Νίκες των φαβορί κι «αυτοκτονία» Μπιλμπάο

Γιάννης Ράμμας
Νίκες των φαβορί κι «αυτοκτονία» Μπιλμπάο

bet365

Η Μπαρτσελόνα «πέρασε» χαλαρά από τη Μούρθια, ενώ Ρεάλ Μαδρίτης κι Ουνικάχα έκαναν «περίπατο» εντός έδρας, την ώρα που η Μπιλμπάο «έβγαζε» τα μάτια της στο Αλικάντε.

Η Μούρθια ήθελε καλή εμφάνιση απέναντι στους πρωταθλητές Ισπανίας και τα κατάφερε ως ένα σημείο, αφού έμεινε κοντά σε σκορ περίπου 35 λεπτά. Σε εκείνο το σημείο η Μπάρτσα πάτησε «γκάζι» και ξέφυγε με 44-58, για να φτάσει με άνεση στην πρώτη νίκη της χρονιάς. Λόρμπεκ, Ναβάρο κι ΕνΝτονγκ ήταν οι καλύτεροι επιθετικά για τους νικητές, με την τοπική ομάδα να έχει σε πρωταγωνιστικό ρόλο και σχεδόν αποκλειστικά μόνο τον Τζέιμς Αγκουστίν (19π.).

Την ίδια ώρα στο Palacio de los Deportes η Ρεάλ Μαδρίτης φανέρωνε νωρίς-νωρίς τις φετινές ορέξεις της. Με πολυφωνία στην επίθεση (Μίροτιτς 17π., Λιουλ 15π., Φερνάντεθ 12π.) η ομάδα του Πάμπλο Λάσο «διέλυσε» την άτυχη Φουενλαμπράδα, η οποία είχε μόνο τον Αυστραλό Κερκ Πένι (25π.) να προσπαθεί.

Αντίστοιχα εύκολο έκανε το έργο της κι η Ουνικάχα, πολύ περισσότερο στην τέταρτη περίοδο (18-17, 30-33, 57-59, 85-68). Τέσσερις παίκτες της ομάδος της Μάλαγα έπιασαν διψήφιο αριθμό πόντων με πρώτο και καλύτερο τον Τρεμέλ Ντάρντεν (17π.) κι η Γκραν Κανάρια του Μάικ Μπράμου (7π.) δεν είχε άλλη επιλογή από το να υποταχτεί.

Με νίκη θα άρχιζε τις υποχρεώσεις της κι η Μπιλμπάο του Φώτη Κατσικάρη στο Αλικάντε, αλλά τα χάλασε στο τέλος. Μπαίνοντας στο τελευταίο δίλεπτο οι Βάσκοι ήταν μπροστά με 68-74, αλλά δέχτηκαν 11-2 σερί και βρέθηκαν να χάνουν με 79-65 με λιγότερο από 20'' να απομένουν για τη λήξη. Ο Άαρον Τζάκσον έκανε 1/2 βολές κι αυτό έφτανε για τον Μπεν Ντιούαρ με νέες 2/2 βολές να γράψει το τελικό 81-77 και να αναγκάσει τους περσινούς φιναλίστ των Βασιλειάδη (13π, 5ρ.) και Μαυροειδή (2π., 1ρ.) να αρχίσουν με το... αριστερό.

 

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας: (χθες) Κάχα Λαμποράλ-Καχασόλ 73-60, (σήμερα) Μανρέσα-Χοβεντούτ 71-59, Λαγκούν Άρο-Ομπραντόιρο 68-71, Ουνικάχα-Γκραν Κανάρια 85-68, Αλικάντε-Μπιλμπάο 81-77, Ρεάλ Μαδρίτης-Φουενλαμπράδα 88-70, Μούρθια-Μπαρτσελόνα 54-62, Εστουντιάντες-Βαλένθια 7μ.μ.
* Το Σαραγόσα-Βαγιαδολίδ αναβλήθηκε

 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

 

Τελευταία Νέα