Οικονομικό, δίπλα στη θάλασσα και ιδανικό για διακοπές: Σε 1 ώρα από την Αθήνα θα κάνεις Πάσχα σαν σε νησί

Branded Content Team
Οικονομικό, δίπλα στη θάλασσα και ιδανικό για διακοπές: Σε 1 ώρα από την Αθήνα θα κάνεις Πάσχα σαν σε νησί
Το Λουτράκι φαίνεται πως αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για το Πάσχα τόσο για οικογένειες, όσο και για ζευγάρια που ψάχνουν μια οικονομική, αλλά και ιδιαίτερη επιλογή για τις διακοπές τους. 

Το φετινό Πάσχα αποτελεί την καλύτερη αφορμή για μια εκδρομή εκτός Αθήνας. Το γεγονός ότι η Πρωτομαγιά μεταφέρθηκε την Τρίτη, δημιουργεί μια εξαιρετική «γέφυρα», δίνοντας μας έξτρα χρόνο ξεκούρασης. Και τώρα έρχεται η δύσκολη ερώτηση: Πού θα περάσουμε τις πασχαλινές διακοπές;

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι ψάχνουμε μια επιλογή σχετικά κοντά από την πρωτεύουσα και που ιδανικά δεν χρειάζεται να πάρουμε καράβι, προκειμένου να αποφύγουμε το έξτρα κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Τι θα έλεγες, λοιπόν, για ένα μέρος που μοιάζει με νησί, αλλά βρίσκεται μόνο 60 λεπτά μακριά με το αυτοκίνητο; Μιλάμε φυσικά για το πανέμορφο Λουτράκι.

Πάσχα στο Λουτράκι, μια εμπειρία για κάθε επισκέπτη

Εκκλησίες και μονές, μοναδικά αξιοθέατα, σπα, υπέροχο φαγητό και ποιοτική διαμονή. Αυτά θα βρει κάποιος που θα επιλέξει το Λουτράκι για την πασχαλινή του απόδραση.

Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, η η παραθαλάσια, πανέμορφη λουτρόπολη υποδέχεται τους επισκέπτες του Πάσχα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα. Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας τα εστιατόρια και οι ταβέρνες προσφέρουν νηστίσιμα εδέσματα, ενώ την Κυριακή του Πάσχα η παραλία πλημμυρίζει με κόσμο.

Όποια μέρα κι αν επιλέξει να φτάσει κανείς στο Λουτράκι θα έχει δεκάδες πράγματα να κάνει. Για παράδειγμα, τη Μεγάλη Τετάρτη η Φιλαρμονική Λουτρακίου πραγματοποιεί ανοιχτή πρόβα για το κοινό υπό μορφή συναυλίας στο Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου, μια εμπειρία που αξίζει κανείς να τη ζήσει.

Ο ξεχωριστός Επιτάφιος στο Λουτράκι

...

Σίγουρα, όμως, το αποκορύφωμα των πασχαλινών παραδόσεων της περιοχής λαμβάνει χώρα την Μεγάλη Παρασκευή. Ο Επιτάφιος της Εκκλησίας της Παναγίας της Γιάτρισσας περιφέρεται στις γειτονιές του Λουτρακίου με τον κόσμο να κρατά αναμμένα κεριά, ακολουθώντας την πομπή και συνοδεία χορωδιών που ψάλλουν. Κορυφαία στιγμή είναι η περιφορά κατά μήκος της Παραλιακής οδού του Λουτρακίου και η είσοδος του Επιταφίου στη θάλασσα.

...

Ο Επιτάφιος μεταφέρεται στην παραλία και οι άντρες που τον κρατούν τον τοποθετούν μέσα στο νερό κρατώντας τον ψηλά για προστασία καθώς διαβάζεται η Ακολουθία. Από την πλευρά της θάλασσας μία βάρκα υποδέχεται την είσοδο του Επιταφίου μέσα στο νερό και τιμά την ιερή αυτή στιγμή φωτίζοντας το σκοτάδι με βεγγαλικά. Πλήθος κόσμου συρρέει κάθε χρόνο στην περιοχή για να ζήσει από κοντά αυτό το μοναδικό θέαμα μέσα σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα.

...

Οι Επιτάφιοι των τριών κεντρικών Εκκλησιών συγκεντρώνονται στην πλατεία της 25ης Μαρτίου και η Φιλαρμονική Ορχήστρα με σύνθεση 100 ατόμων προϊσταται της λιτανείας, συνοδεύοντας ηχητικά με κλασσικά αριστουργήματα, όπως το «Adagio του Tomasso Albinoni»,ο «Επιτάφιος του Πηλίκα» και ο «Πόνος της Μάνας του Δημήτρη Κάφυρη».

Η Ανάσταση και το σούβλισμα του οβελία

Το Μεγάλο Σάββατο, οι πιστοί συγκεντρώνονται στις εκκλησίες και η Ανάσταση του Κυρίου γιορτάζεται με ιδιαίτερη λαμπρότητα. Η Αναστάσιμη Ακολουθία σε όλες τις Εκκλησίες συνοδεύεται από φαντασμαγορικά βεγγαλικά που φωτίζουν τον ουρανό. Έπειτα, σειρά παίρνουν τα ταβερνάκια της περιοχής που σερβίρουν την παραδοσιακή μαγειρίτσα.

Την Κυριακή του Πάσχα ο οβελίας έχει την τιμητική του με τα εστιατόρια να σουβλίζουν και να καλούν τους επισκέπτες να γευτούν τις νοστιμιές τους. Μετά το φαγητό σχεδόν όλοι σπεύδουν στην παραλία για την καθιερωμένη βόλτα για καφέ ή γλυκό με θέα τη θάλασσα.

...

Τέλος, τη Δευτέρα του Πάσχα στην Περαχώρα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περαχώρας αναβιώνει τον παραδοσιακό «Χορό του Γιαρέντη»,ένα έθιμο που γιορτάζεται συνοδεία ζωντανής μουσικής και αξίζει να το δείτε από κοντά.

Τι άλλο θα δείτε

Δεν είναι μόνο η παράδοση που μας καλεί να επισκεφτούμε το Λουτράκι ενόψει Πάσχα. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε και ένα μάθημα ιστορίας, να γεμίσετε εικόνες, να θαυμάσετε μνημεία ή ακόμη και να ψυχαγωγηθείτε. Σίγουρα η πρώτη στάση πηγαίνοντας πρέπει να είναι η Διώρυγα της Κορίνθου. Το έργο της κατασκευής της ξεκίνησε από το 1880 και ολοκληρώθηκε το 1893 από τον Έλληνα μηχανικό Πέτρο Πρωτοπαπαδάκη, ως αποτέλεσμα της αναπτυξιακής πολιτικής του πρωθυπουργού Χαρίλαου Τρικούπη.

Η Λίμνη Βουλιαγμένης αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα αξιοθέατα της περιοχής. Πρόκειται για μια λιμνοθάλασσα, η οποία βρίσκεται 16 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Λουτρακίου. Είναι κοντά στον αρχαιολογικό χώρου του Ηραίου.και διαθέτει μία τεράστια παραλία με άμμο και επικοινωνεί με τα νερά του Κορινθιακού κόλπου.

Αλήθεια, γνωρίζεις από που πήρε το όνομα του το Λουτράκι; Mα φυσικά από τις ιαματικές πηγές και τα λουτρά της περιοχής. Εκεί, λοιπόν, θα βρείτε τόσο τη Δημοτική Ιαματική Πηγή Λουτρακίου, όσο και πολλά ιδιωτικά spa για να επισκεφτείτε, τα οποία βοηθούν σε διάφορες δερματικές και ρευματικές παθήσεις.

Άλλα σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής είναι η Μονή Οσίου Παταπίου, το Ηραίο Περαχώρας, καθώς επίσης και το διάσημο Καζίνο Λουτρακίου.

Τι λες, λοιπόν, φύγαμε για ένα Πάσχα που θα μείνει σε όλους αξέχαστο;

Advertorial