Γκορμπούνοφ στο gazzetta.gr: «Ούτε φανέλες δεν αντάλλαξαν»

Νίκος Μαρούδας
Γκορμπούνοφ στο gazzetta.gr: «Ούτε φανέλες δεν αντάλλαξαν»

bet365

Ο Αντρέι Γκορμπούνοφ ήταν ο άνθρωπος της πρώτης αγωνιστικής των προκριματικών και μίλησε στο gazzetta.gr για τον εκνευρισμό των Γάλλων μετά το 0-0.

Το «κατέβασε τα ρολά» είναι λίγο μπροστά σε αυτά που έκανε. Οχι μόνο έριξε την... γκαραζόπορτα αλλά διέλυσε και το νευρικό σύστημα των Γάλλων. Οι περισσότερες φωτογραφίες μετά το παιχνίδι είναι με τους «μπλε» να τραβάνε μπλούζες, να πιάνουν το μαλλί τους να ξεφυσάνε. Δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα. Ο Αντρέι Γκομπούνοφ ήταν ο βασικός λόγος που οι Γάλλοι χρειάστηκαν... ηρεμιστικά μετά το παιχνίδι. Τα δοκάρια ήταν ο άλλος.

Ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου ήταν το πρόσωπο της πρώτης αγωνιστικής για την προκριματική φάση του Μουντιάλ στην Ρωσία. Ο 33χρονος γκολκίπερ μπήκε σε «god mode» στο ματς με την Γαλλία και διατήρησε το μηδέν μέχρι το τέλος του αγώνα (για μπροστά δεν υπήρχε καν λόγος για το μηδέν της Λευκορωσίας). Το gazzetta.gr μίλησε με τον απόλυτο πρωταγωνιστή του αγώνα ο οποίος έγινε και πρωτοσέλιδο στην Equipe για τα όσα έκανε κόντρα στους Γάλλους.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη επέμβαση σου; Αυτή στο φάουλ του Γκριεζμάν:
«Όχι. Ηταν αυτή στον Πογκμπά μετά από σέντρα του Παγιέ όταν απέκρουσα από πολύ κοντά (σ.σ. βασική φωτό) και οι αμυντικοί μου απομάκρυναν σε κόρνερ. Το φάουλ, εντάξει ήταν κάπως πιο εύκολο»

Σκεφτόσουν πριν το ματς πως θα είσαι ο MVP της ομαδας σου;
«Το αποτέλεσμα αυτό είναι δουλειά όλης της ομάδας. Αμυνθήκαμε εξαιρετικά. Κάποιος όμως πρέπει να κάνει τις αποκρούσεις και αυτός είναι ο τερματοφύλακας! Κάναμε όλοι καλή δουλειά, το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα. Δεν παίζεις μόνο σου σαν το σκάκι (σ.σ. γέλια)»

Ηταν η καλύτερη εμφάνιση της καριέρας σου;
«Δεν ήταν η καλύτερη εμφάνιση της καριέρας μου! Πιστεύω θα κάνω ακόμα καλύτερες εμφανίσεις στο μέλλον! Έχω κάνει εξίσου καλές εμφανίσεις και στο Τσάμπιονς Λιγκ, ειδικά σε ένα παιχνίδι με την Μπάγερν Μονάχου (2/10/2012 νίκη με 3-1 η Μπάτε)»

Πόσο σημαντικό ήταν για την Εθνική σου η ισοπαλία;
«Είναι 1η αγωνιστική, μόλις άρχισαν τα προκριματικά για το Μουντιάλ. Είναι ένας σημαντικός βαθμός, αλλά έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. Μπορώ να πω ότι μας δίνει ψυχολογία για την συνέχεια».

Σου είπαν κάτι οι Γάλλοι μετά το παιχνίδι;
«Ήταν απογοητευμένοι. Δεν ήθελαν να αλλάξουν ούτε φανέλες! Δεν είχαν όρεξη να πουν το παραμικρό, το μόνο που είδα ήταν το σχόλιο του προπονητή τους (σ.σ. «πέσαμε πάνω σ' έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα», είπε ο Ντεσάν) μετά το παιχνίδι. Δεν θεωρώ ότι έκανα κάτι όμως, αυτή είναι η δουλειά μου!»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα