Second BBall Party

Gazzetta team
Second BBall Party

bet365

Το άθλημα της καλαθοσφαίρισης σε τροχήλατη καρέκλα ξεκίνησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1988 μεταξύ των αθλητών δύο συλλόγων, κατά τη διάρκεια του 1ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στην Αθήνα.

Τέτοιου είδους συναντήσεις συνεχίστηκαν και τα επόμενα χρόνια, με όλο και περισσότερες ομάδες να ιδρύονται σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, με αποτέλεσμα το 1994 να υπάρχουν οκτώ ομάδες.

Σε μια ιστορική για τον χώρο συνάντηση, στις 2 Ιουλίου του 1994, με πρωτοβουλία ανθρώπων που αγαπούσαν την καλαθοσφαίριση με καρότσι, γεννήθηκε η ιδέα για την ίδρυση μιας ομοσπονδίας που θα οργάνωνε το άθλημα πανελληνίως. Στις 5 Μαΐου του 1995, περίπου έναν χρόνο μετά, σε συνάντηση των εκπροσώπων των οκτώ ομάδων που υπήρχαν σε όλη την Ελλάδα και με την υποστήριξη όλων των καλαθοσφαιριστών με καρότσι, καταρτίστηκε ένα πλήρες καταστατικό που περιέγραφε με τον καλύτερο τρόπο τους στόχους της.

Το 1995 η νεοσύστατη ομοσπονδία πρόλαβε να διοργανώσει με δική της πρωτοβουλία και με χρηματοδότηση του ΟΝΑ του Δήμου Αθηναίων, το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης σε τροχήλατη καρέκλα. Για πρώτη φορά το πρωτάθλημα ήταν ετήσιο και δεν είχε τη μορφή τουρνουά τριών ημερών, όπως γινόταν τα προηγούμενα οκτώ χρόνια στα πανελλήνια πρωταθλήματα που διοργάνωσε η ΓΓΑ. Στο ιστορικό αυτό πρωτάθλημα, στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης βρέθηκε ο σύλλογος των Αετών και μάλιστα αήττητος.

Παράλληλα με τη συμμετοχή στα ελληνικά πρωταθλήματα, οι ομάδες έπαιρναν μέρος και σε ευρωπαϊκούς αγώνες ή τουρνουά, όπως αυτό του Andre Vergauwen Cup (1996).

Το 1998 η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αναγνώρισε την ΟΣΕΚΚ ως αυτόνομη ομοσπονδία, η οποία ακολουθεί τους αθλητικούς νόμους, έχει δικό της καταστατικό, εσωτερικό κανονισμό και φροντίζει για την ανάπτυξη του αθλήματος σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Αυτά είναι μερικές πληροφορίες για την ομοσπονδία. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη γενική τους συνέλευση στα τέλη Απριλίου αποφάσισαν να διακόψουν προσωρινά το πρωτάθλημα τους λόγω της μη καταβολής από το κράτος τις τακτικής επιχορήγησης .

Όταν η διασκέδαση συνδυάζεται με τη σταθερή και αταλάντευτη τάση για ενίσχυση της προσπάθειας των αθλητών μπάσκετ με αγωνιστικό αμαξίδιο, τότε αποκτά μεγαλύτερη αξία. Όταν στο πλευρό μας βρίσκονται πρωταθλητές, που χωρίς δεύτερη σκέψη αποδέχθηκαν την πρότασή μας, τότε νιώθουμε ότι κάτι έχουμε πετύχει. Η Ομοσπονδία Μπάσκετ με αμαξίδιο χαιρετίζει το 2ο μπασκετικό πάρτι, που έγινε τη Δευτέρα 23 Μαΐου και ώρα 22:00 στο b.e.d Club Balux, με την υποστήριξη της Active Media και την αρωγή της Globalsports.

Φέτος το πρόγραμμα άνοιξαν δύο μεγάλα ονόματα του ελληνικού πρωταθλήματος. Για… χάρη μας, στα πλατό επαιξαν ο πρωταθλητής Ευρώπης Μάικ Μπατίστ και ο κυπελλούχος Ελλάδας Τζαμόντ Γκόρντον. Το νεανικό και εξαιρετικά πετυχημένο συγκρότημα VEGAS για περισσότερες από δύο ώρες μάς κράτησε μουσική συντροφιά.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν παίκτες και προπονητές απ’ όλες τις κατηγορίες και τις βαθμίδες του ελληνικού μπάσκετ, γιατί εμείς δεν ξεχωρίζουμε τους πρωταγωνιστές ανάλογα με το «μέγεθος» της ομάδας. Για μας, κάθε άνθρωπος που ασχολείται με τον αθλητισμό είναι… συμπαίκτης μας.

Τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν προκειμένου για την ενίσχυση της δραστηριότητάς μας.



Η βραδιά της εκδήλωσης

Ήταν όντως βραδιά με έντονο πορτοκαλί χρώμα. Το 2ο BBALLPARTY, το οποίο διοργάνωσε η Active Media με την αρωγή της Globalsports, στο Clubb.e.dσυγκέντρωσε το ενδιαφέρον όλων και έδωσε άλλο τόνο στο βράδυ της Δευτέρας (23/05).

Ο σκοπός άλλωστε ήταν… ιερός, αφού τα έσοδα διατέθηκαν στην ομοσπονδία μπάσκετ με αγωνιστικό αμαξίδιο. Παίκτες, προπονητές, παράγοντες, διαιτητές, απλοί φίλαθλοι, αλλά και άλλοι επώνυμοι φίλοι, διασκέδασαν υπό τους ήχους των VEGAS και απόλαυσαν σε ένα διαφορετικό ρόλο τον Μάικ Μπατίστ και τον Ράσο Νεστέροβιτς.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης με τον Παναθηναϊκό και ο κυπελλούχος Ελλάδας με τον Ολυμπιακό, πήραν για λίγο τη θέση του DJBlu, έχοντας «support» τον Ματ Νίλσεν και τον Γιώργο Μπόγρη.

Η βραδιά στ’ αλήθεια ήταν μαγική και αν αρχίσουμε να απαριθμούμε αυτούς που μας τίμησαν με την παρουσία τους, ίσως ξεχάσουμε κάποιους και θα ήταν άδικο.

Θέλουμε απλά να ευχαριστήσουμε όσους βρέθηκαν κοντά μας, αλλά και αυτούς που ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν γιατί τους χώριζαν… χιλιόμετρα.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας: ΝΙΚΕ – ΑRΕΝΑ– TurkishAirlines, καθώς επίσης τους χορηγούς επικοινωνίας: Βήμα FM– Εξέδρα των Σπορ – blog.gr-gazzetta.gr. Η συμβολή τους ήταν καθοριστική.

Όλες τις εταιρίες που ανταποκρίθηκαν θετικά και όλους τους φορείς που μας βοήθησαν.

Πέρυσι ξεκινήσαμε αυτή την πρωτοβουλία δειλά, φέτος με ενθουσιασμό, για του χρόνου αδημονούμε να σας υποδεχθούμε ξανά στο 3o BBALL PARTY.

Υ.Γ. Κανείς δεν ξεχωρίζει, κανείς δεν είναι καλύτερος άλλου, όμως θα ήταν απρέπεια από μέρους μας αν δεν ευχαριστούσαμε ιδιαίτερα τον Γιάννη Ιωαννίδη, που παρότι είχε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Δευτέρας, έσπευσε –με την τελευταία πτήση– να έρθει στην Αθήνα ειδικά για το πάρτι μας.



Φώτης Βασιλόπουλος: (Παίκτης Παγκρατίου)

« Στις κρίσιμες μέρες που διανύουμε σα χώρα, δυστυχώς η κατάσταση της οικονομίας έχει επηρεάσει έντονα ακόμα και τον αθλητισμό, Το φαινόμενο αυτό το συναντούμε σε όλα τα αθλήματα και οι επιπτώσεις είναι σοβαρές.

Πρέπει όμως σαν άνθρωποι ο καθένας ξεχωριστά και σαν κοινωνία και κράτος να καταλάβουμε ότι υπάρχουν και κάποιες ειδικές συνθήκες.

Εμείς δεχθήκαμε από την πρώτη στιγμή να βοηθήσουμε την «ΟΣΣΕΚΚ» καθώς αναγνωρίζουμε την αυθεντικότητα και τη δύναμη που έχουν αυτά τα παιδιά καθώς και την αγάπη τους για τον αθλητισμό.

Είμαι πολύ χαρούμενος από την ανταπόκριση που υπήρχε τόσο από το χώρο του αθλητισμού όσο και από άλλους χώρους επιχειρηματικό, καλλιτεχνικό κλπ»


Πλούσιο υλικό από το 2o BBALL Party μπορείτε να δείτε στα βίντεο που έχουμε ετοιμάσει, στο youtube πατώντας στα link που σας παραθέτουμε:

 


 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

 

Τελευταία Νέα