Φρένο ΕΕΑ σε Σουλτάν!

Φρένο ΕΕΑ σε Σουλτάν!

Gazzetta team
Φρένο ΕΕΑ σε Σουλτάν!

bet365

Αν και ο Βλάσης Τσάκας έχει τονίσει πως θα βρεθεί άκρη, το μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, Παναγιώτης Περάκης με δηλώσεις του βάζει... φρένο στα πριγκιπικά πλάνα!

Ο κ. Περάκης με δηλώσεις του στον NOVAΣΠΟΡ FM 94.6, τόνισε πως είναι δύσκολο να προχωρήσει το deal, ενώ δεν έκρυψε τον προβληματισμό του όσο αφορά τη «σοβαρότητα των προτάσεων» όπως είπε. Πάντως άφησε... παραθυράκι αν παρουσιάσει ο πρίγκιπας ιθαγένεια από άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Σε ερώτηση για το αν μπορεί ο Σαουδάραβας πρίγκιπας να πάρει τις μετοχές της ΠΑΕ Παναθηναϊκός τόνισε:
«Η απάντηση είναι όχι. Δεν είναι κάτι περίπλοκο. Η θέλει κάποια ειδική γνώμη. Είναι ξεκάθαρο και πολύ φανερό στο νόμο.

Για τα όσα υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι του πρίγκιπα ότι έχει βρεθεί τρόπος για την έγκριση της ΕΕΑ:
«Αυτό που με προβληματίζει όταν ακούω αυτά είναι η σοβαρότητα των προτάσεων. Αν κάποιος θέλει στα αλήθεια να βάλει τόσα πολλά εκατομμύρια ευρώ, υποθέτω ότι πρώτα πρέπει να έχει δει εάν γίνεται. Αν θέλει να την κάνει και να μην είναι νόμιμη, είναι άλλο θέμα. Ο νόμος είναι ξεκάθαρος. Εάν ο πρίγκιπας έχει ιθαγένεια από κάποια χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε αλλάζει».

Εάν μπορούν το σύνολο των μετοχών να το «σπάσουν» σε τμήματα του 7% και να περάσει έτσι την έγκριση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού:
«Δεν μπορεί ούτε τότε. Νομίζω ότι παλιότερα υπήρξε άλλη μια τέτοια περίπτωση με την ΠΑΕ Άρης. Είχαν μαζευτεί κάποιοι, υποτίθεται ο καθένας από ένα μονοψήφιο ποσοστό στα χέρια του, και ήθελαν να πάρουν τον Άρη. Πίσω τους κρυβόταν κάποιος άλλος. Τελικά, βάσει και της λογικής που σας είπα δεν τους επετράπη να πάρουν μετοχές.
Κάτι αντίστοιχο αυτές τις ημέρες γίνεται και με μια άλλη ομάδα, αλλά δεν είναι του παρόντος. Πάντως, αν κάποιος έχει ελληνική ή ιθαγένεια άλλου κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέχρι 10% δεν υπάρχει πρόβλημα να πάρει μετοχές και δεν χρειάζεται άδεια. Αν είναι εταιρία ή νομικό πρόσωπο χρειάζεται άδεια οποιοδήποτε ποσοστό και να έχει. Από 10% και πάνω, χρειάζονται άδεια και φυσικά πρόσωπα.
Δεν μπορεί ένας Σαουδάραβας ή μια εταιρία Σαουδικής Αραβίας, αλλά ούτε μια ευρωπαϊκή εταιρία όπου μέτοχος θα είναι Σαουδάραβας».

Αν εμφανιστεί ο Βλάσης Τσάκας σαν μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με 54% μέσα από τη συμμετοχή του σε Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου. Η Επιτροπή πώς μπορεί να ερευνήσει ότι τα χρήματα που βάζει είναι δικά του ή όχι;
«Η Επιτροπή έχει τη δυνατότητα αυτή από τον Νόμο να ψάξει να βρει την προέλευση των χρημάτων. Οποιασδήποτε χρηματικής καταβολής, είτε μεταβίβασης είτε αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, η Επιτροπή έχει τη δυνατότητα να ερευνήσει την προέλευση των χρημάτων. Κι επίσης έχει τη δυνατότητα από το Νόμο, αν δεν δικαιολογεί με νόμιμο τρόπο την προέλευση των χρημάτων αυτών, να μη χορηγεί άδεια ή να ανακαλεί. Ακόμη μπορεί να συντάσσει εκθέσεις που να μπορούν να έχουν κακές συνέπειες για την ομάδα.
Αν κάποιος πάει να κάνει κάτι τέτοιο και να βρεθεί ακάλυπτος, η ομάδα μπορεί ακόμη και να πέσει κατηγορία. Μέχρι το τελευταίο φυσικό πρόσωπο πρέπει να είναι Ευρωπαίος πολίτης. Αν ο πρίγκιπας όμως έχει ευρωπαϊκή ιθαγένεια, τότε ναι, το συζητάμε».

Αν κάποιος που ενδιαφέρεται για την απόκτηση μετοχών έχει απευθυνθεί στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού:
«Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Δεν έχει έρθει κανείς».

 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα