Δεν χάνει από Μοσχοβίτες! (vids)

Δεν χάνει από Μοσχοβίτες! (vids)

Γιώργος Βροντάκης
Δεν χάνει από Μοσχοβίτες! (vids)

bet365

Η ΑΕΚ φιλοξενεί για έκτη φορά στην ιστορία της ομάδα από τη Ρωσία, με την Ένωση να μην έχει χάσει ποτέ από σύλλογο της Μόσχας! Το gazzetta.gr υπενθυμίζει.

Η αρχή της... συγκρούσεως της ΑΕΚ με ομάδες από τη Ρωσία και δη από τη Μόσχα ξεκίνησε το 1976. Η Ένωση υποδέχτηκε την Ντιναμό στις 15 Σεπτεμβρίου και επικράτησε με 2-0 για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου UEFΑ χάρη σε τέρματα του Νικολούδη (33') και του Παπαϊωάννου (51').

Ο «δικέφαλος» μπορεί να ηττήθηκε στη Μόσχα με 2-1, όμως προκρίθηκε στην παράταση με γκολ που πέτυχε ο Τάσος Κωνσταντίνου. Μάλιστα εκείνη τη σεζόν έφτασε μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης, καθώς αποκλείστηκε από τη Γιουβέντους με δύο ήττες (4-1, 1-0)!

Η ισοπαλία στο ματς ΑΕΚ-Λοκομοτίβ πληρώνει 3.50 στην vistabet.com

Χωρίς ήττα...

Έπρεπε να περάσουν 15 χρόνια, ώστε η Ένωση να βρει πάλι στο δρόμο της ομάδας από τη Μόσχα, αλλά αυτή τη φορά τη Σπάρτακ. Στις 6 Νοεμβρίου του 1991, η ΑΕΚ φιλοξένησε στη Νέα Φιλαδέλφεια τη ρωσική ομάδα για τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου UEFΑ και επικράτησε με 2-1 μπροστά σε καταπληκτική ατμόσφαιρα.

Ανατροπή στη Νέα Φιλαδέλφεια

Το πρώτο ματς στην έδρα της Σπάρτακ είχε λήξει ισόπαλο χωρίς τέρματα και στον επαναληπτικό στην Αθήνα, οι Μοσχοβίτες προηγήθηκαν με πέναλτι του Μοστοβόι στο 15' παγώνοντας το γήπεδο. Όμως, οι «κιτρινόμαυροι» στην επανάληψη γύρισαν το ματς, όταν στο 64' ο Ντανιέλ Μπατίστα πήρε το ριμπάουντ από το δοκάρι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ενώ έντεκα λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Σαββίδη, βρήκε τον Βασίλη Δημητριάδη και αυτός με κεφαλιά έκανε το 2-1! Αυτό ήταν και το τελευταίο τέρμα που πέτυχε η ΑΕΚ κόντρα σε Ρώσους στην Ελλάδα.

Το 0-0 τής στοίχισε!

Το 1998 ήρθε η σειρά της Λοκομοτίβ Μόσχας να αντιμετωπίσει την Ένωση, αλλά η ΑΕΚ δεν έχει και τις καλύτερες αναμνήσεις. Για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων της σεζόν 1997-98, η ΑΕΚ έφερε «λευκή» ισοπαλία στην έδρα της και αποκλείστηκε στη Ρωσία με 2-1 χάρη σε γκολ του Τσουγκαΐνοφ στις καθυστερήσεις. Σε εκείνο το ματς ο Ντέμης Νικολαΐδης έχασε τεράστια ευκαιρία στο 90' για να κάνει το 1-2 και να τελειώσουν, όμως ο «πιστολέρο» της ΑΕΚ σε άδεια εστία πλάσαρε άψυχα και ο αμυντικός έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Τότε τέθηκε θέμα μέχρι και αποχώρησής του από τον σύλλογο!

Την... πλήρωσε ο Αρσάβιν

Τα τελευταία χρόνια η ΑΕΚ βρήκε στον δρόμο της, τη Ζενίτ και όχι μόνο δεν την έχει νικήσει στην Αθήνα, αλλά ούτε καν έχει σκοράρει. Ο σύλλογος της Αγίας Πετρούπολης στις 29 Σεπτεμβρίου του 2005, έφυγε από το ΟΑΚΑ με το «διπλό» επικρατώντας με 1-0 χάρη σε γκολ που σημείωσε ο Αντρέι Αρσάβιν στο 89'. Η Ένωση δεν κατάφερε να προκριθεί στους ομίλους του Κυπέλλου UEFΑ παρότι είχε πάρει το 0-0 στη Ρωσία.

Η ΑΕΚ αντιμετώπισε την ίδια ομάδα και πέρσι τον Δεκέμβριο και ηττήθηκε με 3-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο για τους ομίλους του Europa League! Η Ζενίτ ήταν αδιάφορη στον συγκεκριμένο αγώνα αφού είχε ήδη προκριθεί, όμως δεν... λυπήθηκε την Ένωση και σκόραρε με τους Μπουκάροφ (43'), Λομπίνα (67') και Ντενίσοφ (88'). Ο «δικέφαλος» πριν δεχτεί το πρώτο τέρμα είχε αστοχήσει σε πέναλτι με τον Ισμαέλ Μπλάνκο.

Η ΑΕΚ ΟΤΑΝ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΡΩΣΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

ΗΜ/ΝΙΑ

ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

ΣΚΟΡ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

15/09/76

ΑΕΚ - Ντιναμό Μόσχας

2-0

Κύπελλο UEFA

06/11/91

ΑΕΚ – Σπάρτακ Μόσχας

2-1

Κύπελλο UEFA

05/03/98

ΑΕΚ – Λοκομοτίβ Μόσχας

0-0

Κύπελλο Κυπελλούχων

29/09/05

ΑΕΚ – Ζενίτ

0-1

Κύπελλο UEFA

16/12/10

ΑΕΚ – Ζενίτ

0-3

Europa League

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα