Έτσι θα προκριθούμε και το 2016!

Έτσι θα προκριθούμε και το 2016!

Gazzetta team
Έτσι θα προκριθούμε και το 2016!

bet365

Με τη συμμετοχή 24 ομάδων για πρώτη φορά στην Ιστορία θα διεξαχθεί το Euro 2016 στη Γαλλία και το gazzetta.gr αποκαλύπτει το πλάνο του Μισέλ Πλατινί για τον πρωτοποριακό τρόπο δόμησης των προκριματικών.

Η Εθνική μας ομάδα πήρε με πανηγυρικό τρόπο το ένα από τα 14 διαθέσιμα εισιτήρια για την τελική φάση του Euro 2012 στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας, σε μια διοργάνωση που θα είναι η τελευταία, όπως έχει αποφασιστεί, στην οποία θα λάβουν μέρος 16 ομάδες.

Από το 2016 και τη διοργάνωση της Γαλλίας, οι ομάδες θα αυξηθούν κατά οκτώ και μαζί με αυτή την αλλαγή ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, προσανατολίζεται στη ριζική αλλαγή του προκριματικού συστήματος για τις 53 χώρες που είναι μέλη της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Όμιλοι με τέσσερις ομάδες

Πιο συγκεκριμένα, πλέον τα εισιτήρια αυξάνονται από 14 σε 23, αλλά παράλληλα αντί για προκριματική φάση ομίλων με πρόκριση για τους δύο πρώτους και μπαράζ για τους τρίτους, είναι πιθανό να υπάρξουν παραπάνω από μία προκριματικές φάσεις.

Σε πρώτη φάση οι ομάδες χωρισμένες σε τέσσερα μόλις γκρουπ δυναμικότητας θα χωριστούν σε ομίλους ισάριθμων ομάδων όπου ο πρώτος κάθε ομίλου παίρνει την απευθείας πρόκριση στα γήπεδα της Γαλλίας και… ξεμπερδεύει απευθείας.

Φιλικό τουρνουά και μπαράζ

Στη δεύτερη φάση θα μπουν οι ομάδες –πιθανότατα οι δεύτερες– οι οποίες δεν θα έχουν προκριθεί και θα παλέψουν μεταξύ τους για τα τελευταία εισιτήρια, την ώρα που οι ήδη προκριμένες ομάδες θα δώσουν κάτι σαν φιλικό τουρνουά με συμμετοχή πολλών εθνικών ομάδων, όπως σκέφτεται ο Γάλλος πρόεδρος της UEFA.

Αξίζει πάντως να τονίσουμε ότι όλα αυτά είναι ακόμα πλάνα και δεν έχει οριστικοποιηθεί τίποτα. Το δεδομένο όμως είναι ότι ο Πλατινί θέλει μαζί με την αλλαγή στον αριθμό των ομάδων να γίνει και η αντίστοιχη στο σύστημα πρόκρισης. Το αν θα ισχύσει το παραπάνω σχέδιο ή αν θα προκύψει νέο, θα φανεί τους επόμενους μήνες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα