Ελλάδα και Europa μέσω… Ντόρτμουντ!

Ελλάδα και Europa μέσω… Ντόρτμουντ!

Gazzetta team
Ελλάδα και Europa μέσω… Ντόρτμουντ!

bet365

Ο απεσταλμένος του gazzetta.gr στο Λονδίνο, Δημήτρης Κωτσέλης, αναλύει την επόμενη ημέρα στον Ολυμπιακό μετά την ήττα με 2-1 από την Άρσεναλ, η οποία έδειξε πως οι πρωταθλητές μπορούν να ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον.

Όταν αγωνίζεσαι σε ένα μίνι πρωτάθλημα έξι αγωνιστικών όπως είναι η φάση των ομίλων του Champions League, κάθε βαθμός μετράει και από τη στιγμή που στο Λονδίνο ήρθε μία ακόμα ήττα για τον Ολυμπιακό, θα έλεγε κανείς πως στο ταμείο ο τελικός απολογισμός είναι… μηδενικός. Κι όμως. Ο Ολυμπιακός έτσι όπως παρουσιάστηκε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα κόντρα στην Άρσεναλ έδειξε πως είναι ικανός για μεγάλα πράγματα και δείχνει ξεκάθαρα ότι θα παίξει με την Ντόρτμουντ την πρόκριση τουλάχιστον για τους «32» του Europa League στις επερχόμενες διπλές αναμετρήσεις με τη γερμανική ομάδα.

Κοίταξε στα μάτια την Άρσεναλ μέσα στο σπίτι της και αν είχαν αποφευχθεί ορισμένα λάθη τακτικής αλλά και αγωνιστικά στην αμυντική διάταξη της ομάδας καθώς και από τον Κοστάντσο μεμονωμένα, οι πρωταθλητές Ελλάδας δίχως υπερβολή θα μπορούσαν να φύγουν το βράδυ της Τετάρτης με την ιστορική νίκη από το «Emirates». Αυτό που κατάφεραν πάντως δεν είναι και μικρό πράγμα.

Ο Ολυμπιακός δεν είναι συνηθισμένος να παίζει τον βαθμό εκτός έδρας με αγγλικές ομάδες μέχρι και το τελευταίο λεπτό, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως το γκολ του Φουστέρ ήταν το δεύτερο σε όλη την «ερυθρόλευκη» ιστορία στην Αγγλία μετά από εκείνο του Ριβάλντο το 2004 στο Λίβερπουλ, σε μια σειρά αγώνων που δεν έχουν αφήσει ποτέ μα ποτέ τους «ερυθρόλευκους» να γευτούν τη χαρά ενός θετικού αποτελέσματος και χτες έχασαν την ευκαιρία να γράψουν Ιστορία πραγματικά στις λεπτομέρειες. Αυτό είναι άλλωστε που αφήνει και πικρή γεύση στους ανθρώπους της ομάδας, αλλά η ζωή συνεχίζεται.

Το παιχνίδι ανήκει πλέον οριστικά στο παρελθόν και για τον Βαλβέρδε η ουσία είναι πως η ευρωπαϊκή συγκομιδή παραμένει μηδενική, ενώ τώρα σειρά παίρνει ο σημαντικός αγώνας για το πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ όπου η νίκη είναι μονόδρομος. Από το ματς με την Άρσεναλ ο Βάσκος τεχνικός θέλει να κρατήσει το ασφυκτικό πρέσινγκ της ομάδας του κατά διαστήματα αλλά και τη μεγάλη δημιουργία φάσεων (αριθμός ρεκόρ για τις αναμετρήσεις του Ολυμπιακού στην Αγγλία), αλλά παράλληλα θα πρέπει άμεσα να βελτιώσει άμυνα και αποτελεσματικότητα στην επίθεση.

Μπορεί οι νίκες να είναι αυτές που φέρνουν την ψυχολογική ανάταση, αλλά ο τρόπος που ήρθε αυτή η ήττα από τους «κανονιέρηδες» διατηρεί ακμαίο το ηθικό των παικτών του Βαλβέρδε ενόψει της συνέχειας, καθώς «έπεσαν» στο Λονδίνο έπειτα από μάχη σώμα με σώμα και αναμφισβήτητα αξιοπρεπέστατα. Παράλληλα, έκαναν έτσι υπερήφανους τους χιλιάδες φίλους του Ολυμπιακού, οι οποίοι είχαν συγκλονιστική παρουσία στις κερκίδες του λονδρέζικου γηπέδου και δεν σταμάτησαν λεπτό να τραγουδούν για την ομάδα τους.

Η ομάδα είναι σαφές πως με το πέρασμα των αγώνων θα παρουσιάζεται όλο και πιο βελτιωμένη και θα ανεβάζει διαρκώς ρυθμό. Έτσι, ο 47χρονος τεχνικός ελπίζει να «χτίσει» ένα σερί νικών στην Ελλάδα, δίνοντας παράλληλα την ευρωπαϊκή μάχη του Οκτωβρίου εντός και εκτός έδρας με τους Γερμανούς και… ό,τι βγει.

Θέληση υπάρχει, πίστη υπάρχει και πάνω από όλα ικανότητα. Αρκεί τα πράγματα να αρχίσουν να μπαίνουν –όπως γίνεται άλλωστε– σε μια σειρά. Άρσεναλ, ο Ολυμπιακός δεν θα γίνει εξάλλου ποτέ (μια βόλτα από τα γήπεδα, τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές αυτών των ομάδων αρκεί για να πείσει και τον πλέον δύσπιστο) για αυτό θα πρέπει να στοχεύει στη διαρκή βελτίωση της απόδοσής του βάσει των δικών του αναλογιών. Κι όταν ξεπεράσει τον εαυτό του και τα όρια που έχει θέσει τηρουμένων πάντα των αναλογιών και των συνθηκών της εποχής, τότε αυτόματα η πορεία του θα ορίζεται ως επιτυχημένη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα