Τάισον: Η ενσυναίσθηση δεν μετριέται... (vid)

Τάισον: Η ενσυναίσθηση δεν μετριέται... (vid)

Στα 36 του χρόνια, ο Τάισον αποτελεί την εφαρμογή της ρύσης ότι κάποιοι παίκτες δεν μεγαλώνουν απλά ωριμάζουν. Στον ΠΑΟΚ, ο Βραζιλιάνος, διανύει εξαιρετική σεζόν έχοντας σε 48 ματς σε όλες τις διοργανώσεις 6 γκολ και 13 ασίστ. Δικαίως στις 2/2 έγινε γνωστή η επέκταση της παραμονής του στη Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ ως το καλοκαίρι του 2025.

bwin sponsored

Είναι ο παίκτης - ηγέτης. Η ποιότητά του, η εμπειρία του κι η ποδοσφαιρική του οξυδέρκεια έχουν δώσει πολύτιμες λύσεις στα χέρια του Ραζβάν Λουτσέσκου. Αλλά δεν είναι μόνο αυτά τα στοιχεία που τον κάνουν σπουδαίο. Ο Τάισον, επέδειξε και υψηλό επίπεδο ενσυναίσθησης όταν ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από την Κλαμπ Μπριζ, καθώς δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του ξεσπώντας σε κλάματα.

Αυτό δεν μετριέται σε αριθμούς. Ακόμα και το WyScout δεν μπορεί να το καταγράψει. Γι' αυτό ο Βραζιλιάνος ξέρει πολύ καλά να δείχνει (και) εμπράκτως ότι γνωρίζει το πού βρίσκεται.

Στο ματς της Τούμπας με τον Ολυμπιακό όπου ο νικητής θα παρέμεινε ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου και το «Χ» θα έφερνε την ΑΕΚ αγκαλιά με τον τίτλο, εκείνος ήταν εκεί. Μπροστάρης για τη σπουδαία νίκη.

image

Πρώτο γκολ σε φετινό ντέρμπι

Η περσινή σεζόν βρήκε τον Τάισον να κλείνει τη χρονιά με 19 ματς, 2 γκολ και 3 ασίστ στο δεύτερο μισό όπου και βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη. Τα δύο γκολ που είχε πετύχει ήταν απέναντι σε Παναθηναϊκό (2-0 νίκη για τον ΠΑΟΚ) και στα Play Off ο δικέφαλος του Βορρά επικράτησε επί του Αρη με 3-2, με τον ίδιο να κάνει το 1-1 στο 56' και να δείχνει το δρόμο για το θρίαμβο.

Στα φετινά ντέρμπι δεν είχε σκοράρει. Όχι, μέχρι χθες. Είχε ασίστ στο 2-2 με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο, άλλες δύο ασίστ και πάλι με τον Παναθηναϊκό στο 2-1 της Τούμπας, ενώ από το δικό του πόδι έγινε η ασίστ στο γκολ της ομάδας του απέναντι στην ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη.

bwin - Παρακολούθησε αγώνες των σημαντικότερων διοργανώσεων από τον υπολογιστή ή το κινητό σου σε live streaming*!

Του έλειπε ένα γκολ σε ντέρμπι και εν τέλει αυτό ήρθε απέναντι στον Ολυμπιακό.

image

Απέναντι στον Ολυμπιακό, ο Τάισον, δημιούργησε προβλήματα από τα αριστερά και στο χώρο του άξονα όπου κινούνταν. Χωρίς να είναι αυτός που πατάει πολύ συχνά περιοχή, ξέρει το πώς να κάνει τη δουλειά με τις λίγες στιγμές που μπορούν να του δοθούν μέσα στη ροή του ματς.

bwin - Παρακολούθησε αγώνες των σημαντικότερων διοργανώσεων από τον υπολογιστή ή το κινητό σου σε live streaming*!

Σύμφωνα με το WyScout, ο Τάισον, στο ματς της Τούμπας είχε 44/78 επιτυχημένες ενέργειες (56%), 1 γκολ με 1/3 σουτ στην αντίπαλη εστία και 0.14 xG. Οι 29 στις 35 πάσες του ήταν σωστές, είχε 3/4 σέντρες, 3/6 ντρίμπλες, κέρδισε 8/26 μονομαχίες, ενώ έχασε και τις τρεις εναέριες που είχε. Επίσης έκοψε τέσσερις φορές τη μπάλα προς την αντίπαλη περιοχή, ενώ είχε 3/3 ανακτήσεις κατοχής στο αντίπαλο μισό, βοηθώντας την ομάδα του να πιέσει τους ερυθρόλευκους.

Οι χώροι που κινήθηκε κόντρα στον Ολυμπιακό
Οι χώροι που κινήθηκε κόντρα στον Ολυμπιακό
Οι συνολικές του ενέργειες κόντρα στον Ολυμπιακό
Οι συνολικές του ενέργειες κόντρα στον Ολυμπιακό
Οι πάσες του κόντρα στον Ολυμπιακό
Οι πάσες του κόντρα στον Ολυμπιακό

Η μεστή και καθοριστική του εμφάνισή του κόντρα στον Ολυμπιακό

@Photo credits: INTIME