Γιούργια: Το μουσικό φεστιβάλ του καφενείου «Καραγκιόζης» επιστρέφει στο Κύτταρο

Επιμέλεια: Newsroom
Γιούργια: Το μουσικό φεστιβάλ του καφενείου «Καραγκιόζης» επιστρέφει στο Κύτταρο
Το φεστιβάλ του «Καραγκιόζη» Γιούργια έρχεται για άλλη μια χρονιά στο Κύτταρο, σε ένα διήμερο με αρκετά μουσικά σχήματα.

Το μουσικό φεστιβάλ «Γιούργια» που γεννήθηκε επίσημα στο καφενείο «Καραγκιόζης» το 2017, και από το οποίο πέρασαν αγαπημένοι καλλιτέχνες, όπως ο Boban Markovic, οι Χαΐνηδες, οι Χειμερινοί Κολυμβητές, οι Γκιντίκι, ο Πέτρος Μάλαμας και πολλοί ακόμη, επιστρέφει και φέτος στο Κύτταρο 10 και 11 Μαΐου.

Ο Αποστόλης, διοργανωτής και υπεύθυνος του μουσικού Καφενείου «Καραγκιόζης», μιλά στο inexarchia για το φεστιβάλ: «Από τον πρώτο χρόνο ζωής του Καράγκιοζη, γιορτάζαμε με ένα μεγάλο live στον πεζόδρομο της Κωλέττη. Η ιδέα του Καράγκιοζης Γιούργια Φεστιβάλ ήρθε το καλοκαίρι του 2017, σε ένα live που είχαμε διοργανώσει παρέα με τους Χειμερινούς Κολυμβητές. Μου άρεσε απο την πρώτη φορά αυτού του είδους η διοργάνωση, η προσωπική επαφή με τους καλλιτέχνες, τους ηχολήπτες και το αποτέλεσμα αυτού. Έκτοτε, κάθε χρόνο κάνουμε το δικό μας μουσικό φεστιβάλ με μουσικούς που θαυμάζω, αλλά δεν είναι εφικτό να φιλοξενήσω στο καφενείο, και με μουσικούς που έχουν περάσει και παίζουν σταθερά στο καφενείο μας. Οπότε, έτσι γίνεται μια μίξη μπαντών, μιας και θέλω πάντα να παίρνουν μέρος και νέες μπάντες στο φεστιβάλ και να δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά για μια τέτοια εμπειρία. Σκοπός είναι η Αθήνα να έχει ένα μουσικό φεστιβάλ που να προέρχεται από ένα μουσικό καφενείο, όπου γίνεται η γέννηση όλων.. μουσικής, αγάπης, φιλίας.. »

Το φετινό πρόγραμμα

Παρασκευή 10 Μαΐου
Ιουλία Καραπατάκη
Babo koro

Σάββατο 11 Μαΐου
Δημήτρης Μυστακίδης band
Φώτης Σιώτας band

Τα μουσικά σχήματα:

Ιουλία Καραπατάκη
Η Ιουλία Καραπατάκη μαζί με την μπάντα της , θα μας παρασύρει με τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει και τα έχουμε συνδέσει με ξεχωριστές αναμνήσεις. Το πρόγραμμα που επιλέγει με σεβασμό και πολλή αγάπη δείχνει τον τρόπο που επικοινωνεί τις σκέψεις και τα συναισθήματά της. Θα ακούσουμε διασκευές και παλιά λαϊκά τραγούδια, αλλά και νέα που θα κυκλοφορήσουν σύντομα στον πρώτο της προσωπικό της δίσκο.

Babo Koro
Το πληθωρικό σχήμα που ξεχωρίζει με τον progressive παραδοσιακό ήχο και τις ενεργητικές εμφανίσεις του ανοίγει με τον πιο δυναμικό τρόπο το Γιούργια '24. Αγαπημένα τραγούδια όπως το "Γέλα μου", ο "Σίσυφος", το "Κωνσταντίνε", αλλά και ακυκλοφόρητο υλικό από την πολυαναμενόμενη νέα δισκογραφική δουλειά τους, δημιουργούν ένα μοναδικό χορευτικό σύμπαν που ακροβατεί μεταξύ γλεντιού και συναυλίας.

Δημήτρης Μυστακίδης
Ο Δημήτρης Μυστακίδης και η μπάντα του θα σταθούν όρθιοι στη σκηνή και θα μας θυμίσουν ότι στη μουσική (όπως θα ‘πρεπε και στη ζωή) δεν υπάρχουν σύνορα, ταμπέλες ή αποκλεισμοί.

Φώτης Σιώτας & η μπάντα
Τραγούδια από τον τελευταίο του δίσκο "δύο λάθη" σε στίχους Θοδωρή Γκόνη, από την πορεία του με το γκρουπ "Σωτήρες", από τις συνεργασίες του με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου με μία μπάντα από καταπληκτικούς μουσικούς σε ένα πρόγραμμα που έφτιαξε ειδικά για το φεστιβάλ ο δεξιοτέχνης μουσικός και τραγουδιστής.