«Ήταν μια πραγματική φρίκη, κάποιος έκανε εμετό»: Το νέο φρικιαστικό θρίλερ προκαλεί εφιάλτες σε όσους το δουν (vid)

«Ήταν μια πραγματική φρίκη, κάποιος έκανε εμετό»: Το νέο φρικιαστικό θρίλερ προκαλεί εφιάλτες σε όσους το δουν (vid)
Το γύρο του διαδικτύου κάνουν οι αντιδράσεις όσων παρακολούθησαν την τελευταία ταινία του Chris Nash.

Στη σφαίρα του κινηματογράφου τρόμου, υπάρχει ένα είδος που ξεπερνά τα όρια της συμβατικής αφήγησης, βυθίζοντας το κοινό στην ενστικτώδη εμπειρία του τρόμου όπως ποτέ άλλοτε. Μια τέτοια ταινία, το «In a Violent Nature», προκάλεσε πρόσφατα σοκ στην κοινότητα των φίλων του κινηματογράφου, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από το κοινό που την παρακαλούθησε.

Αυτή η ανατριχιαστική αποκάλυψη προέκυψε μετά από μια προβολή στο Chicago Critics Film Fest, όπου οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν ένα τρομακτικό ταξίδι μέσα από τα μάτια ενός αδυσώπητου δολοφόνου. Σε σκηνοθεσία του Chris Nash, το «In a Violent Nature» υιοθετεί μια τολμηρή προσέγγιση, παρουσιάζοντας την αφήγηση εξ ολοκλήρου από την οπτική γωνία του δολοφονικού πρωταγωνιστή του, μια επιλογή που προκάλεσε τόσο περιέργεια όσο και ανησυχία στους λάτρεις του τρόμου.

Η σπλαχνική αντίδραση που καταγράφηκε σε ήχο, τον οποίο μοιράστηκε το FilmUpdates στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσφέρει μια γεύση από τον απόλυτο τρόμο που βίωσαν οι θεατές κατά τη διάρκεια μιας κομβικής στιγμής της ταινίας. Καθώς οι κραυγές τρόμου αντηχούν στην αίθουσα, δεν μπορεί κανείς παρά να παρασυρθεί στην ανησυχητική ατμόσφαιρα που καλλιεργείται από το κινηματογραφικό όραμα του Nash.

Στην καρδιά του «In a Violent Nature» βρίσκεται μια ιστορία εκδίκησης και τιμωρίας, καθώς μια κακόβουλη δύναμη εξαπολύεται πάνω σε ανυποψίαστα θύματα που σκοντάφτουν άθελά τους πάνω σε ένα καταραμένο μενταγιόν. Αυτό που ακολουθεί είναι μια αδυσώπητη και αιματοβαμμένη μανία, καθώς ο δολοφόνος ξεκινά μια αποστολή για να διεκδικήσει αυτό που του ανήκει, μια υπόθεση που υπόσχεται να κρατήσει το κοινό σε αγωνία.

Παρά τον πιο αργό ρυθμό και τη μελετημένη προσέγγισή της, ο αντίκτυπος της ταινίας είναι αναμφισβήτητος. Οι μαρτυρίες των παρευρισκομένων μιλούν για την ικανότητα της ταινίας να προκαλεί σπλαχνικές αντιδράσεις, με έναν να την περιγράφει ως «έναν από τους μεγαλύτερους φόνους» που έχει δει ποτέ στην οθόνη.

Οι κριτικές για το «In a Violent Nature» ήταν συντριπτικά θετικές, με τους κριτικούς να επαινούν την καινοτόμο αφήγηση και τη δέσμευση στα πρακτικά εφέ.