«Πελάτης» του Μήτρογλου! (vids)

Απόστολος Παγώνης
gazzetta default image fallback

bet365

Πέρσι φόραγε τη φανέλα του Πανιωνίου. Φέτος του Ατρομήτου! Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, αφού ο Μήτρογλου οδήγησε πάλι την ομάδα του σε νίκη (1-0) επί του Άρη στο «Κλ. Βικελίδης»!

Πώς ξεκίνησαν

Ο Σάκης Τσιώλης ξεκίνησε το παιχνίδι με σχήμα 4-4-2 και πιο συγκεκριμένα με τον Σηφάκη κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Νέτο και αριστερά ο Μίσελ. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Λαζαρίδης και Ντίκο. Στο κέντρο οι Φατί και Τόχα, στα άκρα Καπετάνος και Σολτάνι . Ενώ στην επίθεση οι Τσεζαρεκ και Καστίγιο.

Ο Γιώργος Δώνης επέλεξε να ξεκινήσει με σχήμα 4-3-3 και τον Ιτάνζ κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Σκόνδρας και αριστερά ο Γιαννούλης. Κεντρικοί αμυντικοί οι Τόμας και Ζουέλα. Στο κέντρο οι Φυτανίδης, Γκαρσία και Τάτος, ενώ στην επίθεση οι Καραγκούνης, Επσταίν και Μήτρογλου.

Ανοιχτό παιχνίδι

 

Με τον Άρη να δημιουργεί μοναδική ευκαιρία για γκολ στο 16ο λεπτό της αναμέτρησης, Άρης και Ατρόμητος έπαιξαν ένα ανοιχτό ποδόσφαιρο με την μπάλα να εναλλάσσεται και στις δύο αντίπαλες εστίες. Οι Θεσσαλονικείς ύστερα από λάθος του Πίτου Γκαρσία στον χώρο του κέντρου ο Νέτο έκλεψε και πάσαρε στον Καστίγιο. Ο Μεξικανός πέρασε τον Ιτάνζ (ήθελε να το κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακό), όμως έβγαλε πολύ πλάγια την μπάλα με συνέπεια να μην μπορέσει να σκοράρει.

Σκόρερ ο Μήτρογλου

Ο Ατρόμητος απάντησε στην ευκαιρία του Άρη με γκολ. Η ομάδα του Περιστερίου κέρδισε φάουλ 20 μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή του Σηφάκη. Το φάουλ εκτέλεσε ο Πίτου Γκαρσία, με τον Μήτρογλου να πηδάει πιο ψηλά από τον Ντίκο και να σκοράρει στο 19ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο διεθνής φορ του Ατρομήτου που ήταν πάντα μέσα στις φάσεις, προσπάθησε να πετύχει και δεύτερο γκολ στο 25ο λεπτό, με τον Ντίκο να απομακρύνει την μπάλα προτού αυτή περάσει τη γραμμή.

Έξω ο Τόχα

Ο Σάκης Τσιώλης βλέποντας πως ο Τόχα δεν μπορεί να συνδυαστεί τόσο με τον Φατί, αλλά και με την υπόλοιπη ομάδα, αποφάσισε να τον αντικαταστήσει. Ο Κολομβιανός μέσος που έδειχνε δυσαρεστημένος με την αλλαγή αποχώρησε με σκυμμένο το κεφάλι. Η παρουσία του Καζναφέρη στην ενδεκάδα είχε και κάποιες εσωτερικές αλλαγές. Ο Καπετάνος ήρθε στον άξονα, ενώ ο Σολτάνι πήγε αριστερά.

Από εκεί και πέρα, αν κάποια ομάδα πατούσε καλύτερα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αυτή ήταν ο Ατρόμητος. Οι φιλοξενούμενοι με τους Τάτο και Πίτου Γκαρσία έφεραν πονοκέφαλο στον Τσιώλη με τις ενέργειες τους. Στο 31ο λεπτό είχαμε φάση διαρκείας για τους «κυανόλευκους». Σουτ του Σκόνδρα αποκρούει αρχικά με γροθιές ο Σηφάκης, η φάση όμως δεν τελείωσε, ο Γκαρσία αφού πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του δεν μπόρεσε να νικήσει σε τετ α τετ τον Έλληνα πορτιέρο.

Κρέμασε τον Άρη ο Σολτάνι

Δεν φτάνει που ο Άρης ήταν πίσω στο σκορ και δεν μπορούσε να αντιδράσει, είχαμε και την απαράδεκτη ενέργεια του Καρίμ Σολτάνι στο 45ο λεπτό. Οι Θεσσαλονικείς κέρδισαν φάουλ, ο Ντένις Επστάιν δεν άφησε τον Γαλλοαλγερινό να το εκτελέσει, με αποτέλεσμα όταν πήρε την μπάλα να την πετάξει πάνω στο πρόσωπό του. Ο Σπάθας αμέσως έβγαλε την κόκκινη κάρτα στέλνοντας τον επιθετικό του Άρη στα αποδυτήρια. Αφού τελείωσε το παιχνίδι υπήρχαν νεύρα και στις δύο ομάδες αλλά και στις εξέδρες. Μάλιστα ο ρέφερι από τον Πειραιά έδειξε άλλη μια κάρτα, κίτρινη αυτή τη φορά, στον Τσέζαρεκ για διαμαρτυρία.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ατρόμητος λόγω και της αριθμητικής υπεροχής μετά την αποβολή του Σολτάνι είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα. Ο παίκτες του Δώνη είχαν σωστές μεταβιβάσεις, με αποτέλεσμα να φτάνουν πιο εύκολα στα καρέ του Σηφάκη. Από την άλλη πλευρά οι «κίτρινοι» τραβήχτηκαν λίγο πιο πίσω και με τις αντεπιθέσεις προσπάθησαν να φτάσουν στην εστία του Ιτάνζ. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τις δύο ομάδες να μάχονται στον χώρο του κέντρου. Οι δύο τερματοφύλακες μέχρι και το 65ο λεπτό ήταν απλοί θεατές. Καμία φάση μπροστά από τις δύο εστίες.

Στα τελευταία είκοσι λεπτά ο Άρης αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα. Κινήθηκε πιο επιθετικά όσο μπορούσε και σε δύο περιπτώσεις έφτασε κοντά στην ισοφάριση. Στο 70’ με το απευθείας κόρνερ του Καπετάνου ο Ιτάνζ έδιωξε με τις γροθιές και στο 71’ ο Ντίκο δεν θα καταφέρει να σκοράρει με τον Ζουέλα να διώχνει μακριά την μπάλα.

MAN OF THE MATCH: Ο Κώστας Μήτρογλου, αν και δεν φάνηκε πολύ, με το γκολ που πέτυχε έκρινε το σημερινό παιχνίδι, δίνοντας στην ομάδα του τρεις πολύτιμους βαθμούς σε μια έδρα όπου δύσκολα θα πάρει κάποια άλλη ομάδα βαθμό ή βαθμούς.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Θα μπορούσε να είναι όχι ένας αλλά οι μισοί παίκτες του Άρη με τη σημερινή τους απόδοση. Ωστόσο, ο Νέρι Καστίγιο παίρνει αυτόν τον τίτλο, γιατί δεν βοήθησε την ομάδα του σε κανένα σημείο του αγώνα

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Γιάννης Σκόνδρας είναι μόλις 21 ετών. Με τη σημερινή του εμφάνιση –κλήθηκε να περιφρουρήσει τον Καστίγιο– όχι απλά διακρίθηκε, αλλά έκανε τον Μεξικανό να αλλάξει πλευρά μπας και καταφέρει να βοηθήσει την ομάδα του.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Καρίμ Σολτάνι δεν είναι η πρώτη φορά που αντιδρά επιπόλαια σε έναν αγώνα. Στον Ηρακλή όταν έπαιζε δεν ήταν και από τους πιο ήρεμους παίκτες. Την αγωνιστική του απειθαρχία είδαν και στον Άρη «χτυπώντας» με την μπάλα το πρόσωπο του Επστάιν. Οι Θεσσαλονικείς έμειναν με δέκα παίκτες τη στιγμή που αναζητούσαν τους τρόπους να αντιδράσουν.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Ηλίας Σπάθας μπορεί να ενόχλησε την κερκίδα αλλά και τους παίκτες του Άρη με ορισμένες λανθασμένες υποδείξεις. Όμως στον πειθαρχικό έλεγχο ήταν απόλυτος και αυτό φάνηκε από το πρώτο κιόλας ημίχρονο, καθώς δεν επέτρεψε το σκληρό παιχνίδι.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ατρόμητος έφυγε νικητής από το «Βικελίδης», δείχνοντας πως φέτος η ομάδα του Γιώργου Δώνη έχει στόχο κάτι υψηλότερο, το οποίο είναι η Ευρώπη. Από την άλλη πλευρά ο Άρης ήταν μέτριος ως κακός, με τον Σάκη Τσιώλη να καλείται να φέρει την ηρεμία στην ομάδα, αλλά και τις λύσεις τόσο στο σκοράρισμα όσο και στην αγωνιστική πειθαρχία κάποιων ποδοσφαιριστών.

Άρης: Σηφάκης, Νέτο, Μίσελ (78' Τοπούζης), Σολτάνι, Τόχα (29’ Καζναφέρης), Τσέζαρεκ, Καστίγιο, Φατί, Ντίκο (89' Πρίττας), Καπετάνος, Λαζαρίδης.

Ατρόμητος: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Τόμας, Φυτανίδης, Τάτος (67’ Σφακιανάκης), Επστάιν, Καραγκούνης (59’ Μπέλιτς), Γιαννούλης, Μήτρογλου, Ζουέλα, Γκαρσία (73’ Δημούτσος).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα