Νέο Mitsubishi COLT: Έξυπνο, ευέλικτο, δυναμικό

Νέο Mitsubishi COLT: Έξυπνο, ευέλικτο, δυναμικό

Από το 1978 το Mitsubishi COLT αποτελεί την πρόταση του Ιάπωνα κατασκευαστή στα συμπαγή αυτοκίνητα πόλης. Με παρουσία σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερη επιτυχία στην Ευρώπη, το Mitsubishi COLT άφησε μια βαριά κληρονομιά επιτυχίας, ευελιξίας, αξιοπιστίας και τεχνολογικής καινοτομίας.

Το νέο Mitsubishi COLT 7ης γενιάς βασίζεται σε όλα τα πλεονεκτήματα που εδραίωσαν την επιτυχία του μοντέλου στο παρελθόν και πλειοδοτεί με σύγχρονα χαρακτηριστικά σχεδίασης, τεχνολογίας και ασφάλειας, που το φέρνουν στην πρώτη γραμμή του ανταγωνισμού.

image

Σχεδιασμένο για αστικές διαδρομές

Η προηγμένη πλατφόρμα CMF-B της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi αποτελεί τη βάση για τη δημιουργία του νέου Mitsubishi COLT. Χάρη σε αυτή, το μοντέλο ενσωματώνει καινοτόμες τεχνολογίες κίνησης -συμπεριλαμβανομένης μιας full hybrid. Το αμάξωμα είναι συμπαγές και με ιδανικές αναλογίες, ενώ την ένταση στη σχεδίαση αναλαμβάνει η Dynamic Shield ταυτότητα της Mitsubishi Motors, που γίνεται ιδιαίτερα αισθητή στο σύνολο μάσκας και εμπρός φώτων.

Mitsubishi Colt 2024

Οι γραμμές του καπό οδηγούν το βλέμμα προς τα κάτω, τονίζοντας το εμβληματικό λογότυπο της Mitsubishi με τα τρία διαμάντια, το οποίο πλαισιώνεται από τα φώτα LED. Στο πλευρικό τμήμα είναι προφανής η αθλητική σιλουέτα του μοντέλου, που ρέει προς τα εμπρός, ενώ οι τονισμένοι θόλοι και οι μεγάλοι τροχοί με διάμετρο έως και 17 ίντσες, προσθέτουν κομψότητα και δυναμισμό.

Mitsubishi Colt 2024

Την συνολική ισορροπία του σχήματος εξασφαλίζουν στο πίσω μέρος, το μεγάλο λεκτικό σήμα της Mitsubishi, μια άρτια ενσωματωμένη αεροτομή και ο σμιλεμένος προφυλακτήρας που ενσωματώνονται ιδανικά ως συνέχεια του αμαξώματος.

image

Η καθημερινή απόλαυση ξεκινά από μέσα

Ευρυχωρία, άνεση και υλικά κορυφαίας ποιότητας συνθέτουν το ιδιαίτερα φιλόξενο εσωτερικό του νέου Mitsubishi COLT. Η εργονομία είναι αποτέλεσμα ενδελεχούς μελέτης και δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να έχει τον απόλυτο έλεγχο χωρίς να αποσπάται η προσοχή του. Ταυτόχρονα, τόσο αυτός όσο και οι επιβάτες, έχουν στη διάθεσή τους δυνατότητες πλήρους συνδεσιμότητας και μια πλήρη ομπρέλα συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης, που εγγυάται κορυφαία ασφάλεια.

Mitsubishi Colt 2024

Ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού ο οδηγός έχει στη διάθεσή του έναν πίνακα οργάνων 7" ή μία ψηφιακή οθόνη 10" με πλήρεις ενδείξεις και δυνατότητες παραμετροποίησης. Για τον έλεγχο του συστήματος πολυμέσων υπάρχουν διαθέσιμες ανάλογα με την έκδοση μια κεντρικά τοποθετημένη Smartphone-link Display Audio (SDA) 7" σε οριζόντιο προσανατολισμό ή οθόνη Smartphone-link Display Audio (SDA) 9,3" σε διάταξη πορτραίτου.

Mitsubishi Colt 2024

Οι δυνατότητες σύνδεσης smartphone ασύρματα, μέσω Apple CarPlay® και Android Auto™, όπως και φωνητικού χειρισμού αποτελούν ότι πιο σύγχρονο στην κατηγορία, ενώ η φόρτιση μπορεί να γίνει είτε μέσω των θυρών USB είτε ασύρματα στην επιφάνεια επαγωγικής φόρτισης. Υπάρχουν διαθέσιμες τέσσερις πολύ πλούσια εξοπλισμένες εκδόσεις, οι INFORM, INVITE, INTENSE και INSTYLΕ, με τις κορυφαίες να διαθέτουν την πολυτέλεια του προηγμένου ηχοσυστήματος BOSE® Premium.

Mitsubishi ASX

Στο νέο Mitsubishi COLT τόσο η άνεση όσο και η ασφάλεια είναι αδιαπραγμάτευτες. Έτσι το μοντέλο προσφέρει έως και 14 προηγμένες τεχνολογίες υποβοήθησης της οδήγησης, καθώς και καινοτόμα στοιχεία εξοπλισμού όπως το Keyless Operation System, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, σύστημα MULTI-SENSE που επιτρέπει την επιλογή μεταξύ 3 προγραμμάτων οδήγησης -Eco, Sport και My Sense- και σύστημα αυτόματης στάθμευσης Easy Park Assist με κάμερα οπισθοπορείας, μεταξύ πολλών ακόμα στοιχείων εξοπλισμού.

image

Στην πόλη οικονομικά, παντού εύκολα

Παρότι το νέο Mitsubishi COLT ενσωματώνει τις κορυφαίες αρετές ενός αυτοκινήτου πόλης, όπως ευελιξία, πρακτικότητα και συμπαγείς διαστάσεις, τα προηγμένα μηχανικά του μέρη του εξασφαλίζουν δυνατότητες μεγάλων αποδράσεων.

Mitsubishi Colt 2024

Ο βασικός κινητήρας του νέου COLT είναι ένας σύγχρονος τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας 999 κ.εκ., που αποδίδει ισχύ 67 ίππων και ροπή 95 Nm. Χάρη και στο άριστα κλιμακωμένο χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων, καταναλώνει μόλις 5,2-5,4 λίτρα/100 χλμ. και η εκπομπές CO2 περιορίζονται στα 118-121 γρ./χλμ. (WLTP)

Για πιο δυναμικές επιδόσεις, υπάρχει διαθέσιμος ο τρικύλινδρος κινητήρας turbo των 999 κ.εκ., που αποδίδει 91 ίππους ισχύος και 160Nm ροπή. Εδώ το χειροκίνητο κιβώτιο είναι έξι σχέσεων και παρότι οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές, η κατανάλωση περιορίζεται στα 5,1-5,5 λίτρα/100 χλμ. με εκπομπές ρύπων 116-124 γρ./χλμ.

Mitsubishi Colt 2024

Στην κορυφή της γκάμας του νέου Mitsubishi COLT συναντάμε ένα εξηλεκτρισμένο, πλήρως υβριδικό (HEV) σύστημα κίνησης, το οποίο συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.6 λίτρων, έναν ηλεκτροκινητήρα 49 ίππων και ένα προηγμένο multi mode αυτόματο κιβώτιο. Το σύστημα αποδίδει συνδυαστικά ισχύ 143 ίππων και μέγιστη ροπή 205 Nm. Με αυτά τα δεδομένα, οι επιδόσεις είναι κορυφαίες για την κατηγορία με μέγιστη ταχύτητα 180 χλμ./ώρα και επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 9,3 δλ.

Mitsubishi Colt 2024

Χάρη στην εξαιρετική του αποδοτικότητα και χωρίς την ανάγκη εξωτερικής φόρτισης, το νέο Mitsubishi COLT HEV μπορεί σε αστικό περιβάλλον να κινείται έως και το 80% του χρόνου οδήγησης αποκλειστικά από τον ηλεκτροκινητήρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολύ χαμηλή κατανάλωση και ρύπους (εκπομπές CO2 94-102 γρ./χλμ. κατανάλωση 4,2-4,5 λίτρα/100 χλμ.), ενώ η αυτονομία με ένα πλήρως γεμάτο ρεζερβουάρ μπορεί να ξεπεράσει και τα 900 χλμ.

image

Κορυφαία πρόταση

Το νέο Mitsubishi COLT, όπως και όλα τα αυτοκίνητα της μάρκας στην Ευρώπη, συνοδεύεται από το Mitsubishi Motors Service Commitment. Ένα πλαίσιο έμπρακτης διαβεβαίωσης προς τους υποψήφιους αγοραστές για την υψηλή ποιότητα και την αξιοπιστία του μοντέλου της ιαπωνικής μάρκας. Αυτό περιλαμβάνει:

  • Εργοστασιακή εγγύηση 5-ετών/100.000 χλμ..
  • Εγγύηση αντιδιαβρωτικής προστασίας 12 ετών.
  • Εγγύηση μπαταρίας συστήματος κίνησης 8 ετών/160.000 χλμ.
  • Εγγύηση χωρητικότητας μπαταρίας 8 ετών /160 000 χλμ.
  • Οδική βοήθεια 5 ετών (Mitsubishi Motors Assistance Package).

Επιπρόσθετα, με τιμές που ξεκινούν από τις 18.700 ευρώ, το νέο Mitsubishi COLT χάρη και στον πλούσιο εξοπλισμό του από τη βασική ακόμα έκδοση, αποτελεί μια από τις πλέον συμφέρουσες προτάσεις στην κατηγορία του.