμα και πριν από την έναρξη της αναμέτρησης καθώς η Κριστίν Βίτολα δεν ήταν σε θέση να παίξει. Τα πράγματα ωστόσο άρχισαν να φαίνονται ακόμη πιο δύσκολα λίγο πριν το τέλος του δεύτερου δεκαλέπτου καθώς παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι είχαν αποκτήσει το πάνω χέρι, η καλύτερή τους παίκτρια, η Αγγελική Νικολοπούλου αναγκάστηκε να περάσει εκτός παρκέ υποβασταζόμενη.

Από εκείνο το πολύ κρίσιμο σημείο και ύστερα, ο Ολυμπιακός έπρεπε να βρει το πρόσωπο εκείνο που θα κάνει το step up ώστε να διατηρηθεί. Αυτό όπως αποδείχτηκε τελικά ήταν εκείνο της Μπρόουκ Γουίλιαμς, η οποία τελείωσε το ματς ως πρώτη σκόρερ, έχοντας συνολικά 16 πόντους.

Η Γουίλιαμς και η Καρλάφτη με τη φανέλα του Ολυμπιακού

Η ίδια μίλησε στο Gazzetta Women για το γεγονός ότι έπρεπε να βγάλουν αντίδραση μετά το χαμένο παιχνίδι του τέταρτου τελικού, αποκάλυψε ποιο ήταν το κλειδί για αυτή τη νίκη ενώ αναφέρθηκε και στο πως ένιωσε όταν είδε τη συμπαίκτρια της να αποχωρεί από το γήπεδο.

«Μπορεί να αγχωθήκαμε αλλά είχαμε επιπλέον αυτοπεποίθηση»

«Ήρθαμε στο γήπεδο και ήμασταν συγκεντρωμένες. Έπρεπε να επανορθώσουμε για ό,τι κάναμε στο προηγούμενο παιχνίδι όπου χάσαμε και απλά θέλαμε να κάνουμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε ώστε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα.

Η άμυνα σήμερα ήταν το κλειδί. Η άμυνα, η άμυνα, η άμυνα και πάλι η άμυνα. Ακόμα και όταν δεν τα πηγαίναμε καλά στο κομμάτι του σκοραρίσματος, η άμυνα ήταν το κλειδί για τη νίκη. Αυτό ήταν όλο.

Μπορεί να αγχωθήκαμε όταν η Αγγελική Νικολοπούλου βγήκε εκτός αγώνα αλλά παράλληλα νιώσαμε πως είχαμε επιπλέον αυτοπεποίθηση γιατί ξέραμε ότι θα παλέψουμε ακόμη περισσότερο μέσα στο παιχνίδι για εκείνη».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]