Κύπρος: Θα φιλοξενήσει τα ματς των ομάδων του Ισραήλ χωρίς θεατές

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ.
Ο πρόεδρος της κυπριακής ομοσπονδίας, Ανδρέας Μουζουρίδης ανακοίνωσε ότι η Κύπρος θα φιλοξενήσει τους αγώνες πέντε ομάδων του Ισραήλ.

Οι ομάδες του Ισραήλ φαίνεται να βρήκαν μπασκετική στέγη στην Κύπρο. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Ανδρέας Μουζουρίδης, με δηλώσεις του, εξήγησε ότι κατατέθηκε σχετικό αίτημα και έγινε αποδεκτό.

Κατά συνέπεια και σύμφωνα με δημοσιεύματα στο Ισραήλ η Μακάμπι Τελ Αβίβ, η Χαποέλ Χολόν, η Χαποέλ Γκαλίλ Ελιόν, η Μπνέι Ερτζλίγια και η Νες Ζιόνα θα δώσουν τα εντός έδρας ματς τους, στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, στην Κύπρο, χωρίς θεατές.

«Το πρώτο θέμα που έπρεπε να σκεφτούμε είναι το ανθρωπιστικό. Έχουμε αδερφικές σχέσεις με την Ομοσπονδία του Ισραήλ. Επικοινώνησαν μαζί μας, ζητούσε φιλοξενία των ομάδων που αγωνίζονται στην Ευρώπη. Μας έστειλαν αίτημα για τις προπονήσεις και τους αγώνες τους. Ενημερώσαμε την Κυβέρνηση και είναι σύμφωνη για τη φιλοξενία», δήλωσε ο Μουζουρίδης.

Για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και τον προγραμματισμό: «Η Μακάμπι αγωνίζεται σε άλλη διοργάνωση, οπότε είναι διαφορετικά τα πράγματα. Οι άνθρωποι της Μακάμπι είναι γνώστες του «Ελευθερία», άρα η ομάδα έχει άριστες σχέσεις και με τους ανθρώπους του τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης». Δεν γνωρίζω τι πρόκειται να γίνει με τον προγραμματισμό της Euroleague».

@Photo credits: EuroLeague