talou
06/05/2024
ΣΤΙΒΟΣ

Στίβος: Η Τα Λου Σμιθ θέλει χρυσό στο Παρίσι με την ομάδα της

Πηνελόπη Γκιώνη

Μετά από 24 χρόνια η Ακτή Ελεφαντοστού θα έχει ομάδα σκυταλοδρομίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες αφού οι Αχουρέ Ντεμπς, Γκμπάι, Κονέ και Τα Λου Σμιθ έστειλαν ξανά τη χώρα τους στη μεγαλύτερη διοργάνωση του κόσμου.

Μουριέλ Αχουρέ Ντεμπς, Τζέσικα Γκμπάι, Μαμπουντού Κονέ και Μαζί Ζοζέ Τα Λου Σμιθ. Αυτά τα τέσσερα ονόματα θα γραφτούν δίπλα στην επιτυχία της Ακτής Ελεφαντοστού στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα σκυταλοδρομιών. Η μαγική τετράδα έβαλε ξανά στον χάρτη των σκυταλοδρομιών τη χώρα τους αφού μετά την κούρσα τους στις Μπαχάμες τσέκαραν το είσιτήριό τους για τους ερχόμενους Ολυμπιακούς του Παρισιού 2024.

Όπως αποκάλυψε η Μουριέλ Αχουρέ Ντεμπς, η επιτυχία τους ήρθε χωρίς να έχουν κάνει κάποια προετοιμασία όλες μαζί στη σκυτάλη και πως το όνειρο επετεύχθη μόνο από το ταλέντο τους. Και αν τελικά καταφέρουν να κάνουν όλη την προπόνηση που χρειάζονται; «Χρυσό μετάλλιο», απαντάει αμέσως η Τα Λου Σμιθ εξηγώντας πως έχουν όλα όσα πρέπει να έχει μία ομάδα άξια χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου: «Ο Θεός λέει πες το, πίστεψέ το και θα έρθει». Η Τα Λου Σμιθ θα έχει τριπλή παρουσία στο Παρίσι 2024 αφού έχει πιάσει και τα όρια για τα 100μ και τα 200μ.

Η Αχουρέ Ντεμπς τόνισε πως το Παρίσι είναι σαν ένα δεύτερο σπίτι για εκείνες όποτε αυτή η ευκαιρία είναι ό,τι κοντινότερο έχουν στο να αγωνιστούν σε Ολυμπιακούς στο σπίτι τους. Η ίδια τόνισε πως μετά το Παρίσι θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση καθώς θέλει να κάνει τη δική της οικογένεια.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]