Lybe alles!

Lybe alles!

bet365

Όλοι σηκώθηκαν όρθιοι για να τον αποθεώσουν. Μάλλον ήταν η τελευταία φορά. Σίγουρα δεν ήταν η πρώτη. To gazzetta.gr παρουσιάζει τα δέκα προσωπικά σόου του Νίκου Λυμπερόπουλου με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Ο Κώστας Κατσουράνης είχε πει κάποτε για έναν παίκτη… σημαδεμένο από τη μοίρα. Σημαδεμένο να πηγαίνει η μπάλα πάνω του, τη στιγμή που πρέπει, την ημέρα που πρέπει, στον αγώνα που πρέπει. Σαν μια κινηματογραφική ταινία, που η κάμερα είναι εστιασμένη πάνω σε ένα πρωταγωνιστή. Όπως ήταν και χθες. Στην τελευταία του παράσταση μπροστά στον κόσμο της ΑΕΚ. Στο 33ο λεπτό… Το νούμερο 33!

1. Ο πρώτος χορός…

Η ιστορία αρχίζει να ξετυλίγεται το 2003. Καλοκαίρι ακόμα, με πολύ νωπές τις μνήμες απ’ όσα είχαν προηγηθεί στην καριέρα του. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος είχε αλλάξει φανέλα μετά από εφτά χρόνια. Η πρώτη του παράσταση έμελλε να είναι σε ένα γήπεδο, που είχε μάθει να βλέπει ντυμένο σε διαφορετικό χρώμα. Το πράσινο συνόδευε τη ζωή του για εφτά χρόνια, το κίτρινο ήταν κάτι καινούργιο. Θα αποδεικνυόταν, όμως, και γούρικο. Ο ίδιος θα μοιάζει χαμένος μετά το γκολ, θα χάσει αργότερα και πέναλτι, όμως ποιος το θυμάται; Η ΑΕΚ θα μπει στους ομίλους του Champions League και η ιστορία θα αρχίσει να γράφεται.

Η ΣΤΙΓΜΗ: Στο 25’ μετά από σέντρα του Βασίλη Μπορμπόκη, ο Νίκος Λυμπερόπουλος με κεφαλιά θα κάνει το 2-0 για την ΑΕΚ, ένα σκορ που της έδινε την πρόκριση.
ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: ΑΕΚ-Γκρασχόπερς 3-1 (27/8/2003)
Η ΔΗΛΩΣΗ: «Για τα καρδιοχτύπια ευθύνομαι κι εγώ. Αλλά ο Θεός ήθελε να περάσει η ομάδα. Ευχαριστώ πολύ τους συμπαίκτες μου και τον κόσμο».
ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ: «Θεά! Έκσταση στην ΑΕΚ για το μεγάλο θρίαμβο». Goalnews

2. Σκορ και θέαμα…

Είχε αρχίσει να ζεσταίνεται… Τόσο ο ίδιος, όσο και η ΑΕΚ. Γκολ και νίκη (σ.σ. 1-2) στο «Κλεάνθης Βικελίδης» επί του Άρη, γκολ και νίκη (σ.σ. 3-1) επί του ΠΑΟΚ και ένα από εκείνα τα ύπουλα παιχνίδια στα Λιόσια. Αντίπαλος ο Ακράτητος και πριν καλά-καλά συμπληρωθεί ένα τέταρτο αγώνα η ΑΕΚ έχανε με 2-0. Η ανατροπή είναι μια από τις πιο εμφατικές που έχουν σημειωθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα και… ισοφαρίστηκε από το φετινό ματς του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης. Η Ένωση θα κερδίσει με 7-2 τον Ατρόμητο, πετυχαίνοντας γκολ από το 26’ ως το 90’, δηλαδή ένα γκολ ανά εννιά λεπτά! Ο Νίκος Λυμπερόπουλος θα πετύχει τα τρία από αυτά. Το πρώτο, το τρίτο και το πέμπτο!

Η ΣΤΙΓΜΗ: Στο 26’ της αναμέτρησης και μετά από προσωπική προσπάθεια του Βασίλη Λάκη, ο Νίκος Λυμπερόπουλος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και μείωσε για την ΑΕΚ.
ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Ακράτητος-ΑΕΚ 2-7 (9/11/2003)
Η ΔΗΛΩΣΗ: -
ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ: «7 επί Λύμπε. Καταιγίδα η ΑΕΚ και ο Μεσσήνιος άσος». GoalNews.

3. Το χειροκρότημα…

Είθισται οι ποδοσφαιριστές να αποφεύγουν τέτοιες ερωτήσεις. Να αποφεύγουν τους συναισθηματισμούς και να μην θέλουν να βάζουν ταμπέλες σε παιχνίδια. Εκείνο το βράδυ, όμως, ουδείς μπορούσε να αποφύγει τον καθρέφτη που έμοιαζε να έχει σκεπάσει τη «Λεωφόρο». Ο Παναθηναϊκός υποδεχόταν την ΑΕΚ και ο Νίκος Λυμπερόπουλος για πρώτη φορά, αντιμετώπιζε την πρώην του ομάδα. Οι δεσμοί ήταν ακόμα πιο έντονοι με την πρώην, παρότι θα μπορούσαν να είναι με την νυν. Και στο γήπεδο θα αποδεικνυόταν με τον πιο εμφατικό τρόπο, ξεκινώντας παράλληλα μια παράδοση που ουδείς μπορούσε τότε να διανοηθεί σε τι επίπεδο θα έφτανε.

Η ΣΤΙΓΜΗ: Στο 78’ της αναμέτρησης πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή και με ωραίο σουτ μείωσε το σκορ σε 2-1 για την ΑΕΚ.
ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 2-1 (1/2/2004)
Η ΔΗΛΩΣΗ: «Ο Νίκος έχει παίξει πολλά χρόνια στην ομάδα κι έχει προσφέρει πολλά. Το άξιζε το χειροκρότημα». Γιάννης Γκούμας.
ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ: «Πρίγκιπες! Ο Λυμπερόπουλος που έσκυψε το κεφάλι και δεν πανηγύρισε το γκολ». GoalNews.
ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:



4. Ο «Λύμπε» και οι άλλοι!

Σχεδόν ένα χρόνο μετά τη «Λεωφόρο». Η ΑΕΚ υποδεχόταν τον Παναθηναϊκό στο πρώτο από μια σειρά παιχνιδιών που θα έδιναν μεταξύ τους για το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Θα ήταν και ο μήνας, που θα στεκόταν αφορμή για να γεννηθεί η μοιραία σχέση του Νίκου Λυμπερόπουλου με το τριφύλλι. Από τότε θα άλλαζε ο τρόπος που θα εστίαζαν όλοι στο αθηναϊκό ντέρμπι. Θα άλλαζε η προαναγγελία των αγώνων, θα άλλαζε η προσέγγιση, θα άλλαζε η προϊστορία. Όλα θα έμοιαζαν να αρχίζουν και να τελειώνουν με τον Νίκο Λυμπερόπουλο. Λίγες μέρες, μάλιστα, μετά τον αγώνα στο πρωτάθλημα θα ερχόταν το γκολ και στον αγώνα του κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στο ίδιο γήπεδο και με πανομοιότυπο τρόπο.

Η ΣΤΙΓΜΗ: Στο 85΄της αναμέτρησης, μετά από συνεχόμενες κόντρες στην περιοχή του Παναθηναϊκό, η μπάλα θα φτάσει στον Νίκο Λυμπερόπουλο, ο οποίος θα ανοίξει το σκορ.
ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-0 (9/1/2005)
Η ΔΗΛΩΣΗ: «Σημασία έχει η ομάδα, όχι ποιος παίζει. Το σύνολο κάνει καλή δουλειά. Το παιχνίδι ήταν πολύ δύσκολο, μπορούσαμε κι εμείς να έχουμε δεχτεί γκολ. Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ δυνατός, δεν πρέπει να επαναπαυτούμε σε αυτή τη νίκη. Αφιερώνω τη νίκη στο γιο μου και στον κόσμο της ΑΕΚ». Νίκος Λυμπερόπουλος.
ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ: «Με Λύμπε για τίτλο». Φίλαθλος.
ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:



5. Η στιγμή που περνά και χάνεται…

Καθυστερήσεις στο «Γεντί Κουλέ». Ένα όνειρο που έμοιαζε να παίρνει σάρκα και οστά. Η ΑΕΚ παίζει στο Ηράκλειο τις πιθανότητές της για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Χρειαζόταν νίκη, μα πιο πολύ χρειαζόταν πίστη ότι μπορεί να καταφέρει το θαύμα. Τρεις αγωνιστικές απέμεναν και έπρεπε να δείξει δυνατή. Μέσα σε δέκα λεπτά, με γκολ των Βλάνταν Ίβιτς και Ζούλιο Σέζαρ έδειχνε ότι μπορεί. Μέσα σε 15 λεπτά έχασε τα πάντα. Το 0-2 έγινε στο 90ο λεπτό 2-2 και στις καθυστερήσεις ποιος μπορείς να πιστεύει στα θαύματα; Ο Νίκος Λυμπερόπουλος μπορούσε. Και πέτυχε ένα γκολ, το οποίο πιθανόν και να ήταν εκείνο που πανηγυρίστηκε πιο έντονα από κάθε άλλο στην καριέρα του στην ΑΕΚ. Γιατί τη στιγμή εκείνη η ΑΕΚ θα μπορούσε να πάρει τίτλο. Η στιγμή χάθηκε…

Η ΣΤΙΓΜΗ: Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Νίκος Λυμπερόπουλος παίρνει τη μπάλα έξω από την περιοχή και με ευθύβολο σουτ, δίνει στην ΑΕΚ τη νίκη με 3-2.
ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: ΟΦΗ-ΑΕΚ 2-3 (24/4/2005)
Η ΔΗΛΩΣΗ: «Είχαμε προετοιμαστεί για το τι θα αντιμετωπίσουμε. Χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας μετά το 2-0, αλλά τέλος καλό όλα καλά. Πήραμε τους τρεις βαθμούς και συνεχίζουμε να δουλεύουμε, όπως έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Έχουμε μπροστά το ματς με τον Ολυμπιακό. Θα παλέψουμε και σε αυτό μέχρι τέλους». Νίκος Λυμπερόπουλος
ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ: «Οιωνός τίτλου για την ΑΕΚ το γκολ του Λυμπερόπουλου στο τελευταίο δευτερόλεπτο».
ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:



6. Ευρωπαϊκός ηγέτης!

Κάθε πρόσωπο που θέλει να γράψει ιστορία δεν πρέπει να αρκείται σε στιγμές που θα μείνουν για πάντα στη μνήμη τη δική του και όσων τις έζησαν από κοντά. Χρειάζονται και εκείνες που θα μείνουν στα χαρτιά, στα βιβλία και θα γράψουν ιστορία από μόνες τους. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος το έκανε! Φρόντισε ώστε ανάμεσα σε δεκάδες μικρές και μεγάλες στιγμές να υπάρχει και εκείνη που θα τον έδενε για πάντα με την ΑΕΚ. Εκείνη που θα είχε πάντα δίπλα σε ένα σημαντικό αποτέλεσμα το όνομά του. Με δικό του γκολ, η Ένωση πέτυχε την πρώτη νίκη της ιστορίας της στο Champions League!

Η ΣΤΙΓΜΗ: Στο 74ο λεπτό της αναμέτρησης πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή και με ένα εξαιρετικό σουτ άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ.
ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: ΑΕΚ-Λιλ 1-0 (1/11/2006)
Η ΔΗΛΩΣΗ: «Είναι καταπληκτικό συναίσθημα. Είχαμε υπομονή στο παιχνίδι μας και αξίζαμε αυτή τη νίκη. Ήταν καιρός να την πετύχουμε». Νίκος Λυμπερόπουλος.
ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ: «Θεός Λύμπε». ScoreLive
ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:



7. Ακόμα μια βραδιά…

Ήταν το πρώτο του χατ-τρικ εκείνη τη σεζόν. Θα πετύχαινε ακόμα ένα στο φινάλε του πρωταθλήματος, ενώ τρεις φορές θα σκόραρε από δύο φορές, στην πιο παραγωγική του χρονιά με την ΑΕΚ, στην οποία σημείωσε συνολικά 21 γκολ. Ήταν και η δεύτερη πιο παραγωγική χρονιά της καριέρας του μετά το 1999-00, όταν με τη φανέλα του Παναθηναϊκού είχε βρει δίχτυα 27 φορές. Σε μια εποχή που η ΑΕΚ έπαιζε εξαιρετικό ποδόσφαιρο, οι παίκτες της απέδιδαν εξαιρετικά κι έμοιαζε να κάνει το μεγάλο come back – μετά από το κακό ξεκίνημα - για την κατάκτηση του τίτλου, ο Νίκος Λυμπερόπουλος έμοιαζε ο ηγέτης της. Και με τρία γκολ απέναντι στον Πανιώνιο θα το πιστοποιούσε.

Η ΣΤΙΓΜΗ: Στο 23’ της αναμέτρησης και μετά από εκτέλεση φάουλ του Τόζερ, ο Λυμπερόπουλος με δυνατή κεφαλιά άνοιξε το σκορ.
ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: ΑΕΚ-Πανιώνιος 4-0 (17/12/2006)
Η ΔΗΛΩΣΗ: -
ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ: «Στο δρόμο της κορυφής με οδηγό τον Λύμπε». Φίλαθλος
ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:



8. Το μαγικό βράδυ!

Κανείς δεν το έχει ξεχάσει. Κι εκείνος δεν θα μπορούσε να λείψει από μια τέτοια βραδιά. Η ΑΕΚ υποδεχόταν τον Ολυμπιακό σε ένα ντέρμπι που θα μπορούσε να τελειώσει το πρωτάθλημα, αν οι ερυθρόλευκοι δεν έχαναν ή να του βάλει φωτιά. Μέσα σε 30 λεπτά, 32 και κάτι για να ακριβολογούμε, είχε φανεί που θα πήγαινε το πράγμα. Η ΑΕΚ κέρδιζε με 3-0 και θα ολοκλήρωνε τον θρίαμβό της με το εκκωφαντικό για εκείνη τη σεζόν 4-0, προϊόν του πάθους που είχαν όλοι οι παίκτες της για να φτάσουν σε μια πλήρη ανατροπή του σκηνικού. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος δε θα μπορούσε να λείψει. Και παρότι δεν άνοιξε το σκορ, ούτε καν το… έκλεισε, ήταν εκείνος που πέτυχε το πιο θεαματικό γκολ του αγώνα. Και με τον τρόπο του έδειξε ότι ήθελε κι εκείνος να συμμετάσχει στη φιέστα εκείνης της βραδιάς.

Η ΣΤΙΓΜΗ: Λίγο πριν συμπληρωθούν 32 λεπτά αγώνα, ο Λυμπερόπουλος πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή και με ασύλληπτο σουτ έκανε το 3-0 για την ΑΕΚ.
ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: ΑΕΚ-Ολυμπιακός 4-0 (30/3/2008)
Η ΔΗΛΩΣΗ: -
ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ: «4-0. Γιατί ο Ρίμπο δεν ξεχνά». GoalNews
ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:



9. Ο δικός του τίτλος!

Εκείνες οι βραδιές που λέγαμε και πιο πάνω. Εκείνα τα γκολ που δεν μένουν μόνο ως ανάμνηση, αλλά και ως ιστορία. Η ΑΕΚ έπαιζε το πρώτο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για το κύπελλο Ελλάδας. Στο ΟΑΚΑ, όπως και έξι χρόνια πριν και σχεδόν την ίδια ημερομηνία με το 2005. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος σημάδεψε από νωρίς το παιχνίδι. Το συνήθιζε, άλλωστε. Πέτυχε το πρώτο του γκολ με προβολή στο 64’, όμως σα να ήξερε τι θα γινόταν στον επαναληπτικό, ήθελε και κάτι παραπάνω. Στο 80’, λοιπόν, αποφάσισε να αλλάξει την ιστορία στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Εκείνη που τον ήθελε να πετυχαίνει ένα γκολ και αποφάσισε να πετύχει και δεύτερο. Ολοκλήρωσε το θρίαμβο της χρονιάς, με το γκολ στον τελικό και το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη.

Η ΣΤΙΓΜΗ: Με τη συμπλήρωση 80 λεπτών αγώνα, ο Λυμπερόπουλος εκτέλεσε το φάουλ και μετά από κόντρα στο τείχος έγινε το 0-2 για την ΑΕΚ.
ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 0-2 (19/1/2011)
Η ΔΗΛΩΣΗ: -
ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ: «Κάπτεν Λύμπε. Σκότωσε με δύο γκολ τον Ολυμπιακό κι έβαλε την ΑΕΚ σε δρόμο πρόκρισης».
ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:



10. Η σφραγίδα του αρχηγού…

Μερικές φορές είναι πιο εύκολο να πεις αντίο από εκείνες τις στιγμές, που μοιάζουν βασανιστικές μέχρι να έρθει η ώρα του αποχαιρετισμού. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος λίγο πριν κρεμάσει τα παπούτσια του, θέλησε να κάνει ξεκάθαρο ότι δεν αρκείται να τον θυμούνται για όσα έχει προσφέρει, αλλά και για όσα πιθανώς είχε να προσφέρει ακόμα. Μετέτρεψε σε προσωπική του υπόθεση τον αγώνα με τον Ατρόμητο και κράτησε την ΑΕΚ ζωντανή στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης των πλέι οφ. Με δύο γκολ, το ένα ομορφότερο από το άλλο, οδήγησε την Ένωση στη νίκη με 3-2 κι έκανε το επερχόμενο κενό του να φαντάζει δυσαναπλήρωτο.

Η ΣΤΙΓΜΗ: Στο 54’ της αναμέτρησης κι ενώ η ΑΕΚ έχει ισοφαρίσει με αυτοθυσία κυνηγάει μια χαμένη φάση και την μετατρέπει σε γκολ.
ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: ΑΕΚ-Ατρόμητος 3-2 (10/5/2012)
Η ΔΗΛΩΣΗ: -
ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ: «Ναι ρε ψυχάρα Λύμπε». Η Ώρα των σπορ.
ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:



Κόντρα στον ΠΑΟΚ συμπλήρωσε 33 συμμετοχές φέτος με τη φανέλα της ΑΕΚ. Σκόραρε στο 33ο λεπτό της αναμέτρησης κι έκανε εκείνο που συνηθίζει. Έδειξε στον κόσμο τη φανέλα με το νούμερο «33». Μπορεί να είναι σίγουρος ότι δε θα την ξεχάσουν ποτέ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα