Η απαρχή της μεγάλης πορείας (Vid)

Η απαρχή της μεγάλης πορείας (Vid)

Gazzetta team
Η απαρχή της μεγάλης πορείας (Vid)

bet365

Σαν σήμερα ο Παναθηναϊκός νικάει με 3-1 τη Ναντ στο ΟΑΚΑ και βάζει τις βάσεις πρόκρισης στο Τσάμπιονς Λιγκ της περιόδου 1995/96. Το gazzetta.gr θυμάται.

Πριν από ακριβώς 16 χρόνια ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τη Ναντ για την πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Το Τριφύλλι έχει ηττηθεί με 1-0 εκτός έδρας από την Ντιναμό Κιέβου, ωστόσο οι Ουκρανοί εμπλέκονται σε υπόθεση δωροδοκίας και αποκλείονται από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Τη θέση τους στους ομίλους παίρνει η δανέζικη Άαλμποργκ.

Το παιχνίδι με τη Ναντ είναι το πρώτο για την ομάδα του Χουάν Ραμόν Ρότσα. Ο Παναθηναϊκός σε μια μεγάλη βραδιά ευρωπαϊκή νικάει με 3-1 τη σκληρή και αξιόμαχη γαλλική ομάδα.

Το σκορ άνοιξε ο Γεωργιάδης του Χαραλάμπους στο 17΄ και στη συνέχεια ο Βαζέχα σημείωσε τα άλλα δύο τέρματα της ομάδας με τους Γάλλους να βάζουν λίγο πριν από το τέλος το γκολ της τιμής.

Η νίκη αυτή αποτέλεσε την απαρχή της πορείας της ομάδας του Παναθηναικού μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης, εκεί που αποκλείστηκε από τον πανίσχυρο Άγιαξ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- ΝΑΝΤ 3-1

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βάντσικ, Ουζουνίδης, Μάρκος, Καλιτζάκης, Γ.Χ. Γεωργιάδης, Μαραγκός (86΄Κολιτσιδάκης ), Γεωργιάδης, Δώνης, Μπορέλι, Αλεξούδης (68΄Καπουράνης), Βαζέχα

ΝΑΝΤ: Μαρό, Λε Ντιζέ, Γκιγιό, Ντεκρουά (69' Σανελέ), Πινιόλ, Κοέ, Καροτί, Μακελελέ (78' Ρενού), Κοσέτσκι, Ουεντέκ (69' Πεϊρελέντ), Ντοράμ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα