Τίτλοι... τέλους για Τζάκσον (vid)

Gazzetta team
Τίτλοι... τέλους για Τζάκσον (vid)

bet365

Οι Λέικερς γνώρισαν τον... πρόωρο αποκλεισμό από τη συνέχεια των φετινών playoffs του ΝΒΑ, καθώς οι Μάβερικς πήραν... άνετη πρόκριση για τους τελικούς της Δύσης, με τον Φιλ Τζάκσον να βάζει τέλος στη σπουδαία προπονητική του καριέρα.

Ο πολυνίκης τεχνικός των «Λιμνανθρώπων» κατάφερε να κατακτήσει έντεκα πρωταθλήματα στην εικοσάχρονη προπονητική του καριέρα στο ΝΒΑ, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ ξεπερνώντας τα εννέα του αείμνηστου Ρεντ Άουερμπαχ, να φτάσει σε δύο ακόμη τελικούς, αλλά και να μη λείψει ποτέ από τα playoffs.

Ο «Ζεν Μάστερ» ήταν ο δημιουργός των δυναστειών των Μπουλς (6 πρωταθλήματα) και των Λέικερς (5 πρωταθλήματα), μετρώντας συνολικά στην καριέρα του 1.155 νίκες και 486 ήττες (70,4% επιτυχία), ενώ στα playoffs είχε 229 νίκες και 104 ήττες (69% επιτυχία).

Ο σουπερστάρ της ομάδας του Λ.Α, Κόμπι Μπράιαντ, μιλώντας λίγο μετά την τέταρτη διαδοχική ήττα των Λέικερς από τους Μαβς για τη συνεργασία του με τον 66χρονο τεχνικό, τόνισε: «Είναι δύσκολο να εκφράσω με λόγια τι έκανε για μένα.

Ωρίμασα κάτω από την καθοδήγησή του. Ο τρόπος που προσεγγίζω τα πράγματα, ο τρόπος που σκέφτομαι, όχι μόνο για το μπάσκετ, αλλά και για τη ζωή γενικότερα, πολλά προέρχονται από εκείνον. Είναι λίγο περίεργο να σκέφτομαι πλέον πώς θα είναι η επόμενη χρονιά».

Από την πλευρά του ο έμπειρος γκαρντ Ντέρεκ Φίσερ σημείωσε: «Αγωνιστήκαμε υπό τις οδηγίες του κορυφαίου προπονητή στην ιστορία του επαγγελματικού μπάσκετ.

Θα είναι δύσκολο να το χωνέψουμε πως αποχωρεί. Πιστεύω πως δεν θα είμαι ποτέ σε θέση να του ανταποδώσω όσα έκανε για μένα, για την ομάδα, για την πόλη».

Ο τζένεραλ μάνατζερ των πρωταθλητών ΝΒΑ, Μιτς Κούπτσακ, υπογράμμισε: «Τον ευχαρίστησα για όσα πρόσφερε στην ομάδα. Ήταν χαρά μου να συνεργαζόμαστε. Δεν θα πω ότι δουλεύει περισσότερο από τους άλλους προπονητές.

Είμαι σίγουρος πως και οι υπόλοιποι εργάζονται σκληρά. Όμως ο Φιλ είναι διαφορετικός. Έχει μία αίσθηση που οι άλλοι προπονητές δεν έχουν».

 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα