Φιορεντίνα – Σεβίλλη 0-2

Φιορεντίνα – Σεβίλλη 0-2

bet365

Η κάτοχος του Europa League έκανε πλάκα στους Βιόλα και στη Φλωρεντία (2-0) και με συνολικό σκορ 5-0 πάει να υπερασπιστεί το στέμμα της.

Το 3-0 του πρώτου αγώνα καθιστούσε μάλλον απαγορευτικές τις θετικές σκέψεις της Φιορεντίνα για ανατροπή. Οι Βιόλα όμως μπήκαν πολύ δυνατά, ώστε να διεκδικήσουν τις πιθανότητες τους στο θαύμα. Συνέβη όμως ότι και στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν». Οι Ανδαλουσιανοί με όπλο τις στημένες φάσεις, νίκησαν (2-0) και στο «Αρτέμιο Φράνκι» και με συνολικό σκορ 5-0 θα έχουν την ευκαιρία να παλέψουν για να κρατήσουν στην τροπαιοθήκη τους και φέτος την κούπα του Europa League.

Για καλή τους τύχη οι φιλοξενούμενοι είχαν σε μεγάλο βράδυ τον Σέρχιο Ρίκο. Ο πιτσιρικάς τερματοφύλακας τους έβγαλε αρχικά εξ επαφής την κεφαλιά του Γκονσάλο και έκανε αρκετές καλές επεμβάσεις στο ματς. Οι Σεβιγιάνοι χτύπησαν μπροστά δύο φορές σε τέσσερα λεπτά. Και στις δύο περιπτώσεις από εκτέλεση φάουλ, ο Μπάκα (22') έβαλε το 26ο φετινό του γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και ο Καρίτσο (26') κλείδωσε την πρόκριση στον τελικό της Βαρσοβίας.

Στους Βιόλα κόπηκαν τα πόδια, μα συνέχισαν να προσπαθούν. Το έκαναν όμως μάλλον ανορθόδοξα. Στο 53΄τους σταμάτησε ξανά με διπλή απόκρουση ο Ρίκο και στο 66' ήρθε και το χαμένο πέναλτι του Ιλισιτς (ανατροπή Κριτσόβιακ σε Πισάρο), ο οποίος πλάσαρε ψηλά άουτ, για να ολοκληρώσει την πίκρα του αποκλεισμού. Στο 80' ο Ρίκο έβγαλε με απίθανο τρόπο το τετ α τετ του Ιλισιτς και κάπου εκεί τελείωσε το έργο.

Ετσι η Σεβίλλη θα βρεθεί για 4η φορά σε τελικό του θεσμού, ισοφαρίζοντας τις Γκλάντμπαχ, Γιουβέντους, Ιντερ που το έχουν κάνει όταν ήταν ακόμα UEFA. Οι Σεβιγιάνοι μάλιστα το έκαναν με εκπληκτικό τρόπο, μιας και ποτέ στην ιστορία δεν έχει αποκλειστεί ιταλική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης με τόσο βαρύ αποτέλεσμα (5-0) και δίχως να έχει σκοράρει κιόλας.

* Με την πρόκριση της Σεβίλλη, θα υπάρχει ισπανική ομάδα στους 6 από τους 10 τελικούς του Europa League!

Φιορεντίνα (Βιτσέντσο Μοντέλα): Νέτο, Μπασάντα (46' Πασκουάλ), Γκονσάλο, Μάρκος Αλόνσο, Σάβιτς, Πισάρο, Ματίας Φερνάντες (68' Μπάντελι), Μπόρχα Βαλέρο (86' Λατσάρι), Χοακίν, Σαλάχ, Ιλισιτς

Σεβίλλη (Ουνάι Εμερι): Ρίκο, Κολοτζέτζακ, Καρίτσο, Κόκε, Τρεμουλινάς, Μ'Μπιά, Κριτσόβιακ, Μπανέγα (55' Ιμπόρα), Βιτόλο (74' Ρέγιες), Αλέιξ Βιδάλ, Μπάκα (70' Γκαμεϊρό).

 

Τελευταία Νέα