Λάθος... συναγερμός

Μιχάλης Τσαμπάς
Λάθος... συναγερμός

bet365

Αν αφήσουμε στην άκρη τα... Κολοκοτρωνέικα περί χρέους, Μέρκελ και «έτσι... αγαπάνε αυτοί που σας χρωστάνε», το συμπέρασμα είναι ένα. Ο Ολυμπιακός κόντρα στην Ντόρτμουντ έχασε μοναδική ευκαιρία να μείνει... ζωντανός στο «κόλπο των 16».

Έχοντας εικόνα κι από τα δύο παιχνίδια σε Καραϊσκάκη και Βεστφάλεν το συμπέρασμα είναι ότι... τζάμπα στα τέλη Αυγούστου σήμανε συναγερμός όταν το 4ο μπαλάκι του ομίλου των «ερυθρολεύκων» έβγαλε τους πρωταθλητές Γερμανίας. Πέρσι μπορεί οι παίκτες του Κλοπ να έκαναν... παπάδες και να πήραν την «σαλατιέρα» της Μπουντεσλίγκα.

Φέτος όμως ήταν ομάδα που ο Ολυμπιακός την «είχε 100%». Και δεν είναι μόνο η τριάρα στο πρώτο παιχνίδι του Φαλήρου, αλλά και στην... άτυπη ρεβάνς της Γερμανίας, πάλι οι παίκτες του Βαλβέρδε θα μπορούσαν να πάρουν πολλά περισσότερα από το «τίποτα» που έβαλαν τελικά στις αποσκευές τους για το «Ελ. Βενιζέλος»!

Ακόμη κι αν αφήσουμε στην άκρη το πέναλτι που δεν δόθηκε (σ.σ. αν και με 1-1 στο ημίχρονο ίσως στην επανάληψη βλέπαμε άλλο ματς), οι πρωταθλητές Ελλάδος θα είχαν άλλη τύχη αν το πίστευαν. Αλλά όπως έγραψε και το gazzetta στον τίτλο του αγώνα «Δεν το πίστεψε κι έχασε»! Αυτό είναι όλο. Αυτό χρεώνεται και ο Βαλβέρδε και οι παίκτες του.

Πίστη κόντρα σε μια ομάδα που πριν από δύο εβδομάδες την πάτησαν και επίσης που μέσα στο «σπίτι τους» παρά το... γκολ από τα αποδυτήρια, στη συνέχεια δεν έδειξε απολύτως τίποτα. Όμως ούτε αυτό έδωσε θάρρος στον Ολυμπιακό να κυνηγήσει ή έστω να... κλέψει το ματς. Παθητικός ήταν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Χωρίς σπιρτάδα και φαντασία. Κι όταν σε έναν ολόκληρο αγώνα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ δεν κάνεις πάνω από μία κλασική ευκαιρία τότε δεν μπορείς να ζητάς και πολλά. Όπως και στο «Emirates», οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν με την... πικρή γεύση ότι άξιζαν κάτι καλύτερο . Πλέον ο προφανής στόχος είναι το Εuropa League.

Όχι εύκολος αν σκεφτεί κανείς ότι τώρα ο Ολυμπιακός πάει στη Μασσαλία να αντιμετωπίσει τη Μαρσέιγ που θέλει να... σφραγίσει την πρόκριση! Το ματς του Ντόρτμουντ ήταν το «κλειδί». Χάθηκε όμως.

Και δυο λόγια για τον Μέγερι. Δεν είχε να αντιμετωπίσει τη μεγάλη φάση. Όμως μήπως για παράδειγμα το πρώτο γκολ που δέχθηκε ο Κοστάντσο με τον ΟΦΗ προήλθε από... μεγάλη φάση; Όχι βέβαια. Ο Βαλβέρδε πήρε το ρίσκο και εν μέρει του βγήκε. Ο μικρός έδειχνε σταθερός και με σωστές τοποθετήσεις. Θα τον δούμε σίγουρα και στο «Βικελίδης»!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα