Μια καλή, νέα αρχή!

Μια καλή, νέα αρχή!

Μια καλή, νέα αρχή!

bet365

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει στο gazzetta.gr για το πως η νίκη του ΠΑΟΚ επί της Σάμροκ Ρόβερς μπορεί να τον κάνει να βλέπει με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον του.

Η νίκη του ΠΑΟΚ επί της Σάμροκ Ρόβερς ήταν μια καλή νέα αρχή μετά τις αποτυχίες στα παιχνίδια με τον ΟΦΗ, τον Αρη και τον Παναθηναικό. Ο Δικέφαλος πέτυχε επί των ιρλανδών το αυτονόητο και μπορεί –αν συνεχίσει με το ίδιο πάθος και τα ίδια μυαλά- να ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον.

Επιτέλους είδαμε στον αγωνιστικό χώρο μια ομάδα που ήθελε να κερδίσει και ήξερε πώς να πετύχει το στόχο της. Δυστυχώς στα παιχνίδια που προηγήθηκαν στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν είχαμε την… τύχη να δούμε τους παίκτες του Δικεφάλου να έχουν την ίδια διάθεση για επιτυχία.

Προφανώς η κριτική που ασκήθηκε στις ημέρες που ακολούθησαν του αγώνα με τον Παναθηναικό, η μικρή δυναμικότητα (παρά το ζήλο των παικτών της) του αντιπάλου και οι αλλαγές –αναγκαστικές ή μη- που επιχείρησε ο Μπόλονι έδωσαν στους παίκτες του ΠΑΟΚ να παίξουν θυμίζοντας κάτι από τον καλό τους εαυτό.

Η εμφάνιση των παικτών του Δικεφάλου πρόδιδε την ανάγκη που ένιωθαν να κερδίσουν, για να παραμείνουν ζωντανοί στην προσπάθεια που επιχειρείται για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Η ομάδα του Μπόλονι ξεκίνησε το παιχνίδι με ορμή αναζητώντας το γκολ που θα αποδιοργάνωνε τους γηπεδούχους, από το πρώτο λεπτό.

Ο ΠΑΟΚ επέβαλε το ρυθμό του, πέτυχε γρήγορα αυτό που ήθελε με το γκολ του Σαλπιγγίδη και εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι αιφνιδιάστηκαν και δεν είχαν αντίδοτο στο ασφυκτικό πρέσινγκ που ασκούσαν οι αντίπαλοι τους πέτυχε δυο ακόμα γκολ δίνοντας πρόωρο τέλος στο παιχνίδι.

Θεωρώ ότι το δεύτερο ημίχρονο είχε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Δικέφαλος έχοντας εξασφαλίσει τη νίκη μείωσε ταχύτητα διατηρώντας τον έλεγχο του αγώνα. Δέχθηκε ένα γκολ που δεν επιτρέπεται ούτε σε ερασιτεχνικά σωματεία και έχασε ευκαιρίες για να πετύχει τουλάχιστον δυο ακόμα τέρματα.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να διαπιστώσει ότι η επιστροφή του Λίνο στην αρχική ενδεκάδα προσέθεσε στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ στοιχεία που έλειψαν από τους προηγούμενους αγώνες. Η προώθηση του Σαλπιγγίδη στην κορυφή της επίθεσης (σ΄ αυτή τη θέση είναι σαφώς πιο χρήσιμος και πιο αποτελεσματικός) και παράλληλα η συμμετοχή των Γεωργιάδη και Βιειρίνια συνέθεταν ένα γρήγορο και ευέλικτο τρίο που καθοδηγούμενο από τον Φωτάκη διέλυσε τα αμυντικά σχέδια των ιρλανδών.

Σε ατομικό επίπεδο σαφώς τα δυο γκολ που πέτυχε ο Σαλπιγγίδης θα τον βοηθήσουν ψυχολογικά να δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες κάτι που δεν έχει καταφέρει να κάνει ακόμα. Ο Μαλεζάς ήταν σε ένα ακόμα παιχνίδι κορυφαίος παίκτης του ΠΑΟΚ ενώ στην ίδια θέση θα τοποθετήσω και τον Γεωργιάδη που ειδικά στο α΄ ημίχρονο δικαίωσε εν μέρει την επιμονή Βρύζα-Κωνσταντινίδη να τον αποκτήσουν το περασμένο καλοκαίρι. Ο Αρίας (α΄) και Λάζαρ (β΄) είχαν από ένα καλό ημίχρονο.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι συνέρχεται πετυχαίνοντας μια νίκη -που όπως και κάθε νίκη σε ευρωπαϊκό επίπεδο ανεξάρτητα από τη δυναμικότητα του αντιπάλου- είναι σημαντική και μένει στην ιστορία. Το γεγονός ότι η συγκεκριμένη επιτεύχθηκε μακριά από την Τούμπα της δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία.

Η ομάδα του Μπόλονι είναι πλέον στην 1η θέση του ομίλου της και η τύχη της στο μέλλον εξαρτάται από τα πόδια των παικτών της. Με μα νίκη στα δυο επόμενα παιχνίδια (στην Αγγλία με την Τότεναμ και στην Τούμπα με την Ρούμπιν Καζάν) ο Δικέφαλος εξασφαλίζει πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Για να ολοκληρώσω όπως ξεκίνησα η νίκη στο Δουβλίνο ήταν μια καλή νέα αρχή. Τίποτε περισσότερο. Ο ΠΑΟΚ δίνει εξετάσεις την Κυριακή στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα και καλείται να αποδείξει ότι μπορεί με ένα σερί επιτυχιών στο πρωτάθλημα να διώξει από το μυαλό των φιλάθλων τους τις άσχημες σκέψεις που δημιουργήθηκαν για την πορεία της ομάδας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αλέξανδρος Λυμπέρης
Αλέξανδρος Λυμπέρης

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γεννήθηκε στην Κομοτηνή τον Οκτώβριο του 1969, παρά το γεγονός ότι η καταγωγή έχει σχέση με τον ωραιότερο χειμερινό προορισμό σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τα Γρεβενά. Στην διάρκεια των μαθητικών του χρόνων έμαθε να εκτιμά δυο χρώματα. Το άσπρο της ελπίδας, που φωλιάζει στην ψυχή κάθε Έλληνα ως κρυφή ελπίδα κόντρα στο μαύρο του πένθους για τις αλησμόνητες πατρίδες.

Μαζί με τον μικρότερο αδελφό του μεγάλωσαν κρατώντας ανοιχτή την μπαλκονόπορτα του δωματίου τους τα Κυριακάτικα μεσημέρια περιμένοντας να ακούσουν τις ιαχές των οπαδών του ΠΑΟΚ απο την Τούμπα που σκέπαζαν την Θεσσαλονίκη σαν μαγικό πέπλο, σε κάθε γκολ.

Από το δημοτικό προτιμούσε κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Σάββατο να ρίχνει κλεφτές ματιές στα ΣΠΟΡ του Βορρά ( γεγονός που απέφερε ατέλειωτες τιμωρίες ) χωρίς να ξέρει ότι η ιστορικότερη εφημερίδα της Βόρειας Ελλάδας θα σημάδευε αργότερα την ζωή του. Μαθητής στην 1η τάξη του λυκείου το 1985 είχε την πρώτη του εμπειρία με την έντυπη δημοσιογραφία. Που αλλού; Στα ΣΠΟΡ του Βορρά. Το φλερτ που ξεκίνησε ένα απόγευμα Δευτέρας ( λίγο πριν ο ΠΑΟΚ κατακτήσει το δεύτερο πρωτάθλημα της ιστορίας του ) εξελίχθηκε σε θυελλώδη έρωτα και γάμο.

Το 2002 εγκατέλειψε το επαγγελματικό του «σπίτι» ( και το φέρει βαρέως ) για την εφημερίδα METROSPORT για να επιστρέψει το Νοέμβριο του 2008 αναλαμβάνοντας την διεύθυνση της εφημερίδας που θεωρεί οικογένεια του. Από τον Δεκέμβριο του 2009 ανέλαβε και την διεύθυνση του ραδιοφωνικού σταθμού SPORT 103 FM ενώ τηλεοπτικά στεγάζεται από το 1990 στην Δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV 100.

Στα χρόνια που κύλησαν από το 1985 εργάστηκε σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς και περιοδικά και με τη βοήθεια του Θεού ( όπως λέει ο ίδιος σε κάθε ευκαιρία ) κατάφερε να επιβιώσει στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία - ζούγκλα που χαρακτηρίζεται από ανθρώπους που έχουν αναγάγει την απάτη σε επιστήμη. Αντέχει ακόμα.