Τσιτσιπάς: «Είμαι μακριά από το Νο.1, αλλά περιμένω τη στιγμή μου»

Newsroom
tsitsipas_madrid24
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε δηλώσεις του έκανε ξεκάθαρο πως αν και βρίσκεται μακριά από το Νο.1 στον κόσμο περιμένει τη στιγμή, θέτοντας ως μία καλή αρχή το γεγονός ότι επέστρεψε στο Top 10.

Τη στιγμή που θα φτάσει στο Νο.1 του κόσμου περιμένει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όπως έκανε ο ίδιος γνωστό σε δηλώσεις του μετά την επικράτησή του επί του Κάμερον Νόρι για τον τρίτο γύρο του τουρνουά της Ρώμης.

Ο Έλληνας τενίστας τόνισε πως είναι αρκετά υπομονετικός και δεν βιάζεται να γίνει ο Νο.1 στον κόσμο. Παράλληλα μίλησε για τη βελτίωσή του στα τελευταία ματς, κάνοντας ένα πρώτο σχόλιο για τον επόμενο αντίπαλό του. Μάλιστα, παραδέχτηκε πως φέτος είναι μία καλή ευκαιρία να κατακτήσει το τουρνουά στο οποίο υπάρχουν αρκετές απουσίες μεγάλων ονομάτων.

Οι δηλώσεις Τσιτσιπά

Για το Νο.1 στο ATP Ranking:

«Θα ήταν ευλογία αν τα κατάφερνα. Είναι ένα όνειρο που έχω από την πρώτη μέρα που έπαιξα επαγγελματικά τένις. Είμαι χαρούμενος που είμαι ξανά στο Top 10, ας ξεκινήσουμε απ' αυτό! Ήμουν για ένα διάστημα εκτός Top 10 και αυτό με πείραξε λίγο. Οπότε ήταν υπέροχο συναίσθημα που επέστρεψα. Τώρα θέλω να βάλω νέους στόχους, να πάω σε νέα ύψη. Χρειάζομαι μερικές νίκες, μερικά δύσκολα ματς, που θα αντέξω και θα βγω νικητής. Δεν έρχεται έτσι απλά. Δεν έχω πιέσει αρκετά για να αξίζω αυτή τη θέση. Ξέρω τι χρειάζεται για να βρεθείς εκεί, είμαι αρκετά υπομονετικός και θα περιμένω τη στιγμή μου».

Για τη βελτίωση στο σερβίς του:

«Πήγε καλά στην αρχή. Βρήκα ρυθμό και ένιωσα ότι θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κάτι θετικό. Το δοκίμασα για περίπου έξι εβδομάδες. Κατάλαβα ότι δεν ήταν σταθερό. Δεν μπορούσα να διορθώσω κάποια πράγματα. Είχα κάποια θέματα, όπως το βάθος και δεν μπορούσα να το φτιάξω όσο και αν προσπάθησα, οπότε επέστρεψα στο παλιό σερβίς μου. Έκανα και κάτι παράξενο, το οποίο δεν έχω ξανακάνει σε ματς, δοκίμαζα πράγματα εν ώρα αγώνα, κάτι που δεν συνιστώ σε κανέναν, μπορεί να σε βγάλει εντελώς εκτός πνευματικά. Πήρα την τελική μου απόφαση και επέστρεψα στο παλιό σερβίς μου. Δούλεψε καλά τα προηγούμενα χρόνια. Η μέση μου δεν πονάει πια, που είναι σημαντικό. Πριν τρεις μήνες, η μέση δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Επέστρεψα στο σερβίς μου, stance, platform, με το οποίο νιώθω πολύ οικεία. Νιώθω αυτοπεποίθηση, νομίζω ότι μπορώ να ανοίξω πιο εύκολα το γήπεδο. Είναι μέρος της ταυτότητάς μου, ο τρόπος που σέρβιρα από τότε που έπιασα ρακέτα».

Για τον αντίπαλό του στον επόμενο γύρο, Άλεξ Ντε Μινόρ:

«Όλοι τον ξέρουν. Παλεύει, τα δίνει όλα σε κάθε αγώνα του. Μπορεί να τρέξει, να δώσει μάχη. Δεν θα είναι εύκολο ματς. Τον έχω αντιμετωπίσει πολλές φορές. Ένιωσα τις τελευταίες φορές που τον αντιμετώπισα ότι έχει βελτιωθεί πολύ, είναι πολύ καλύτερος παίκτης. Πρέπει να κάνω τη δουλειά μου, να δείξω τον καλύτερό μου εαυτό, να χρησιμοποιήσω αποτελεσματικά τα όπλα μου, να είμαι σταθερός».

Για το αν είναι ευκαιρία να πάει μακριά στο τουρνουά όπου δεν βρίσκονται πολλά μεγάλα ονόματα:

«Σίγουρα είναι ευκαιρία, είναι προφανές. Δεν χρειάζεται να προσθέσω κάτι, νομίζω όλοι ξέρουν την απάντηση».

 

ATP Τελευταία Νέα