Η ιστορία ενός τατουάζ ft. Κέντρικ Ναν: Πετάει σαν πεταλούδα, κεντρίζει σαν μέλισσα

Η ιστορία ενός τατουάζ ft. Κέντρικ Ναν: Πετάει σαν πεταλούδα, κεντρίζει σαν μέλισσα

Η ιστορία ενός τατουάζ, Κέντρικ Ναν.
Ο Κέντρικ Ναν έχει φροντίσει να γεμίσει το κορμί του με μπόλικο μελάνι. Αλλά ένα από τα τατουάζ του, ξεχωρίζει. Και δεν είναι αυτό που περιμένετε. Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού λέει τη δική του «Ιστορία ενός τατουάζ».

Πώς το είχε πει ο θρυλικός Μοχάμεντ Αλί; «Πέτα σαν πεταλούδα, κέντρισε σαν μέλισσα...». Δεν γνωρίζουμε αν ο Κέντρικ Ναν διαθέτει και ένα τατουάζ μιας μέλισσας, αλλά η πεταλούδα υπάρχει.

Και είναι το αγαπημένο του κομμάτι. Ίσως γιατί του επιτρέπει να... πετάει με την ίδια χάρη της πεταλούδας. Και να φτάνει με ασφάλεια στο αντίπαλο καλάθι.

Η «Ιστορία ενός τατουάζ» επιστρέφει με καλεσμένο τον γκαρντ του Παναθηναϊκού.

Μία... ιστορία που βαστάει σχεδόν 15 χρόνια. Από την ηλικία των 13 ετών, όταν ο μικρός Κέντρικ έκανε την πρώτη δερματοστιξία του. Μέχρι πριν από λίγο καιρό, όταν ο Ναν πήρε μία μεγάλη απόφαση: Μέχρι εδώ. Όχι άλλα τατουάζ!

Ένα γενικό πλάνο των τατουάζ του Ναν.
Ένα γενικό πλάνο των τατουάζ του Ναν.

«Έκανα ένα σταυρό στο αριστερό μου χέρι. Ήμουν κάπου στα 13 ή στα 14. Δεν το έκανα πίσω από την πλάτη των δικών μου, είχα πάρει την άδεια της μητέρας μου», είπε στο Gazzetta - με τον Βαγγέλη Στόλη να βοηθάει στην απεικόνιση των τατουάζ - για την πρώτη φορά που μπήκε μελάνι στο κορμί.

Και ναι, είχε πάρει το ΟΚ της οικογένειάς του, αποφεύγοντας μία δυσάρεστη αποκάλυψη, την οποία κανείς δε θέλει, αλλά όταν συμβεί ανοίγει η μητρική και η πατρική... κόλαση!

«Όχι δεν το έκανα πίσω από την πλάτη τους, είχα πάρει την άδεια της μητέρας μου για να προχωρήσω. Μετά ακολούθησαν αρκετά, έκανα πολλά τα τελευταία 15 χρόνια, αλλά πλέον δεν θέλω να κάνω άλλα. Δεν νομίζω ότι θέλω...», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τα τατουάζ στα χέρια του Κέντρικ Ναν.
Τα τατουάζ στα χέρια του Κέντρικ Ναν.

Όσο για το αγαπημένο του; Σας το αποκαλύψαμε παραπάνω. Και μολονότι στο ένα μπράτσο υπάρχει ο σταυρός, το πρώτο τόλμημα και στο άλλο το κεφάλι ενός λιονταριού, ο Ναν προτιμάει κάτι πιο απλό: Την πεταλούδα.

Ο σταυρός στο χέρι του Ναν.

«Το αγαπημένο μου είναι μία πεταλούδα στο στομάχι μου. Αυτό είναι που μου αρέσει περισσότερο. Είναι μόνο με μαύρο μελάνι. Τα περισσότερα τατουάζ που έχω κάνει σημαίνουν κάτι για εμένα. Κάποια αφορούν εδάφια της Βίβλου, κάποια άλλα είναι τέχνη».

Όταν τον ρωτήσαμε τι ακριβώς σημαίνουν γι' αυτό, μας εξήγησε: «Θέλω τα τατουάζ να έχουν κάποιο νόημα, γι' αυτό έχω κάνει την πόλη του Σικάγο στο αριστερό χέρι, το σταυρό, την πεταλούδα, έχω αρκετά κομμάτια στο στήθος μου, έχω γράψει τη λέξη prolific (σ.σ.: δημιουργικός, συνήθως μπαίνει μαζί με τη λέξη scorer, δηλαδή ένας δυνατός σκόρερ) πίσω από το αυτί μου».

Τα τατουάζ στα χέρια του Κέντρικ Ναν.
Τα τατουάζ στα χέρια του Κέντρικ Ναν.

@Photo credits: eurokinissi, Βαγγέλης Στόλης