Ολυμπιακός: Με την Μπρέσια και την πρωτιά στον όμιλο του Champions League

Η ομάδα πόλο ανδρών του Ολυμπιακού

bet365

Ο Ολυμπιακός θέλει να κλείσει με νίκη επί της Μπρέσια στον Πειραιά τα παιχνίδια του στον όμιλο του Champions League, για να δει και την τελική του κατάταξη εν όψει του Final 4.

Η εκτός έδρας νίκη επί της Μπαρτσελονέτα στις 3 Μαΐου, σήμανε για τον Ολυμπιακό και τη μαθηματική πρόκριση στο Final 4 του Champions League στη Βαλέτα (5-7 Ιουνίου).

Οι «ερυθρόλευκοι» προερχόμενοι από την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας το Σάββατο (11/5) στον Λαιμό, τώρα θέλουν να κλείσουν νικηφόρα τον όμιλο τους στο Champions League, διεκδικώντας την πρώτη θέση.

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την ουραγό Μπρέσια στο Εθνικό Κολυμβητήριο Πειραιά την Τρίτη (14/5, 19:30, ΕΡΤ Sports 2), στοχεύοντας στην 5η διαδοχική νίκη.

Από εκεί και πέρα και ανάλογα αν η νίκη έρθει στην κανονική διάρκεια (τρίποντο), είτε στα πέναλτι (δίποντο), ο Ολυμπιακός θα πρέπει να περιμένει το αποτέλεσμα της Φερεντσβάρος με την Μπαρτσελονέτα στη Βουδαπέστη (21:00) για να δει αν θα είναι 1ος ή 2ος στον όμιλο.

Υπάρχει το σενάριο ισοβαθμίας στους 14β. (τρεις πόντους ο Ολυμπιακός, νίκη στα πέναλτι η Φερεντσβάρος) με τις δύο ομάδες να έχουν από μία νίκη στα μεταξύ τους παιχνίδια με διαφορά δύο γκολ.

Η τελική θέση στον όμιλο θα φέρει και τη διασταύρωση στον ημιτελικό στο Final 4. Δηλαδή, αν ο Ολυμπιακός παραμείνει 2ος στον ημιτελικό του Final 4 θα παίξει με την 1η στον Α' Όμιλο.

Εδώ η τελική κατάταξη θα κριθεί την Τετάρτη (15/5). Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Προ Ρέκο φιλοξενεί τη Νόβι Μπέογκραντ και η σερβική ομάδα με νίκη παίρνει την 1η θέση.

«Σε καμία περίπτωση δεν κοιτάμε ποια ομάδα θα βρούμε στον ημιτελικό, αν θα είναι η Προ Ρέκο ή η Νόβι Μπέογκραντ. Η εμπειρία μου μού έχει δείξει πως είναι λάθος να μπαίνεις σε διαδικασία επιλογής αντιπάλου, όποιος το κάνει, συνήθως την πατάει» δήλωσε ο Γιώργος Δερβίσης στο Gazzetta, με αφορμή την κατάκτηση του Κυπέλλου.

To πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

Τρίτη 15/5
Β' Όμιλος
Ολυμπιακός - Μπρέσια 19:30 (ΕΡΤ Sports 2)
Φερεντσβάρος - Μπαρτσελονέτα 21:00 (LEN TV)

Η βαθμολογία
(5η αγωνιστική)

1.Φερεντσβάρος 12
2.Ολυμπιακός 11
--------------------
3.Μπαρτσελονέτα 7
4.Μπρέσια 0

Τετάρτη 15/5
Α' Όμιλος

Προ Ρέκο-Νόβι Μπέογκραντ 20:00 (LEN TV)
Μαρσέιγ-Γιαντράν Σπλιτ 21:00 (LEN TV)

Η βαθμολογία
(5η αγωνιστική)

1.Προ Ρέκο 14
2.Νόβι Μπέογκραντ 13
--------------------
3.Μαρσέιγ 3
4.Γιαντράν Σπλιτ 0

@Photo credits: eurokinissi, ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα