Ναδάλ: «Θέλω να δω αν είμαι σε θέση να παίξω δύο σερί μέρες» (vid)

Newsroom
nadal_madrid24
Στο κομμάτι της φυσικής του κατάστασης στάθηκε ο Ράφα Ναδάλ, μετά τη νίκη του επί του Πέδρο Κατσίν, κάνοντας ξεκάθαρο πως θέλει να δει αν το σώμα του είναι σε θέση ν' αγωνιστεί δύο συνεχόμενες ημέρες στο τουρνουά της Μαδρίτης.

Εμμέσως πλην σαφώς ο Ράφα Ναδάλ τόνισε πως η συμμετοχή του στο ματς κόντρα στον Γίρι Λεχέτσκα, για την φάση των "16" του τουρνουά της Μαδρίτης, είναι αμφίβολη. Ο Ισπανός τενίστας, μετά τη νίκη του επί του Πέδρο Κατσίν μίλησε για τη φυσική του κατάσταση, καθώς και για τον επόμενο αντίπαλό του.

Ο 37χρονος τενίστας ξεκαθάρισε πως θέλει να δει το πώς θα ανταπεξέλθει το σώμα του, μετά από δύο σερί τρίσετα ματς, λέγοντας πως θα είναι έκπληξη μία πιθανή επικράτηση κόντρα στον Τσέχο αντίπαλό του.

Σημειώνεται πως ο αγώνας του Ράφα Ναδάλ κόντρα στον Γίρι Λεχέτσκα είναι προγραμματισμένος για το βράδυ της Μ.Τρίτης (30/4) και κλείνει το πρόγραμμα της 9ης ημέρας στο Madrid Open.

Οι δηλώσεις του Ναδάλ

«Είμαι καλά τώρα. Δε νιώθω ότι έκανα κάποια ζημιά στο σώμα μου μετά από αυτές τις τρεις ώρες. Θα δούμε και αύριο πως θα είμαι, όμως είμαι πολύ χαρούμενος. Δε ξέρω πως θα είναι τα πράγματα όταν σηκωθώ αύριο, από άποψη κούρασης. Πρέπει να περιμένω. Ζητούμενο είναι η βελτίωση της φυσικής μου κατάστασης, αλλά είναι θετικό ότι άντεξα σήμερα».

Για τη φυσική του κατάσταση:

«Δε ξέρω αν σήμερα έκανα ένα βήμα μπροστά. Θα δούμε πως θα είμαι αύριο, αυτή είναι η νέα μου πραγματικότητα. Πρέπει να δούμε είναι αν θα είμαι σε θέση να παίξω δυο συνεχόμενες μέρες και αν θα είμαι σε θέση να αγωνιστώ καλά.

Ελπίζω πως ναι, αλλά αυτό δεν είναι ακόμα σίγουρο. Είναι άγνωστο ακόμα και σε μένα. Αν όμως μπορέσω να παίξω και αύριο, σημαίνει πως θα είναι μια πολύ θετική εβδομάδα. Είναι πολύ καλά νέα το να έχω παίξει 4 αγώνες αυτή την εβδομάδα».

Για τον επόμενο αντίπαλό του:

«Θα με εξέπληττε αν κέρδιζα αύριο, ειδικά μετά και το σημερινό ματς. Αύριο παίζω μ’ έναν αντίπαλο πολύ υψηλού επιπέδου. Προπονήθηκα μαζί του πριν λίγες μέρες, διαθέτει και πολύ καλό service, αλλά και δυνατά χτυπήματα. Θα είναι ένα βήμα παραπάνω.

Αν και βρίσκεται πιο χαμηλά στην κατάταξη από τον ντε Μινόρ, η ποιότητα και η ταχύτητα της μπάλας του Λεχέτσκα είναι εξίσου καλά. Θα δούμε. Για μένα θα σημαίνει πολλά και μόνο να κατεβώ στον αγώνα. Αν είμαι και ανταγωνιστικός, θα είναι επιτυχία».

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

ATP Τελευταία Νέα