Ο Μαρουκάκης ήταν πιο... Πονηρός!

Η... λειψή Football League ξεκίνησε με την Καλλιθέα να υποδέχεται τον Διαγόρα στην πρεμιέρα. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και έφτασαν στο τέλος στη νίκη, ενώ έχασαν πολλές ευκαιρίες, με τον Πονηρό να κάνει εκπληκτική εμφάνιση. Η πρώτη καλή ευκαιρία ήταν για τους φιλοξενούμενους, με τον Τσίτση να βγαίνει πίσω από την άμυνα της Καλλιθέας και τον Τακίδη να σώζει την ομάδα του στο 7'. Από εκείνο το σημείο και μετά οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και αν δεν υπήρχε ο Πονηρός θα είχαν πάρει τη νίκη. Ο τερματοφύλακας του Διαγόρα ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου και κράτησε το μηδέν.
Στο 21' ο Κατσίκης έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία για την Καλλιθέα με σουτ από πλάγια θέση και τον Πονηρό να διώχνει, ενώ στο 29' ούτε ο Ντακόλ δεν μπόρεσε να τον νικήσει. Στο 35' οι Ροδίτες έδειξαν σημεία ζωής με τον Μιχαλόπουλο να επιχειρεί το σουτ και την μπάλα να καταλήγει άουτ, ενώ στο 39' ο Κατσίκης απάντησε, όμως η φάση είχε την ίδια κατάληξη. Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι πίεσαν ακόμη περισσότερο και έκλεισαν τους παίκτες του Διαγόρα στα καρέ τους. Στο 58' ο Πρίτου έπιασε την κεφαλιά, όμως ο Πονηρός για ακόμη μία φορά δήλωσε «παρών», ενώ στο 68' ο Μαρουκάκης, που είχε περάσει στο 65' στο παιχνίδι στη θέση του Ντακόλ, δεν κατάφερε με κεφαλιά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Οι παίκτες της Καλλιθέας είχαν την συντριπτική κατοχή της μπάλας, όμως δεν μπορούσαν με τίποτα να βρουν δίχτυα! Στο 71' χάθηκε μεγάλη διπλή ευκαιρία με τους Καλτσά και Μαρουκάκη, ενώ στο 73' ο Πλατέλλας δεν μπόρεσε και πάλι να νικήσει τον Πονηρό. Στο 78', όμως, η «χρυσή» αλλαγή της Καλλιθέας, ο Μαρουκάκης, λύτρωσε την ομάδα του, κάνοντας το 1-0. Ο Καλτσάς έκανε εξαιρετική προσπάθεια, γύρισε την κατάλληλη στιγμή την μπάλα στον Μαρουκάκη, ο οποίος από κοντά άνοιξε το σκορ!
Στο 87' οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μία ανάσα από την ισοφάριση στην μοναδική τους ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ρουσάκη να διώχνει την μπάλα πάνω στην γραμμή μετά από προσπάθεια του Μουσταφίδη! Αφού την γλίτωσε εκεί η Καλλιθέα, δεν υπήρχε περίπτωση οι Ροδίτες να μπορέσουν να πάρουν κάτι από το παιχνίδι. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με τους γηπεδούχους να ξεκινούν με τον καλύτερο τρόπο τη σεζόν και τους φιλοξενούμενους να προβληματίζουν.
Καλλιθέα: Τακίδης, Ηρακλής, Πρίπου, Κουτρουμπής (46' Ρουσάκης), Σταύρου, Καλτσάς, Αρκούδας, Πλατέλας, Κατσίκης, Μιχαλόπουλος, Ντακόλ (65' Μαρουκάκης).
Διαγόρας: Πονηρός, Αυγενικού, Ματεντζίδης, Πουλόπουλος, Μπαούρης, Μουσταφίδης, Τσίτσης, Καρπαθάκης (87' Λερογιάννης), Χαζτηκοσμάς (82' Ρούσσος), Επιφάνης (60' Μαριεττάκης), Βουκαϊλοβιτς.
Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής
Παρασκευή (28/10)
Καλλιθέα-Διαγόρας 1-0
(78' Μαρουκάκης)
Κυριακή (30/10)
Παναχαϊκή-Πλατανιάς (15:00)
Βέριοα-Βύζας
Θρασύβουλος-Αναγέννηση Γιαννιτσών
Δευτέρα (31/10)
Πανθρακικός-Καλλονή (19:00)
Η βαθμολογία
1. Καλλιθέα 3*
2. Πανθρακικός 0
3. Αναγέννηση Γιαννιτσών 0
4. Ηρακλής Ψαχνών 0
5. Φωκικός 0
6. Καλλονή 0
7. Αγροτικός Αστέρας 0
8. Βύζας Μεγάρων 0
9. Αναγέννηση Επανομής 0
10. Πιερικός 0
11. Βέροια 0
12. Θρασύβουλος 0
13. Πανσερραϊκός 0
14. Λάρισα 0
15. Εθνικός Αστέρας 0
16. Πλατανιάς 0
17. Διαγόρας 0*
18. Παναχαϊκή -5**
* Με παιχνίδι περισσότερο.
** Η Παναχαϊκή ξεκινάει στη σεζόν με -5.
*** Μέχρι... νεωτέρας αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην Football League.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.