H Άρσεναλ στο... μικροσκόπιο!

Θάνος Σαρρής
H Άρσεναλ στο... μικροσκόπιο!

bet365

Οι ρεπόρτερ δύο εκ των μεγαλύτερων εφημερίδων στην Αγγλία, αναλύουν για το gazzetta.gr την Άρσεναλ και τονίζουν τα σημεία που μπορεί να χτυπήσει ο Ολυμπιακός!

Το μεγάλο ματς του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ στο Λονδίνο πλησιάζει και οι ρεπόρτερ των «Κανονιέρηδων» στους Times και τον Guardian, δύο από τις μεγαλύτερες εφημερίδες στην Αγγλία, αναλύουν στο gazzetta.gr την ομάδα του Βενγκέρ, παρουσιάζουν τα δυνατά και τα αδύνατά της σημεία και κάνουν τις προβλέψεις τους για το ματς.

Μειονεκτήματα/πλεονεκτήματα

Έϊμι Λόρενς (Guardian): Δυστυχώς αυτή τη στιγμή η Άρσεναλ βρίσκεται σε ένα σημείο με πάρα πολλά μειονεκτήματα. Παρά τις μαζεμένες μεταγραφές στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου, η ομάδα είναι πιο αδύναμη από την περσινή χρονιά, κυρίως επειδή έχασε τους δύο εξαιρετικούς δημιουργικούς της παίκτες. Τον Φάμπρεγας και τον Νασρί, όπως και τον πιο εμπνευσμένο νεαρό μέσο της, τον Γουίλσιρ, ο οποίος είναι τραυματίας. Όλοι αυτοί οι παίκτες έχουν τόσο ποιότητα, όσο και μαχητικότητα, στοιχεία που λείπουν πολύ. Ο τραυματισμός του Τόμας Βερμάαλεν στην αμυντική τετράδα, αποτελεί επίσης ένα σημαντικό πρόβλημα. Στην άμυνα γίνεται... μακελειό.

Η αυτοπεποίθηση ποτέ δεν ήταν χαμηλότερη στην περίοδο του Βενγκέρ. Το καταστροφικό ξεκίνημα στη χρονιά σε συνδυασμό με το κακό τελείωμα της περσινής σεζόν συνθέτουν το σκηνικό. Τα πλεονεκτήματα; Κυρίως το ότι τα πράγματα δεν μπορούν να πάνε χειρότερα! Η Άρσεναλ συνεχίζει να ευελπιστεί ότι τα νέα αποκτήματα, κυρίως ο Αρτέτα, ο Ζερβίνιο και ο Μέρτεσακερ μπορούν να κάνουν τη διαφορά και ότι κάποιοι από τους νέους παίκτες μπορούν να βρουν την πλατφόρμα ώστε να αναδείξουν το ταλέντο τους χωρίς τόσο πολύ πίεση. Στην καλή της μέρα, η Άρσεναλ μπορεί να παίξει υψηλού επιπέδου επιθετικό ποδόσφαιρο και να πετύχει αρκετά γκολ. Επίσης, ο τερματοφύλακας Στσέζνι είναι εκπληκτικός και ευτυχώς έχει την αυτοπεποίθηση ώστε να μην επηρεάζεται εύκολα από τα πολλά γκολ που δέχεται.

Μπεν Σμιθ (Times): Η Άρσεναλ έχει κάνει ένα κακό ξεκίνημα στην σεζόν, έπειτα από ένα τελείωμα στην περσινή χρονιά που θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε εφιαλτικό, σε συνδυασμό με τη φυγή των Φάμπρεγας και Νασρί. Ο Αρσέν Βενγκέρ απέκτησε τον Μερτεσάκερ, αλλά όπως είδαμε στην ήττα με 4-3 από την Μπλάκμπερν, η αδυναμία της άμυνας ήταν τρομερή. Γίναμε μάρτυρες μιας απίστευτης έλλειψης ηγετικότητας και κλάσης στην άμυνα. Στα θετικά, η μεταγραφή του Μικέλ Αρτέτα και το φορμάρισμα τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι και του Άλεξ Σονγκ, οι οποίοι βελτιώνουν την επιθετική παρουσία της Άρσεναλ. Ο Αρτέτα με τον Σονγκ έδειξαν ότι μπορούν να προσφέρουν την ψυχραιμία και την φαντασία που τόσο έλειψαν στο 8-2 από τη Μάντσεστερ Γιουνάτεντ. Αλλά όσο οι βάσεις της ομάδας παραμένουν χαώδεις είναι δύσκολο για την Άρσεναλ να πετύχει συνεχόμενες νίκες.

Ψυχολογία- Μπορεί ο Βενγκέρ να αλλάξει τα πράγματα;

Έϊμι Λόρενς (Guardian): Aυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση, η οποία ίσως φτάνει μέχρι τη ρίζα των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η Άρσεναλ. Είναι φοβερό το να βλέπεις έναν προπονητή ο οποίος κάποτε δημιούργησε μια ομάδα ικανή να βγάλει μια ολόκληρη σεζόν αήττητη, να έχει ένα σύνολο τόσο εύθραυστο. Η Άρσεναλ δείχνει ότι όταν δεχτεί το πρώτο γκολ, τότε μπορεί να δεχτεί πολλά, λόγω της επιρροής του πρώτου τέρματος στην ψυχολογία.

Μπεν Σμιθ (Times): Φυσικά και μπορεί. Είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, αλλά αυτό αποτελεί επίσης θέμα στάσης και αυτοπεποίθησης. Αυτή τη στιγμή, αισθάνεται ότι ο κόσμος είναι εναντίον του. Κάποιες φορές είναι ξεροκέφαλος και σίγουρος ότι ο τρόπος του είναι ο σωστός, αλλά υπάρχουν φορές που πρέπει να αποδεχθεί κάποια πράγματα που πρέπει να αλλάξουν. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το προπονητικό επιτελεί χρειάζεται ανανέωση και ένας κόουτς για την άμυνα θα χρειαστεί πολύ δουλειά για να βελτιώσει τα πράγματα. Έχουν περάσει έξι χρόνια από την κατάκτηση του τελευταίου τροπαίου. Ο Βενγκέρ πρέπει να επιστρέψει στις αρχές που τον βοήθησαν να πετύχει τα πρώτα χρόνια, να αναμίξει τα νιάτα με την εμπειρία και φέρει την εξαιρετική φυσική κατάσταση πίσω στην ομάδα.

Παίκτες-κλειδιά

Έϊμι Λόρενς (Guardian): Ο Φαν Πέρσι έχει την τεχνική και την εκτελεστική δεινότητα που τον κάνει πάντα επικίνδυνο. Η ταχύτητα του Γουόλκοτ είναι επίσης αποτελεσματική στην Ευρώπη. Ο Ζερβίνιο είναι... πονηρός, αλλά ακόμα προσαρμόζεται στην Αγγλία και επίσης όπως όλα δείχνουν δεν θα παίξει την Τετάρτη. Ο Αρτέτα δείχνει ότι είναι παίκτης κλάσης, αλλά ακόμα ψάχνει τα πατήματά του.

Μπεν Σμιθ (Times): Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι παραμένει ο πραγματικά παγκόσμιας κλάσης παίκτης της Άρσεναλ. Στη μέρα του μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε άμυνες κορυφαίου επιπέδου και στην καλή του μέρα... δεν παίζεται. Ο Θίο Γουόλκοτ επίσης μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, ο γρήγορος ρυθμός του και στα δύο άκρα μπορεί να προβληματίσει ακόμα και την πιο οργανωμένη άμυνα, αλλά συχνά η τελική του πάσα είναι απογοητευτική. Ο Μικέλ Αρτέτα έχει την ικανότητα να οργανώσει το παιχνίδι στο κέντρο και τα τρεξίματά του στον άξονα όπως και οι καθοριστικές του μπαλιές αξίζουν να τις παρακολουθήσουμε.

Aδύνατα σημεία

Έϊμι Λόρενς (Guardian): Απλό: Η άμυνα στη ψηλές μπαλιές και στα στημένα.

Μπεν Σμιθ (Times): Αμυντικά, η Άρσεναλ έχει ακόμα πολύ δουλειά. Για την ακρίβεια είναι κάτι σαν... οικοδομή. Ο Περ Μέρτεσακερ δεν έχει ακόμα προσαρμοστεί και μέχρι να το κάνει υπάρχει πάντα η αίσθηση ότι η Άρσεναλ θα δεχτεί γκολ. Αν ο Ολυμπιακός πιέσει την αμυντική τετράδα, μπορεί να βγάλει ευκαιρίες.

Προβλέψεις

Έϊμι Λόρενς (Guardian): Η Άρσεναλ έχει ένα πολύ καλό ρεκόρ στα εντός έδρας παιχνίδια της στο Τσάμπιονς Λιγκ και αυτό βοηθάει. Αλλά σε κάθε παιχνίδι που συμμετέχει η Άρσεναλ μπορείς να προβλέψεις γκολ και στα δύο τέρματα!

Μπεν Σμιθ (Times): Αυτή είναι μια καλή συγκυρία για να παίξεις με την Άρσεναλ, μια έξοχη συγκυρία για την ακρίβεια. Η Άρσεναλ είναι παραδοσιακά δυνατή εντός έδρας στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να πείσει τον εαυτό του να παίξει επιθετικά και πιέσει την Άρσεναλ στα σημεία που είναι ευάλωτη και της λείπει αυτοπεποίθηση, τότε μπορεί να πετύχει γκολ. Το πρόβλημα ίσως έρθει στην άλλη εστία, όπου η Άρσεναλ έχει ένα ρεκόρ σκοραρίσματος και δημιουργεί ευκαιρίες ακόμα και με τις καλύτερες άμυνες. Προβλέπω μία νίκη με 3-1 για την Άρσεναλ, αλλά αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να σκοράρει πρώτος τότε θα είναι ένα δύσκολο βράδυ για το Λονδίνο!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα