«Δεν έχουμε πετύχει τίποτα!»

- Σωκράτη μετά από επτά αγωνιστικές στην Σούπερ Λίγκα είστε η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Που αποδίδεις το γεγονός πως βρίσκεστε στην πρώτη θέση της κατηγορίας;
Είμαστε μία νέα ομάδα. Βρεθήκαμε από πολύ νωρίς μαζί στην προετοιμασία και μέσα από την σκληρή δουλειά καταφέραμε να μάθουμε ο ένας το παιχνίδι του άλλου, να δέσουμε ως σύνολο και να είμαστε πλέον μία συγκροτημένη ομάδα που διεκδικεί σε κάθε ματς τη νίκη. Για μένα αυτοί είναι οι λόγοι.
Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και σίγουρα μέχρι τώρα η ομάδα δεν έχει πετύχει κάτι εξαιρετικό. Δεν έχουμε γίνει ξαφνικά υπερομάδα. Ξέρουμε ποιοι είμαστε και μέσα από σκληρή δουλειά θα προσπαθήσουμε για να γίνουμε ακόμα πιο καλοί.
- Τι είναι κατά την γνώμη σου αυτό που κάνει την διαφορά στον Ατρόμητο σε σχέση με τις άλλες ομάδες;
Αν ρίξουμε μία ματιά στο ρόστερ θα δούμε πως υπάρχουν πολλοί ποιοτικοί παίκτες σε νεαρή ηλικία. Παίκτες που έχουν τα εχέγγυα για μία σπουδαία καριέρα. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς αυτή η χρονιά να είναι μία σεζόν που να μας φέρει ένα επίπεδο πιο πάνω. Σίγουρα δείχνουμε ότι παιχνίδι με παιχνίδι γινόμαστε καλύτεροι, όμως έχουμε και προβλήματα που προσπαθούμε να βελτιώσουμε. Η μέχρι τώρα πορεία μας είναι κάτι που προέρχεται μέσα από πολλή και σκληρή δουλειά.
- Αν σου ζητούσα να οριοθετήσεις τους στόχους του Ατρομήτου ποιοί θα έλεγες ότι είναι; Υπάρχει στο μυαλό σας η διεκδίκηση μίας θέσης που οδηγεί στην Ευρώπη;
Εμείς αυτό που σκεφτόμαστε είναι το επόμενο ματς. Κάθε παιχνίδι το βλέπουμε διαφορετικά. Αυτό που θέλουμε είναι να διεκδικήσουμε τη νίκη σε όλα τα ματς που έρχονται.
Αυτή η χρόνια είναι στοίχημα για όλους εμάς, ειδικά για τα παιδιά που θέλουν να διακριθούν. Κάθε παίκτης πρέπει να δίνει 100% των δυνάμεών του, ούτως ώστε η ομάδα να συνεχίσει να βρίσκεται ψηλά.
Εμείς συνεχίζουμε για το καλύτερο. Είναι θετικό το να γίνεται ένα βήμα παραπάνω. Ο Ατρόμητος είναι μία οργανωμένη ομάδα, που πέρυσι έφτασε στον τελικό. Φέτος θα είναι ακόμα καλύτερο να κάνει μία καλή σεζόν και στο ελληνικό πρωτάθλημα.
- Ας περάσουμε στην προσφορά του Γιώργου Δώνη στην ομάδα. Πόσο σημαντική είναι η συνεισφορά του στην έως τώρα πορεία του Ατρομήτου;
Η αλήθεια είναι πως γίνεται πολύ καλή δουλειά από τον προπονητή. Πρώτη φορά στην καριέρα μου δουλεύω με τέτοιον τρόπο στην προπόνηση. Είμαι χαρούμενος διότι κάθε μέρα μαθαίνω νέα πράγματα.
Προσωπικά θέλω να αναδεικνύομαι μέσα από την ομάδα και αυτό γίνεται μέσα από την συνεργασία με τον κ. Δώνη αλλά και με την ομάδα. Θα είναι πολύ θετικό για εμάς και να είμαστε ψηλά και στην συνέχεια του πρωταθλήματος αλλά και να παρουσιάσουμε ακόμα καλύτερο ποδόσφαιρο.
- Οι δικοί σου στόχοι ποιοί είναι;
Οι στόχοι μου συμβαδίζουν με εκείνους της ομάδας και με τη καλή πορεία που θέλουμε να κάνει. Μέσα από την ομάδα θα μπορέσουμε να διακριθούμε όλοι μας. Μας ενδιαφέρει η καλή πορεία. Μέσα από αυτήν θα διακριθούν όλοι οι παίκτες αλλά και θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε.
- Θα ήθελα το σχόλιό σου για τον Μήτρογλου.
Όλοι μας ξέρουμε πως είναι ένας πολύ ποιοτικός παίκτης. Συμβάλλει τα μέγιστα στο παιχνίδι μας. Μας δίνει την δυνατότητα με λίγες ευκαιρίες να πετύχουμε γκολ. Ο Ατρόμητος πιο παλιά έκανε πολλές ευκαιρίες αλλά δεν σκόραρε εύκολα. Ο Κώστας με μία ή δύο ευκαιρίες είναι πολύ κοντά στο γκολ και αυτό μας επιτρέπει να παίρνουμε προβάδισμα στο σκορ αλλά και νίκες.
- Είσαι ευχαριστημένος από την στήριξη και την προσέλευση του φίλαθλου κόσμου σας;
Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την παρουσία του κόσμου. Εκτός αυτού μέσα από την δική μας προσπάθεια και την δική μας καλή πορεία θα φέρουμε και άλλο κόσμο. Παίζοντας καλύτερα θα προσελκύσουμε και άλλους φιλάθλους. Γενικά η παρουσία του κόσμου είναι πολύ θετική και σε εκτός έδρας παιχνίδια. Εμείς θέλουμε ο κόσμος μας να είναι ο 12ος παίκτης μας και με τις εμφανίσεις μας να τον κάνουμε χαρούμενο.
- Πως βλέπεις έως τώρα το πρωτάθλημα; Ποιά είναι κατ' εσέ τα φαβορί;
Υπάρχουν 2-3 ομάδες που διεκδικούν κάθε χρόνο τον τίτλο. Τα φαβορί είναι συγκεκριμένα αλλά είναι θετικό ότι υπάρχουν ομάδες που με σκληρή δουλειά και σωστό προγραμματισμό πετυχαίνουν καλά αποτελέσματα. Μία από τις ομάδες αυτές είμαστε και εμείς. Κοιτάζουμε στα ίσια όλους τους αντιπάλους και παλεύουμε όλα τα ματς.
Εγώ είμαι διπλά χαρούμενος, γιατί η ομάδα έχει χαρακτήρα και το δικό της προφίλ. Προσπαθεί να παίξει το δικό της ποδόσφαιρο, χωρίς να κοιτάζει σκοπιμότητες και αντιπάλους. Έχουμε ένα στιλ που το εφαρμόζουμε πιστά.
- Μπορείς να εντοπίσεις ομάδες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα παραμονής;
Δεν νομίζω ότι μπορούμε να το πούμε . Μόλις τώρα μπήκαν οι δύο νέες ομάδες στην κατηγορία και δεν μπορούν να βγουν συμπεράσματα. Αυτό θα φανεί στην πορεία. Θα είναι καλό για το φετινό ταλαιπωρημένο μας πρωτάθλημα να κάνουμε όλοι το καλύτερο δυνατό για να το αναδείξουμε.
- Πόσο αρνητικό είναι κατά την γνώμη σου το γεγονός πως η σεζόν ξεκίνησε με λιγότερες ομάδες και ενώ αυτές που θα μπουν τώρα θα αρχίσουν να παίζουν στις 19 Νοεμβρίου;
Νομίζω ότι είναι άσχημο. Υπάρχει ανασφάλεια από όλες τις απόψεις. Υπάρχει και ανασφάλεια και σε εμάς αλλά έχουμε και την καχυποψία και από τον κόσμο και από όποιον βλέπει το πρωτάθλημα.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:
- Κύπελλο Ελλάδας: Οι ομάδες που συμμετέχουν, οι ημερομηνίες, οι λεπτομέρειες διεξαγωγής και ο τηλεοπτικός πάροχος
- Κύπελλο Ελλάδας: Με League Phase, Play Offs και χωρίς παράταση μέχρι τα ημιτελικά η νέα προκήρυξη
- Κλήρωση Stoiximan Super League: Οι «Ευρωπαίοι» που επωφελούνται και οι λόγοι που η διοργανώτρια ακολούθησε τα μεγάλα πρωταθλήματα