Οι αποτυχίες φέρνουν... επιτυχία!

Οι αποτυχίες φέρνουν... επιτυχία!

Γιώργος Βροντάκης
Οι αποτυχίες φέρνουν... επιτυχία!

bet365

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα απολαμβάνει τον φετινό Παναθηναϊκό. Δείτε στο gazzetta.gr ότι ο Πορτογάλος τα πάει περίφημα στο πρωτάθλημα, όταν αποκλείεται νωρίς στην Ευρώπη!

Ο Φερέιρα γνωρίζει την αποθέωση από όλο τον κόσμο του ποδοσφαίρου λόγω των εμφανίσεων του Παναθηναϊκού στη Super League και ιδιαίτερα μετά την εντυπωσιακή νίκη στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ. Οι «πράσινοι» προελαύνουν στο εγχώριο πρωτάθλημα, αφού αγωνιστικές υποχρεώσεις δεν υπάρχουν μετά τους αποκλεισμούς του Αυγούστου (από Champions League και Europa League), κάτι που έχει μετρήσει πάρα πολύ για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το «τριφύλλι».

Τυχαίο; Δεν νομίζω!

Μόνο τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αυτό το γεγονός, αφού ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει βρεθεί στην ίδια θέση, άλλες δύο σεζόν, όταν ήταν στην τεχνική ηγεσία της Μπράγκα. Το βάρος του Πορτογάλου έχει πέσει αποκλειστικά εντός συνόρων και μέχρι στιγμής τα πηγαίνει περίφημα, όπως είχε πράξει και στη χώρα του, παίρνοντας τη μεγάλη μεταγραφή για την Πόρτο.

Τα.. κλειδιά της Μπράγκα

Ας τα αναλύσουμε όμως χρονικά. Ο Φερέιρα πήρε τα... κλειδιά της Μπράγκα στις 19 Απριλίου του 2003 και ενώ η ομάδα ήταν έτοιμη για τη... Β' Εθνική της Πορτογαλίας. Τελικά την έσωσε τη σεζόν 2002-03, αφού την ανέλαβε έξι αγωνιστικές πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος και την τερμάτισε δύο βαθμούς πάνω από τον υποβιβασμό.

Η επόμενη σεζόν ήταν τελείως διαφορετική με τον νυν προπονητή του Παναθηναϊκού στον πάγκο, αφού η Μπράγκα βρέθηκε στην πέμπτη θέση το 2003-04! Την αμέσως επόμενη χρονιά, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είχε ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, αλλά δεν τα κατάφερε! Η πορτογαλική ομάδα αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου UEFΑ καθώς έχασε με 3-1 από τη Χαρτς στη Σκωτία και έφερε 2-2 στην Πορτογαλία.

Τέταρτο το δημιούργημα του Φερέιρα

Όμως η κατάσταση ήταν διαφορετική στο πρωτάθλημα, χωρίς το βάρος της Ευρώπης. Έπειτα από μια εντυπωσιακή σεζόν και μεγάλη... μπάλα, το δημιούργημα του Φερέιρα βρέθηκε στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος, κάτω από την τριάδα Πόρτο, Μπενφίκα και Σπόρτινγκ. Μάλιστα, μόλις πέντε βαθμούς διαφορά από τους πρωταθλητές «δράκους» και τρεις από τη θέση που οδηγούσε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η Μπράγκα ήταν αναμφισβήτητα από τις καλύτερες εκπλήξεις της χρονιάς, παίρνοντας τα εύσημα και το χειροκρότημα από όλη τη χώρα.

Ακόμη μια επιτυχημένη χρονιά

Τη σεζόν 2005-06 υπήρξε το ίδιο σκηνικό, καθώς η Μπράγκα αποκλείστηκε νωρίς από την Ευρώπη, στο πρωτάθλημα πήγε εντυπωσιακά μην μπορώντας να σπάσει την τριάδα (Πόρτο, Σπόρτινγκ, Μπενφίκα). Ο Φερέιρα, τότε, αποκλείστηκε από τα προκριματικά πριν από τη φάση των ομίλων του Κυπέλλου UEFΑ από τον Ερυθρό Αστέρα. Το 0-0 στο Βελιγράδι δεν ήταν αρκετό, καθώς το 1-1 στην Πορτογαλία έφερε τον αποκλεισμό.

Τελείως διαφορετική ήταν η πορεία στο πρωτάθλημα για το... οικοδόμημα του Φερέιρα, μετά την αποτυχία στην Ευρώπη. Η τέταρτη θέση ήταν κάτι παραπάνω από επιτυχημένη, αφού εκείνη τη χρονιά Πόρτο, Μπενφίκα και Σπόρτινγκ δεν... παίζονταν! Η Μπράγκα καπάρωσε με ευκολία την τετράδα και ήταν αρκετά μακριά από τους τρεις πρώτους, τερματίζοντας εννιά βαθμούς πίσω από τους «αετούς» της Λισαβόνας!

Το παράσημο της Πόρτο!

Η παρουσία του Ζεσουάλδο Φερέιρα στην Μπράγκα τού έδωσε το... παράσημο της μεταγραφής στην Πόρτο. Ο Πορτογάλος προπονητής έκανε πράγματα και θαύματα την τριετία που ήταν στην Μπράγκα και το μεγάλο βήμα του δόθηκε αναλαμβάνοντας τους «δράκους».

Μπράγκα, όπως Παναθηναϊκός!

Σεζόν παρόμοιες με τότε είναι και τώρα για τον 65χρονο τεχνικό. Ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή του ιστορία μήνα Αύγουστο. Αρχικά από το Champions League από την Οντένσε και στη συνέχεια στο Europa League με αντίπαλο τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Χωρίς ευρωπαϊκές υποχρεώσεις ο Παναθηναϊκός πάει... σφαίρα για τίτλο, αφού είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακός στις πρώτες έξι αγωνιστικές της Super League!

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Παναθηναϊκό προσφέρεται σε απόδοση 2.75 στην sportingbet.gr

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα