«Εδώ να μείνεις»!

«Εδώ να μείνεις»!

«Εδώ να μείνεις»!

bet365

Το gazzetta.gr αποκαλύπτει το χθεσινό μήνυμα του Δημήτρη Γόντικα στην πλευρά του Τζιμπρίλ Σισέ που αλλάζει τα δεδομένα στην υπόθεση της μεταγραφής του.

«Τζιμπρίλ, εσύ θα φύγεις τελευταίος. Θέλουμε να χτίσουμε πάνω σου την ομάδα», είναι όσα διεμήνυσε ο προεδρεύων αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού στον Γάλλο επιθετικό.

Τα όποια χαμόγελα των φίλων του Παναθηναϊκού από την κατάκτηση της δεύτερης θέσης και το τσεκάρισμα του εισιτηρίου που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, σίγουρα πάγωσαν λίγα λεπτά μετά τις 11:30 το βράδυ της Τετάρτης. Ο για ακόμη ένα παιχνίδι κορυφαίος των «πρασίνων», Τζιμπρίλ Σισέ, αφήσει στην άκρη τα μισόλογα σχετικά με την παραμονή του και μιλά ξεκάθαρα. «Θέλω να δω ακόμα αν το ‘’έχω’’ να αγωνιστώ σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα. Είναι η κατάλληλη στιγμή για να φύγω», δηλώνει και φαίνεται πως βάζει τέλος στην καριέρα του στο «τριφύλλι».

Τα πράγματα, όμως, πολλές φορές δεν είναι όπως φαίνοναι. Γιατί εκτός από τη θέληση του Σισέ, υπάρχει και ο Παναθηναϊκός. Σύμφωνα με τα οικονομικά και μετοχικά δεδομένα, ο «Τζιμπρίλιαντ» φαντάζει ως η πρώτη περίπτωση που θα βγει στο… σφυρί, αλλά είπαμε. Τα πράγματα πολλές φορές δεν είναι όπως φαίνονται.

Το gazzetta.gr αποκαλύπτει όσα διεμήνυσε ο προεδρεύων αντιπρόεδρος, Δημήτρης Γόντικας στην πλευρά του Γάλλου επιθετικού, όσα σκέφτεται ο Γάλλος αλλά και τα δεδομένα μιας υπόθεσης που «καίει» όλους τους οπαδούς του Παναθηναϊκού.

«Ο τελευταίος που θα πουληθεί»!

Είναι γνωστή η σχέση λατρείας ανάμεσα στον Σισέ και στους φίλους των «πρασίνων». Όπως γνωστή είναι και η αξία ενός ποδοσφαιριστή, ο οποίος δεν έχει σταματήσει να σκοράρει. Οπότε, μόνο εύκολη δεν φαντάζει η παραχώρησή του.

Μάλιστα, ο Γόντικας σε συζήτηση που είχε μαζί του ήταν ξεκάθαρος, στέλνοντας μήνυμα ότι ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν σκέφτεται να τον… ξεπουλήσει, αλλά να τον κρατήσει και να χτίσει πάνω του την ομάδα της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

«Άσε τι ακούς και τι γράφεται. Θέλω να ξέρεις ότι εμείς θέλουμε να μείνεις. Ξέρεις τι σημαίνεις για τον Παναθηναϊκό. Θέλουμε να μείνεις εδώ και να χτίσουμε πάνω σου την ομάδα της νέας χρονιάς. Αν και είμαστε σε δύσκολη θέση, να ξέρεις ότι αν πουληθείς, θα πουληθείς τελευταίος»!

Κουβέντες που δείχνουν ότι παρά την τραγική κατάσταση στον πολυμετοχικό λόγω της ανυπαρξίας των μετόχων, στόχος του Γόντικα και των υπόλοιπων μελών της διοικούσας επιτροπής είναι να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να παραμείνει.

Τα «ζεστά» λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ

Το σκεπτικό των ανθρώπων του Παναθηναϊκού μόνο λάθος δεν είναι. Από τη στιγμή που κανείς δεν είναι διατεθειμένος να βάλει το χέρι στην τσέπη, τα περίπου 15 εκατ. ευρώ από πιθανή πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ θα ήταν… βαθιά ανάσα για το πολυμετοχικό ταμείο.

Για να έχεις ελπίδες να περάσεις, σίγουρα δεν μπορείς να παραχωρείς ό,τι καλύτερο υπάρχει στην ομάδα. Ο Σισέ είναι το Α και το Ω του «τριφυλλιού» και αν μείνει θα αποτελέσει τον άνθρωπο που θα ηγηθεί της προσπάθειας για το… σεντόνι! Οπότε το διαφαινόμενο οικονομικό ρίσκο έχει σημαντικές πιθανότητες να πετύχει. Αρκεί, βέβαια, ο Σισέ να πλαισιωθεί από καλούς παίκτες και να δημιουργηθεί ομάδα με όλα τα γράμματα κεφαλαία.

Μόνο σε ανταγωνιστικό κλαμπ
Από κει και πέρα, αξίζει φυσικά να σταθούμε στις επιθυμίες του Γάλλου, γιατί η υπόθεση παραμονής του δεν βρίσκεται αποκλειστικά στα χέρια του Παναθηναϊκού. Ο Σισέ μίλησε για νέα πρόκληση που αναζητά στην καριέρα του. Είναι δεδομένο ότι έχει ενημερώσει τους εκπροσώπους του το εξής: Καμία πρόταση από Ντουμπάι, Εμιράτα, Αμερική, Ρωσία δεν πρόκειται ούτε να συζητηθεί!

Ακόμη και ομάδες τύπου Νιούκαστλ, Φούλαμ, δεν είναι ικανές να δελεάσουν τον τριαντάχρονο επιθετικό. Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, επιθυμία του είναι να βρεθεί σε ομάδα που να βρίσκεται ένα… κλικ πάνω από τον Παναθηναϊκό. Για παράδειγμα την Τότεναμ. Δεν θα αποχωρούσε ποτέ από την Παιανία για… αρπαχτή ή για μια μικρομεσαία ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ!

Η αγορά, τα 7 εκατ. και οι δυσκολίες
Δεν πρέπει να ξεχνάμε, όμως, σε τι εποχές βρισκόμαστε. Αν για παράδειγμα εμφανιστεί μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα και δώσει 3 εκατ. ευρώ είναι δεδομένο ότι θα φάει «πόρτα». Η οποιαδήποτε πρόταση θα πρέπει να ικανοποιεί και τις δύο πλευρές. Αυτή τη στιγμή φαντάζει δύσκολο ο Παναθηναϊκός να ανάψει… πράσινο φως σε ένα ποσό κάτω από τα 7 εκατ. ευρώ για την παραχώρηση του Σισέ!

Όπως, επίσης, φαντάζει δύσκολα να βρεθεί το καλοκαίρι του 2011 ομάδα που θα δαπανήσει το συγκεκριμένο ποσό για την αγορά του Γάλλου. Εξάλλου, μιλάμε για έναν τριαντάρη ποδοσφαιριστή, ο οποίος αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η αξία του είναι δεδομένη. Όπως και τα προσόντα, η κλάση, η ποιότητα του. Απλώς, διαφορετικό το καλοκαίρι του 2009 όταν και ήρθε έναντι 8 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα και διαφορετικό το φετινό.

Κάποια στιγμή θα συνέβαινε
Αν αφήσουμε στην άκρη όσα πέρασε ο Σισέ αυτή τη διετία στην Ελλάδα και την… αηδία με όσα πέρασε στο Φάληρο, αν δεν υπολογίσουμε το διοικητικό μπάχαλο και εξετάσουμε την υπόθεση καθαρά ποδοσφαιρικά και με ψύχραιμη ματιά, θα δούμε ότι αργά ή γρήγορα, ο Σισέ θα… ψαχνόταν για το επόμενο βήμα.

Μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή με μεγάλες φιλοδοξίες που ακόμη δεν έχει πάρει την ολοκληρωτική του ρεβάνς. Έτσι το νιώθει μέσα του. Στον Παναθηναϊκό ξόφλησε ένα μεγάλο μέρος από το… γραμμάτιο της αμφισβήτησης, αλλά για εκείνον η απόλυτη δικαίωση θα έρθει από την ολική επαναφορά σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα.

Σε όλα αυτά, είναι στη μέση και η Εθνική Γαλλίας. Τεράστιο κεφάλαιο για την καριέρα του και μεγάλη αδυναμία. Το μήνυμα του Μπλαν είναι ξεκάθαρο. «Πας σε άλλο πρωτάθλημα και είσαι καλός; Τότε θα σε καλέσω. Μένεις Ελλάδα; Ξέχασέ το». Είναι και αυτή μια σημαντική παράμετρος στην τελική απόφαση του Σισέ και στις σκέψεις που κάνει για αποχώρηση.

Μετά το χθεσινό μήνυμα του Δημήτρη Γόντικα στην πλευρά του Τζιμπρίλ Σισέ, όλα πλέον είναι ανοιχτά για το θέμα της παραμονής του στον Παναθηναϊκό. Διότι μπορεί ο Γάλλος να έχει εκφράσει ανοιχτά την επιθυμία του να φύγει από την Ελλάδα, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να ανατραπούν τα δεδομένα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα