Με ίδιους κινητήρες το 2013;

Νίκος Τσιώκος
Με ίδιους κινητήρες το 2013;
Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο οι ομάδες της Formula1 να χρησιμοποιήσουν τους ίδιους κινητήρες και το 2013, καθώς η Επιτροπή του σπορ συνεδρίασε και αποφάσισε να καθυστερήσει την εισαγωγή των τετρακύλινδρων 1,6 V6 Turbo.

Έχοντας πάρει την έγκριση από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, τα μονοθέσια θα φορούσαν νέους κινητήρες από το 2013. Πρόκειται για τους τετρακύλινδρους υπερτροφοδοτούμενους 1,6 λίτρων. Ωστόσο, οι αντιδράσεις των τριών από τους τέσσερις προμηθευτές κινητήρων φέρνουν νέα τροπή στα δεδομένα.

Συγκεκριμένα, Ferrari, Mercedes και Cosworth έχουν εκφράσει ανοιχτά την αντίθεσή τους για το εν λόγω πλάνο, ενώ υπέρ αυτού βρίσκεται η Renault, που απειλεί μάλιστα και με αποχώρηση από το άθλημα, σε περίπτωση που καθυστερήσει η εισαγωγή των νέων κινητήρων.

Έτσι, ο πρόεδρος της FIA αναμένεται να εξετάσει τα νέα δεδομένα και να λάβει την απόφασή του στο τέλος του μήνα που διανύουμε, τη στιγμή που η Επιτροπή της Formula1 συνεδρίασε και αποφάσισε να καθυστερήσει μέχρι το 2014.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!