
Πέφτει η αυλαία στα Χανιά

Σήμερα μάλιστα δόθηκε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Χανιών όπου και δόθηκε υπόσχεση και όμορφο θέαμα.
Στην συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Σκουλάκης και ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Λειψάκης, υποδέχτηκαν τους Ομοσπονδιακούς τεχνικούς Αλέκο Λεώνη, Τάκη Φλώρο και τους αρχηγούς των ομάδων Νίκο Ρουμελιώτη και Νικολέτα Κουτουξίδου, ενώ την ΕΟΠΕ εκπροσώπησε το μέλος του Δ.Σ., Θανάσης Ρέρρας.
Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:
Θανάσης Ρέρρας (μέλος Δ.Σ. της ΕΟΠΕ): «Βρισκόμαστε στα Χανιά στο πλαίσιο της υλοποίησης του οράματος της διοίκησης ώστε το ελληνικό βόλεϊ να βρεθεί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ξεκινήσαμε από την Ορεστιάδα και συνεχίσαμε με τη Σάμο, τον Πύργο, την Ξάνθη και τώρα στα Χανιά, Κρήτη είναι μια περιοχή με πολλούς συλλόγους βόλεϊ και πολλούς τοπικούς παράγοντες να βοηθούν το άθλημα. Ένας από αυτούς είναι και ο Κωστής Ψαρουδάκης, ο αντιπρόεδρος της ΕΟΠΕ που αγαπά τον τόπο του και το βόλεϊ. Είμαστε λοιπόν εδώ με τις δύο ομάδες μας και τους αθλητές, προπονητές να προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους και θα έλεγα με προσωπικό κόστος. Δίνουν όλοι τους το καλό παράδειγμα για τον τόπο και τον αθλητισμό μας. Ευχόμαστε ο φίλαθλος κόσμος να έρθει στο γήπεδο και να παρακολουθήσει τους αγώνες».
Εμμανουήλ Σκουλάκης (Δήμαρχος Χανίων): «Υποδεχόμαστε με ιδιαίτερη χαρά τα μέλη των Εθνικών Ελλάδας, Αυστρίας, Σερβίας ενόψει των αγώνων στο κλειστό Κλαδισού. Οι αγώνες θα γίνουν υπό την αιγίδα του Δήμου μας που δίνει για άλλη μια φορά το ‘παρών’ σε μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση. Ο αθλητισμός ενώνει, δίνει διέξοδο στους νέους και τους κρατά μακριά από τη βία. Είναι αναγκαίες τέτοιες διοργανώσεις που ενθαρρύνουν τους νέους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Εύχομαι στους αθλητές μας ό,τι καλύτερο και θα ήθελα να μοιράσω σε όλους ένα βιβλίο με τα ήθη και έθιμα του νησιού μας το οποίο έχει γράψει ο Σήφης Παπασηφάκης, για να μην ξεχνάτε ποτέ την όμορφη Κρήτη μας».
Δημήτρης Λειψάκης (Αντιδήμαρχος): «Τους τελευταίους μήνες, σχεδόν όλες οι Ομοσπονδίες τιμούν τον Δήμο μας και το κλειστό γυμναστήριο Κλαδισού με μεγάλες διοργανώσεις. Αυτό αποδεικνύει ότι η πόλη μας αξίζει και ορθώς επιλέγεται. Δυστυχώς μέσα σε αυτόν τον χαμό που ζούμε το τελευταίο διάστημα με το παρασκήνιο του ποδοσφαίρου, χάλασε λίγο η διάθεσή μας, αλλά εμείς ως Δήμος Χανίων στηρίζουμε τον μαζικό αθλητισμό που έχει να κάνει με τα νέα παιδιά και δίνει το καλό παράδειγμα. Εύχομαι καλή δύναμη σε όλους του αθλητές και όλοι θα είστε καλοδεχούμενοι στον τόπο μας όποτε θέλετε να μας επισκεφτείτε ξανά. Καλώ γονείς και παιδιά να έρθουν όλοι μαζί στο γήπεδο και να δημιουργήσουν ένα όμορφο οικογενειακό κλίμα».
Νικολέτα Κουτουξίδου (αρχηγός Εθνικής γυναικών): «Θα ήθελα να προσκαλέσω όλο τον κόσμο, τους νέους αθλητές, τα παιδιά, τους γονείς, να έρθουν να μας βοηθήσουν στους πιο δύσκολους, ίσως, αγώνες, κόντρα στην καλύτερη ομάδα του ομίλου, τη Σερβία. Θέλουμε πρώτα απ’ όλα να πραγματοποιήσουν καλές εμφανίσεις και να κερδίσουμε πρώτα απ’ όλα τις εμπειρίες από αυτές τις αναμετρήσεις, το αποτέλεσμα έπεται».
Τάκης Φλώρος (προπονητής Εθνικής γυναικών): «Αντικειμενικά τα Χανιά είναι από τις πιο όμορφες τοποθεσίες της Ελλάδας και χαιρόμαστε πολύ που βρισκόμαστε εδώ για αγώνες του Ευρωπαϊκού Λιγκ. Παίζουμε κόντρα στη Σερβία, μια ομάδα παγκόσμιας κλάσης, οι αγώνες θα μεταδοθούν από την τηλεόραση, αλλά εγώ θέλω να καλέσω τον κόσμο των Χανίων να έρθει να δει τις ομάδες αυτές από κοντά. Είναι μεγάλη ευκαιρία για όλους να τις θαυμάσουν και να ευχαριστηθούν αγώνες πολύ υψηλού επιπέδου».
Νίκος Ρουμελιώτης (αρχηγός Εθνικής ανδρών): «Χαιρόμαστε που είμαστε στην όμορφη Κρήτη για τα δύο τελευταία ματς του Ευρωπαϊκού Λιγκ. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια σε όλη της διάρκεια της διοργάνωσης με κύριο στόχο να πάρουν εμπειρίες τα νέα παιδιά. Οι νεότεροι συμπαίκτες μου πήραν ευκαιρίες και αυτός θα είναι ο στόχος και στους αγώνες των Χανίων. Καλούμε κι εμείς από την πλευρά μας τον κόσμο για να έρθει κοντά μας και να κλείσουμε την προσπάθεια αυτή με δύο ακόμα νίκες».
Αλέκος Λεώνης (προπονητής Εθνικής ανδρών): «Από την πλευρά μου θέλω να συνδυάσουμε την ομορφιά των Χανίων με όμορφο θέαμα και από την Εθνική. Αυτά τα συμπεράσματα που βγάλαμε από το Ευρωπαϊκό Λιγκ θα μας βοηθήσουν για τις κλήσεις ενόψει της συμμετοχής της ομάδας στο προ Ολυμπιακό τουρνουά και πιστεύω ότι ήταν ό,τι καλύτερο για το νέο αίμα της ομάδας. Σας περιμένουμε όλους στο γήπεδο για να δείτε κι εσείς από κοντά τους νέους αθλητές της ομάδας».
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.