Θρύλε μπορείς…

Ηρακλής Αντύπας Ηρακλής Αντύπας
Θρύλε μπορείς…

bet365

Μετά τον «ερυθρόλευκο» θρίαμβο επί της Ντόρτμουντ, ο Ηρακλής Αντύπας γράφει στο blog του για τον... διαφορετικό Ολυμπιακό του Τσάμπιονς Λιγκ που μπορεί να διεκδικήσει ακόμη και τη 2η θέση στον όμιλο!

«Άλλος Θρύλος» γράφαμε στο τελευταίο blog σε αυτήν εδώ τη γωνία. Ήμασταν βέβαιοι ότι ο Ολυμπιακός θα παρουσιάσει διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ. Και φυσικά το παρουσίασε. Άλλος Θρύλος ήταν αυτός που υποδέχθηκε την Ντόρτμουντ και τώρα λέμε το «Θρύλε μπορείς…».

Η αντεπίθεση ξεκίνησε και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Με σπαθάτη και παλικαρίσια νίκη, κόντρα στους Γερμανούς. Μια νίκη πέρα για πέρα σημαντική, αφού το ευρωπαϊκό όνειρο του Θρύλου είναι και πάλι ζωντανό.

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τους τρεις πρώτους τους βαθμούς, προσπέρασαν την Ντόρτμουντ και με το γκολ της Άρσεναλ στις καθυστερήσεις μπορούν να ελπίζουν ακόμα και στην κατάκτηση της 2ης θέσης. Στόχος φυσικά δύσκολος, αλλά πλέον ο Θρύλος μπορεί να ελπίζει. Και πλέον σαφώς πιο εφικτός στόχος είναι αυτός της 3ης θέσης.

Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε καλά στο ματς. Οι Γερμανοί είχαν καλύτερα πατήματα, αλλά στο ποδόσφαιρο τα γκολ μετράνε. Ο Καγκάβα στο 6’ αστόχησε, ο Χολέμπας στο 8’ ευστόχησε. Έγινε το 1-0 και το πλέον θετικό για τους Πειραιώτες είναι ότι δεν τους έπιασε… θάλασσα, όταν οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 26’.

Με καθαρό μυαλό βγήκαν και πάλι μπροστά και στο 40’ έκαναν το 2-1. Γκολ ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μπήκε λίγο πριν από τη λήξη του ημιχρόνου… Στο δεύτερο, ο Θρύλος έπαιξε επαγγελματικά. Δεν έδωσε διαδρόμους και περίμενε να βρει την ευκαιρία για να κάνει το 3-1. Και το έκανε με τον Κορσικανό στο 78’… Όλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Από τον Βαλβέρδε μέχρι τον… Φετφατζίδη που έπαιξε στις καθυστερήσεις.

Υ.Γ. Ο κόσμος ξέσπασε στο τέλος. Γιατί έχει περάσει πολλά και φυσικά δεν αναφερόμαστε μόνο στους φίλους του Ολυμπιακού. Οι Έλληνες έχουμε χάσει τον ύπνο μας και δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει.

Ποιος λογαριασμός θα σκάσει πάλι. Κάποιοι αποφάσισαν να την κάνουν, για να ζήσουν ανθρώπινα. Μετανάστες δεύτερης γενιάς. Άλλοι στην Ευρώπη, άλλοι στη Μασαχουσέτη. Έλληνες όμως θα είναι πάντα. «Αδέρφια» ήταν, είναι και θα είναι.

Οι φίλοι των πρωταθλητών απλώς είχαν την τύχη να βρουν μπροστά τους Γερμανούς. Και τους περιποιήθηκαν δεόντως…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Ηρακλής Αντύπας
Ηρακλής Αντύπας

Ο Ηρακλής Αντύπας γεννήθηκε στις 28 Ιανουαρίου του 1975. Από μικρός λάτρευε το ποδόσφαιρο και το φαγητό. Στα πόδια μια μπάλα και στα χέρια ένα σάντουιτς! Τα χρόνια πέρασαν. Η μπάλα από τα πόδια πέρασε στην εξέδρα. Δεν έκρυψε ποτέ ότι άνηκε στη μία και μοναδική γενιά, των «επιστημόνων» που είχε πει και ο Σαλιαρέλης. Αποφοίτησε από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ και ακολούθως (το 1993) ξεκίνησε την δημοσιογραφία στο ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ. Είχε την τιμή να μάθει τα μυστικά της πέννας από τον Θόδωρο Νικολαΐδη και τον Γιώργο Δασκαλόπουλο. Στην πορεία βρέθηκε για 1,5 χρόνο στο SPORTIME και ξεκίνησε ρεπορτάζ Ολυμπιακού, σε καθημερινή βάση, από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας της SPORTDAY. Το… μενού περιλάμβανε και ραδιόφωνο, στον NOVAΣΠΟΡ FM. Για δύο χρόνια κάθε Δευτέρα βράδυ συνομιλούσε με τους ακροατές, κυρίως τους φιλικά προσκείμενους στον Ολυμπιακό. Επίσης, έκανε και τις μεταδόσεις των ευρωπαϊκών αγώνων των «ερυθρόλευκων», στα εκτός έδρας ματς. Πάντα σε πρώτο πληθυντικό…

Τον Ιούνιο αποφάσισε να κάνει ένα… Kit Κat και να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο από μια άλλη οπτική γωνιά. Μέχρι πότε; Θα δείξει…