Άρση βαρών: Δύο μετάλλια για τη 14χρονη Στρατουδάκη στο Παγκόσμιο παίδων-κορασίδων

stratoudaki

bet365

Μία σημαντική διάκριση πέτυχε η 14χρονη πρωταθλήτρια της άρσης βαρών.

Η 14χρονη πρωταθλήτρια του Κρατερού Χανίων, Μαρία Στρατουδάκη, αγωνίστηκε στην κατηγορία των 49 κιλών του Παγκοσμίου πρωταθλήματος άρσης βαρών παίδων-κορασίδων, που διεξήχθη στο Δυρράχιο της Αλβανίας, και κατάφερε να πάρει δύο μετάλλια.

Η Στρατουδάκη ξεκίνησε τον αγώνα σηκώνοντας 63 και 66 κιλά στο αρασέ και χάνοντας την τρίτη προσπάθεια στα 68 κιλά, με αποτέλεσμα να πάρει την πέμπτη θέση στην κίνηση. Στο επολέ ζετέ ήταν καλύτερη καθώς σήκωσε με την πρώτη τα 82 κιλά, έχασε τα 86 κιλά όμως τα κατάφερε στην τρίτη προσπάθεια, κλειδώνοντας έτσι δύο τα μετάλλια: ένα ασημένιο στο ζετέ και ένα χάλκινο στο σύνολο. Την πρώτη θέση στο σύνολο πήρε η Παν από την Ταϊπέι με 163 κιλά και την δεύτερη η Αμπντελφατάχ από την Αίγυπτο που σήκωσε τα ίδια κιλά με την Ελληνίδα αλλά με λιγότερες προσπάθειες.

Η νεαρή Ελληνίδα πρωταθλήτρια πέτυχε την μεγαλύτερη επιτυχία στην καριέρα της και μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία της ελληνικής άρσης βαρών σε τόσο μικρή ηλικία.

«Είμαστε υπερήφανοι για τον άθλο που πέτυχε η Μαρία Στρατουδάκη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα παίδων και κορασίδων, μία επιτυχία που έχει αντανάκλαση σε όλη την ελληνική άρση βαρών. Η Μαρία είναι ένα ατόφιο ταλέντο που αποδεικνύει ότι το άθλημα μας, το άθλημα των δυνατών, δεν είναι μόνο ανδρική υπόθεση, αλλά και γυναικεία. Επίσης μας γεμίζει με αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον του αθλήματος στη χώρα μας. Συγχαρητήρια στη Μαρία, το σύλλογο της, τους γονείς της και τους προπονητές της», δήλωσε η Πρόεδρος της ΕΟΑΒ Θεανώ Ζαγκλιβέρη για την επιτυχία της Μαρίας Στρατουδάκη.

Η ίδια η Στρατουδάκη φάνηκε χαρούμενη για όσα κατάφερε και μιλώντας στην κάμερα της ομοσπονδίας, δήλωσε: «Ήταν δύσκολος αγώνας, είχε αρκετά άτομα. Ευχαριστώ τον προπονητή μου για την προπόνησή μας αλλά και για όλα. Νιώθω πολύ χαρούμενη τώρα και εύχομαι για τα καλύτερα τώρα».

@Photo credits: @Ελληνική Ομοσπονδία Αρσης Βαρών- Hellenic Weightlifting Federation (Facebook)
 

Τελευταία Νέα