Ξιφασκία: Η Παγκόσμια ομοσπονδία απέβαλε την Ουκρανή Κάρλαν επειδή δεν έδωσε το χέρι της σε Ρωσίδα αντίπαλο!

Η Ολγα Κάρλαν στον αγώνα με την Σμιρνόβα

bet365

Απαράδεκτη απόφαση από τους διοργανωτές στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ξιφασκίας, που απέβαλαν την Ολγα Κάρλαν από την Ουκρανία, επειδή δεν έδωσε το χέρι στην Ρωσίδα αντίπαλό της.

Θύελλα διαμαρτυριών έχει προκαλέσει ο αποκλεισμός άνευ αγώνα χθες, της Ολγα Κάρλαν από την φάση των «16» στη σπάθη του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, επειδή δεν έδωσε το χέρι της στην αντίπαλό της, την Ρωσίδα Αννα Σμιρνόβα.

Η Κάρλαν κέρδισε τον αγώνα και στο τέλος η Σμιρνόβα αντί για την εθιμοτυπική χειραψία προέταξε το ξίφος της, όπως έκαναν στην περίοδο του κορονοϊού. Η Κάρλαν όμως, λόγω του πολέμου των δύο κρατών, δεν έπραξε το ίδιο και η Σμιρνόβα έμεινε στον αγωνιστικό χώρο, ζητώντας να αποβληθεί η Ουκρανή!

Η διαμαρτυρία της κράτησε περίπου 45 λεπτά και τελικά έπιασε τόπο αφού η παγκόσμια ομοσπονδία (στην οποία το ρωσικό λόμπι έχει πρωταγωνιστικό ρόλο) αποφάσισε να αποβάλει την Κάρλαν από τον αγώνα με την Γιοάνα Ιλίεβα στην φάση των «16», με την Βουλγάρα να προκρίνεται άνευ αγώνα, κατακτώντας στην πορεία το χάλκινο μαζί με την Γκουντούρα!

H απόφαση της παγκόσμιας ομοσπονδίας έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών καθώς θεωρεί πως δεν σεβάστηκε την αθλήτρια η οποία σχολίασε τον αποκλεισμό της λέγοντας ότι «αυτό που έγινε εγείρει πολλά ερωτήματα, αλλά την ίδια ώρα δίνει και πολλές απαντήσεις. Ενα κράτος που τρομοκρατεί ένα άλλο, τους ανθρώπους μας, τις οικογένειές μας και τώρα και τον αθλητισμό».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα